Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Ντάκουρης στον Over FM: «Όλοι γνωρίζουν την αλήθεια…»

Ντάκουρης στον Over FM: «Όλοι γνωρίζουν την αλήθεια…»

vasilis dakouris

O Βασίλης Ντάκουρης μίλησε στην εκπομπή «Overage» του Over FM 104,9 με τους Γιώργο Χελάκη και Γιώργο Κογκαλίδη, για τα δύσκολα χρόνια που περνάει το ελληνικό μπάσκετ, για την Ομοσπονδία που καλείται να απολογηθεί για τα κακώς κείμενά της και την… ένοχη σιωπή που υπάρχει.

Η Ομοσπονδία του ελληνικού μπάσκετ έχει αρκετά προβλήματα με τις ενώσεις και τους συλλόγους. Ο παλαίμαχος αθλητής εξηγεί…
«Περάσαμε δύσκολες μέρες και δύσκολα διαστήματα, γιατί δεν είναι εύκολο να καταγγείλεις κάποια πράγματα. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι σύλλογοι μικροί και μεγάλοι, προσπαθούν να μαζέψουν 10ευρα και 20ευρα από γονείς και την ίδια στιγμή να πληρώνουν τα έξοδα του πρωταθλήματος. Στην Ομοσπονδία μας είναι άγνωστο πόσοι υπάλληλοι δουλεύουν εκεί και κυρίως να μην έχει τμήμα οργάνωσης και διοίκησης, ώστε να υποστηρίξει τα πρωταθλήματα».

Είναι υποχρέωση της Ομοσπονδίας να μην αποκρύπτει σημαντικά στοιχεία και να υπάρχει διαφάνεια, με τον Βασίλη Ντακούρη να σχολιάζει για την κατάσταση…
«Αυτό που μας βγάζει έξω από τα ρούχα μας είναι ότι για πάρα πολλά χρόνια δεν υπήρχε κάποιο οργανόγραμμα και αυτό έχει καταγγελθεί. Όλες τις επιτελικές δουλειές τις διαχειρίζονται αυτή τη στιγμή ο πρόεδρος, ο γραμματέας και ο ταμίας. Και όλα αυτά πρέπει να γίνονται με πλήρη διαφάνεια».

Μια γενική συνέλευση κάθε χρόνο είναι υποχρεωτικό, κανονικά, να διεξάγεται από την Ομοσπονδία. Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας ανέλυσε τα… μυστικά.
«Γίνεται συνέλευση. Όμως, αυτές που γίνονται έχουν μυστικά πρακτικά και κάνεις δεν ξέρει τι συμβαίνει! Τα έχω καταγγείλει γιατί υπάρχουν και μαϊμού πρακτικά που κάνουν βόλτες σε δημοσίους φορείς και υπουργεία. Πράγματα, τα οποία δεν έχουν συζητηθεί ούτε από τους 50 ανθρώπους που παραβρεθήκαν. Ακόμα και σε αυτό το σημείο συμβαίνουν σημεία και τέρατα».

Υπάρχει μια ενοχή… σιωπή για τις καταγγελίες που έχουν δημοσιευθεί. Με τον παλαίμαχο καλαθοσφαιριστή να δηλώνει…
«Τα έχω γράψει και τα έχω δημοσιεύσει. Έχω πάει εγγράφως σε όλους τους δημοσίους φορείς. Μου έχουν δώσει επιβεβαίωση. Βγαίνουν αυτά που λέω. Τα έχω στείλει σε όλα τα σωματεία. Όλοι ξέρουν ότι λέω την αλήθεια, απλά στην απέναντι πλευρά υπάρχει μια ενοχή σιωπή που συνδυάζονταν με το παραμύθι ο ‘’γραφικός’’, άλλα τώρα υπάρχουν στοιχειά».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

ΟΠΑΠ Final 4 U21: Μίλων/Ίκαρος Καλλιθέας – Ιόνιος 59-46

Κατέκτησε το OΠΑΠ Final 4 U21 ο Μίλωνα/ Ίκαρος Καλλιθέας. Ο Μίλων/Ίκαρος Καλλιθέας κατέκτη…