Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Πάλι χτυπάνε καμπάνες για μας”

“Πάλι χτυπάνε καμπάνες για μας”

NEDOVIC PAOBC

Και μόνο το γεγονός ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του μπάσκετ στην Ελλάδα σε επίπεδο ανδρών οι δυο φιναλίστ διοργάνωσης δεν θα είναι κάποιοι από τους Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Άρη ή ΠΑΟΚ τα λέει όλα. Για τα βιβλία της ιστορίας το βράδυ της Τετάρτης στο “Ανδρέας Παπανδρέου” στο Περιστέρι έγινε κάτι μοναδικό αλλά μέχρι εκεί.

Όπως φάνηκε και στους δύο ημιτελικούς και οι τέσσερις ομάδες, άλλες λιγότερο, άλλες περισσότερο, είναι ακόμη ανέτοιμες και ψάχνονται. Παράλληλα και οι τέσσερις προπονητές αντιμετώπισαν τα ματς ότι σαν ημιτελικούς μίας σημαντικής διοργάνωσης αλλά ως δυνατές προπονήσεις. Το είπε άλλωστε… φωναχτά μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ ο Νίκος Παπανικολόπουλος μιλώντας για τον τελικό της Πέμπτης πως “θα είναι μία δυνατή προπόνηση”.

ΟΚ, η ιστορία θα γράψει ότι το πρώτο Super Cup το πήρε ένας εκ των Προμηθέα ή Περιστερίου αλλά αυτό είναι το δέντρο, το δάσος είναι αλλού ειδικά για τους μεγάλους ηττημένους ΑΕΚ και Παναθηναϊκό.

Η μεν ΑΕΚ από τη γλώσσα του σώματος και μόνο των παικτών της στον αγώνα με τον Προμηθέα καταλάβαινε κανείς ότι στόχος τους ήταν να βγάλουν την υποχρέωση και να μην χτυπήσει κανείς. Μπορεί ο Ηλίας Παπαθεοδώρου να μίλησε με σκληρά λόγια για τη νοοτροπία τους και να επισήμανε ότι η ομάδα του ήθελε το τρόπαιο αλλά η αλήθεια στο παρκέ έλεγε ότι οι κιτρινόμαυροι βρίσκονται σε mood Final-8 που είναι και ο μεγάλος στόχος. Από την άλλη βέβαια οι προσδοκίες που δημιουργήθηκαν από τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Μάκη Αγγελόπουλο που στη συνέντευξη Τυπου για το Final-8 στις 2 Σεπτεμβρίου είχε κάνει λόγο για το καλύτερο ρόστερ στη σύγχρονη ιστορία της ομάδας και τον στόχο του 5/5, είχαν ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη και η πτώση από την ήττα έκανε θόρυβο.

Η ΑΕΚ στις καλές της στιγμές έδειχνε ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκα. Ξέρετε πολλές που να έχουν μπαρουτοκαπνισμένους παίκτες σαν τους Ράις, Λανγκφορντ, Ζήση, Λοτζέσκι, Ματσιούλις και τον απόντα Σλότερ; Από την άλλη στις κακές της έδειχνε τόσο ευάλωτη αμυντικά που το ματς αυτό ήταν καμπανάκι ενόψει ΟΑΚΑ την άλλη εβδομάδα.

Για τον Παναθηναϊκό δεν μάθαμε κάτι καινούργιο κάτι που να μην είχαμε επισημάνει μετά το φιλικό με την ΑΕΚ το περασμένο Σάββατο. Το Περιστέρι έβαλε κάτω από το καλάθι 12/12 σουτ και αυτό τα λέει όλα για το κενό στη ρακέτα και την έλλειψη αθλητικότητας που θα οδηγήσει πολλές φορές τον Βόβορα σε σχήματα με 5αρι τον Μήτογλου (ή τον Ουάιτ). Οργάνωση αγνοείται αφού ο Τζάκσον ήταν και πάλι αόρατος ενώ ο Σαντ-Ρος δεν μπορεί να επωμιστεί τον ρόλο του σκόρερ όπως έδειξαν τα 2/15 σουτ προερχόμενος μάλιστα από τραυματισμό και μακρόχρονη απουσία. Ίσως από τον Κουβανό ζητάνε πολλά περισσότερα απ’ όσα μπορεί να προσφέρει κάποιες στιγμές.

Οι πράσινοι έχουν ακόμη μπόλικη δουλειά μπροστά τους, αλλά δεν έχουν χρόνο. Ο Βόβορας έκανε δηλώσεις στήριξης στο ρόστερ (και πολύ καλά έκανε) ξεκαθαρίζοντας πως “με αυτό θα πορευτούμε, με αυτό θα εξελιχθούμε” και μένει να φανεί η εξέλιξη τις επόμενες εβδομάδες.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Ψαράκης
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Μπάγερν Μονάχου – Μπαρτσελόνα 79-87 (vid)

Επιστροφή στις νίκες για την Μπαρτσελόνα Στις νίκες επέστρεψε η Μπαρτσελόνα μετά την ήττα …