Κεντρική Διεθνή Χατζηχρήστος: “Οι Ευρωπαίοι παίκτες δεν μπορούν να κάνουν ατομικές προπονήσεις για τη βελτίωσή τους”

Χατζηχρήστος: “Οι Ευρωπαίοι παίκτες δεν μπορούν να κάνουν ατομικές προπονήσεις για τη βελτίωσή τους”

Ο γυμναστής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Κώστας Χατζηχρήστος, μίλησε στην εκπομπή «Overage» με τους Γιώργο Χελάκη και Γιώργο Κογκαλίδη. Τόσο για την ρωσική ομάδα όσο και για τις συνθήκες στη ρωσική πρωτεύουσα αυτό το διάστημα, με την πανδημία του κορωνοϊού.

Αναφερόμενος στο κομμάτι της προετοιμασίας των παικτών και της δουλειάς που έκαναν οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ την περίοδο της καραντίνας, ο Έλληνας γυμναστής εξήγησε ότι επέδειξαν επαγγελματισμό σε όλα τα επίπεδα.

« Από την αρχή της πανδημίας υπήρχε μια αμφιβολία για το πώς θα είναι οι αθλητές όταν επιστρέψουν στα παρκέ. Οι περισσότεροι παίκτες παρουσιάστηκαν σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι περιμέναμε. Οι παίκτες βρήκαν την ευκαιρία και να ξεκουραστούν και να προπονηθούν. Πήραν την κατάσταση στα χέρια τους, με μεγαλύτερη όρεξη και έφτιαξαν και τις αδυναμίες του, τα σημεία στα οποία δεν ήταν στο 100%».

Μεγάλη συζήτηση γίνεται για το θέμα της ξεκούρασης των παικτών μέσα στη σεζόν, με το έντονο επιβαρυμένο πρόγραμμα. Το ερώτημα είναι εάν χρειάζονται ένα διάλειμμα και ο Κώστας Χατζηχρήστος κατέθεσε τη δική του άποψη…

«Οι Ευρωπαίοι παίκτες δεν μπορούν να κάνουν ατομικές προπονήσεις για τη βελτίωσή τους. Χρειάζεται μεγαλύτερο διάλειμμα ξεκούρασης από ό,τι συζητάμε. Θα πρέπει να δοθούν κάποια καλοκαίρια εξτρά στους παίκτες για να ξεκουράζονται».

Η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζει να κυριαρχεί σε όλο τον πλανήτη. Η Ρωσία δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Ο γυμναστής της ΤΣΣΚΑ περιέγραψε για το σκηνικό στη Μόσχα…

«Ο κόσμος είναι λιγότερο… πονηρεμένος, βλέποντας να μην φορούν οι περισσότεροι μάσκες στην πόλη. Γενικότερα, εδώ έχει υποβαθμιστεί το όλο θέμα. Υπάρχει μια σχετική ενημέρωση και αυτό είναι όλο, όσον αφορά στην περιοχή της Μόσχας».

Όσον αφορά στις δύσκολες καιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια του χειμώνα στη Ρωσία, ο Κώστας Χατζηχρήστος πλέον έχει εξοικειωθεί, όπως σχολίασε…

«Έχω προσαρμοστεί. Είμαι άνθρωπος που έχει ζήσει στο βουνό. Πάντως έχει διαφορά, σε πολλούς τομείς, ο καιρός σε σχέση με την Ελλάδα. Όμως έχει και αυτό την ομορφιά του».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στην Χαποέλ Τελ Αβίβ ο Στέφανος Δέδας

Επίσημη η πρόσληψη του Στέφανου Δέδα στην Χάποελ Τελ Αβίβ. Τα ηνία της Χάποελ Τελ Αβίβ ανέ…