Κεντρική Elite League Στον Πανερυθραϊκό ο Αθανασούλας! (pic)

Στον Πανερυθραϊκό ο Αθανασούλας! (pic)

giannis athanasoulas panerythraikos

Σ΄ακόμη μία εξαιρετική μεταγραφική κίνηση προχώρησε ο Πανερυθραϊκός. Η ομάδα της Νέας Ερυθραίας ανακοίνωσε την απόκτηση του Γιάννη Αθανασούλα, που πέρσι φόρεσε τη φανέλα του Κόροιβου Αμαλιάδας.

Αναλυτικά:

“Στον Πανερυθραϊκό ο Αθανασούλας!

Ο Πανερυθραϊκός ΑΣ-Τμήμα Μπάσκετ με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την απόκτηση του Γιάννη Αθανασούλα, ο οποίος θα ενισχύσει τις προσπάθειες της ομάδας μας στην επάνοδό της στην Α2!

Ο 33χρονος γκαρντ/φόργουορντ (σ.σ. διεθνής με όλες τις μικρές Εθνικές) είναι ένας απ’ τους πλέον έμπειρους παίκτες των ελληνικών παρκέ, έχοντας διαγράψει πολύ μακρά και επιτυχημένη πορεία στα «σαλόνια» της Basket League και θα αποτελέσει ένα «πολυεργαλείο» πολυτελείας στα χέρια του κόουτς Χουχουλή, εν όψει τη προσεχούς σεζόν.

Ο Αθανασούλας (2.02μ.) πραγματοποίησε τα πρώτα του βήματα στο μπάσκετ από τις Ακαδημίες του Άρη Πετρούπολης. Το ταλέντο του δεν πέρασε απαρατήρητο από την ΑΕΚ, η οποία τον έκανε δικό της, το 2005. Με τη φανέλα της Ένωσης αγωνίστηκε για δύο χρόνια (2005-2007), ενώ πέραν της Α1 είχε συμμετοχές και στο Eurocup. Η επόμενη τριετία (2007-2010) τον βρήκε ξανά στα… κιτρινόμαυρα, αλλά εκείνα του Ηλυσιακού, όντας βασικότατο μέλος στη σπουδαία πορεία της ομάδας σε Α2 και Α1. Την εξαιρετική του παρουσία στα Ιλίσια «εξαργύρωσε» με τη μεταγραφή στον Πανιώνιο, όπου αγωνίστηκε για τέσσερα χρόνια. Με τον «Ιστορικό» κατέκτησε δύο φορές την 3η Θέση στην Basket League (2013 & 2014), συμμετέχοντας παράλληλα και στο Eurocup. Αποχωρώντας από τη Νέα Σμύρνη, ο Αθανασούλας φόρεσε κατά σειρά τις φανέλες του Πανελευσινιακού (2014-2015), του Απόλλωνα Πάτρας (2015-2016) και του Λαυρίου (2016-2017), με το οποίο συμμετείχε και στα Play-Offs της Basket League. Επόμενος σταθμός του, ακόμη ένας ιστορικός Σύλλογος, ο Ηρακλής, όπου και παρέμεινε για δύο διαδοχικές σεζόν (2017-2019). Μάλιστα, στη δεύτερη χρονιά του με τα χρώματα του «Γηραιού» πανηγύρισε την Άνοδο στην Basket League, όντας απ’ τους πρωταγωνιστές των Θεσσαλονικέων. Την περασμένη αγωνιστική περίοδο (2019-2020) αγωνίστηκε στον Κόροιβο Αμαλιάδας, πραγματοποιώντας σπουδαία χρονιά (12,1 π., 35 τρίπ. με 36% ευστοχία, 5,7 ασίστ και 4,4 ριμπ. κατά μ.ο. σε 20 ματς). Συν τοις άλλοις, το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Πανερυθραϊκού έχει αποτελέσει μέλος όλων των μικρών Εθνικών ομάδων, ενώ έχει κατακτήσει με την Εθνική Ενόπλων και το Χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2009, στη Λιθουανία.

Γιάννη, καλώς ήρθες στην Οικογένεια του Πανερυθραϊκού και ευχόμαστε να ζήσουμε μαζί αμέτρητες σπουδαίες στιγμές!

Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Πανερυθραϊκού, ο Γιάννης Αθανασούλας, μιλώντας στο www.panerythraikosbc.gr, επισήμανε: «Καταρχάς είναι μεγάλη μου η χαρά και είμαι πολύ ικανοποιημένος που ανήκω πλέον στην Οικογένεια του Πανερυθραϊκού. Σε έναν Σύλλογο με πολύ σταθερή παρουσία όλα αυτά τα χρόνια στο υψηλό επίπεδο και που τα τελευταία χρόνια κάνει συνεχή βήματα εξέλιξης. Γενικότερα, το brand του Πανερυθραϊκού είναι πια πολύ δυνατό και μάλιστα με ένα ιδιαίτερα ελκυστικό μοντέλο, η οποία σε συνάρτηση με την πρωτοφανή διοικητική σταθερότητα που διακρίνει το κλαμπ, αποτελεί κίνητρο για κάθε αθλητή. Οι συνθήκες που προσφέρει ο Σύλλογος είναι άριστες, θα έλεγα σε επαγγελματικά πρότυπα. Είναι σπουδαίο πράγμα το να μπορεί ο μπασκετμπολίστας να αφοσιώνεται στο αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι και να ασχολείται μόνο με το πώς θα βελτιωθεί και το πώς θα συνεισφέρει τα μέγιστα στο παρκέ, χωρίς να ασχολείται με ο,τιδήποτε άλλο πέραν του μπάσκετ. Από την πρώτη προσέγγιση με την ομάδα και τον κόουτς Χουχουλή είδα πολύ θετικά την προοπτική του Πανερυθραϊκού, υπήρξε ταύτιση απόψεων, καθώς ο Σύλλογος έχει δημιουργήσει ένα άκρως ελκυστικό πρότζεκτ, έχει ένα ελπιδοφόρο όραμα, με επένδυση στις Ακαδημίες και τις μικρές ηλικίες, με πολύ στοχευμένες κινήσεις, επιδιώκοντας να μεγαλώσει ο Σύλλογος με αργά και πολύ σταθερά βήματα, κάτι το οποίο με εκφράζει απόλυτα. Και θεωρώ ότι, με την εμπειρία μου όλα αυτά τα χρόνια στο χώρο, μπορώ και εγώ να προσφέρω σε αυτό το “μονοπάτι” που θέλει να χαράξει ο Σύλλογος. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο τη διοίκηση, όσο και τον κόουτς Χουχουλή, που με εμπιστεύθηκαν για να γίνω μέρος του πρότζεκτ και του οράματός τους, κάτι που με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενο. Πιστεύω ότι με λίγα λόγια και πολλή δουλειά, μέρα με τη μέρα, μπορούμε να παρουσιάσουμε κάτι πολύ καλό και να οριοθετήσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται τους στόχους μας μέσα από την πορεία μας, στη σεζόν που έρχεται»”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Elite League

Δειτε επισης

Δόξα Λευκάδας- Παπάγου 72-92

Στα playoffs πέρασε ο Παπάγου. Ο Παπάγου επικράτησε της Δόξας στη Λευκάδα με 92-72 και εξα…