Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Έτσι περιμένουμε να βγει μπροστά ο Βαγγέλης Λιόλιος

Έτσι περιμένουμε να βγει μπροστά ο Βαγγέλης Λιόλιος

Λιόλιος

Η αλήθεια είναι πως εδώ και καιρό έχει επιλέξει να μείνει… πίσω, θεωρώντας πως δεν είναι ακόμα ώρα για… προεκλογικό αγώνα. Ενδεχομένως με τη συνέντευξη Τύπου, που παραχωρεί, να κηρύσσει ο Βαγγέλης Λιόλιος την έναρξη της δικής τους καμπάνιας, προκειμένου να πείσει τα σωματεία να τον υπερψηφίσουν. Σαφέστατα και μ’ ενδιαφέρει ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της ΕΟΚ, όμως με ενδιαφέρει περισσότερο ο τρόπος λειτουργίας των ανθρώπων, οι οποίοι θα διαδεχθούν τους υπερήλικες παράγοντες της Ομοσπονδίας.

Αυτό που περιμένω είναι πρώτα και πάνω απ’ όλα να βγει ο κ. Λιόλιος και να καταδικάσει την αλητεία απέναντι στον Παναγιώτη Φασούλα. Κι αυτό οφείλει να το κάνει για να δείξει σε όλους ότι η επόμενη μέρα δεν χωρά τα λαμόγια, που λυμαίνονται τον χώρο, που έχουν παρεισφρήσει σε αυλές κι έχουν τρυπώσει σε χαραμάδες, προκειμένου να βρωμίζουν με την παρουσία τους το μπάσκετ. Με τον «ηγέτη» του σπορ (παλιά) να σφυρίζει αδιάφορος.

Ο Βαγγέλης Λιόλιος προδήλως δεν έχει την παραμικρή σχέση με την αλητεία σε βάρος του Φασούλα, με τα απειλητικά σε βάρος του πρώην βουλευτή και δημάρχου μηνύματα, με τις άθλιες φωτογραφίες, που ανάγονται σε δράση εκβιαστών. Επ’ αυτού, φυσικά, και δεν τίθεται θέμα. Έχει, όμως, άμεση με την καταδίκη και των ενεργειών, και -κυρίως- των προσώπων.

Είναι μια έκφραση που σιχαίνομαι, κυρίως λόγου εκείνου που τη χρησιμοποίησε, αλλά η νέα γενιά παραγόντων, οι άνθρωποι που θα βγουν μπροστά και θα διεκδικήσουν την ψήφο των σωματείων, προκειμένου να διοικήσουν την Ελληνική Ομοσπονδία, πρέπει να δείξει «μηδενική ανοχή» απέναντι στα καθάρματα. Να μην βρίσκουν ίσκιο, να μην σταματήσουμε να τους κυνηγάμε μέχρι να πατήσουν μαύρο χιόνι.

Η ενωτική διάσταση, που από την πρώτη στιγμή επιχείρησε (ορθώς) να δώσει ο κ. Λιόλιος στην υποψηφιότητά του, οφείλει να είναι «τόσο όσο». Άλλο να ενώσει, άλλο να απορροφήσει κάθε καρυδιάς καρύδι. Και «ναι» , κανείς δεν λέει ότι όποιος μετείχε της προηγούμενης διοίκησης είναι άχρηστος και πρέπει να εξοριστεί, αλλά οφείλουμε όλοι να σηκώσουμε τείχος απέναντι στην αλητεία. Και βέβαια, με τη στάση του να υποχρεώσει και τον Γιώργο Βασιλακόπουλο να πάρει θέση για το θέμα.

Επαναλαμβάνω, για να μην υπάρχουν παρερμηνείες, δεν θεωρώ ότι είναι εν γνώσει του προέδρου η επίθεση κατά Φασούλα, αλλά ο ίδιος ο κ. Βασιλακόπουλος μπορεί να πει μετά λόγου γνώσης ότι δεν σχετίζεται κανένα άτομο από αυτά που τον περιτριγυρίζουν και που περιφέρουν την τάχα μου προσωπική τους σχέση με τον πρόεδρο, με το συμβάν; Θα ήμουν πολύ χαρούμενος να τον άκουγα να το λέει, γιατί τότε θα είχαμε καθολική καταδίκη της αθλιότητας.

Ο Βαγγέλης Λιόλιος θέλει να ενώσει. Κι έτσι οφείλει να κάνει. Ας ξεκινήσει, λοιπόν, τη συνέντευξή του με την απερίφραστη καταδίκη της αλητείας, ώστε να μην είναι ο ίδιος, ή κάποιος άλλος με διάθεση προσφοράς στον χώρο, ο επόμενος που θα στοχοποιηθεί.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…