Κεντρική NBA Χρέος του καθενός

Χρέος του καθενός

ΛεΜπρόν

Ο πλανήτης πάλλεται,αλλάζει, μετασχηματίζεται. Οι Μπακς πήραν τη πρωτοβουλία, όλοι ακολούθησαν κα ιτο πρόβλημα του γκέτο αναδείχθηκε σε πρόβλημα όλων.

Όμως η αναφορά γίνεται για άλλο λόγο. Γίνεται για το Λεμπρόν Τζέιμς! Ο Βασιλιάς, ζάμπλουτος, στα 36 του πια έχει τα πάντα και όμως βγήκε μπροστά. Πολύ μπροστά. Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων απευθύνθηκε στους ιδιοκτήτες και είπε ότι ΔΕΝ αρκούν μόνο τα λεφτά τους για αντιρατσιστικές δράσεις. Πρέπει συνειδητά, ενεργά, όχι προσχηματικά να αλλάζει αυτή η κατάσταση στις ζωές τους,τις επιχειρήσεις τους, στη ρητορική τους, στη ψήφο τους… Μίλησαν για ανάγκη αλλαγής και μίλησαν για το μέλλον της νέας γενεάς και της χώρας τους.

Θαυμάζω κάθε ένα από τους αστέρες μας. Νυν και πρώην. Κάποιοι είναι φίλοι, άλλοι γνωστοί δεν μπορώ εύκολα να παραλληλίσω τα γεγονότα και να τους αδικήσω. Είμαι χρόνια στη πιάτσα και ξέρω η λέξη κατεστημένο τι σημαίνει.Ξέρω τι βιώνει όποιος αντιδρά, επιχειρηματολογεί και πηγαίνει αντίθετα στο ρεύμα. Το νιώθει χρόνια και η φαμίλια μου.

Όμως, βλέποντας τη στάση του κάθε Τζέιμς δεν μπορώ να μην μπω στο πειρασμό. Κάποιοι είναι γεννημένοι να χτυπούν το τόπι, να σηκώνουν Κύπελλα, να συγκινούν πλήθη. Πολύ σημαντικό και διόλου ευκαταφρόνητο. Κάποιοι όμως είναι γεννημένοι για κάτι παραπάνω. Κάτι που αξιολογείται από τα παιδιά μας, που ίσως το αναδείξει η Ιστορία μα κυρίως το αξιολογεί η Συνείδηση. Είναι αυτό που λέγεται “χρέος του καθενός”… (Νίκος Καζαντζάκης)

Τζέιμς.., σήμερα ίσως έβαλες ένα από τα μεγαλύτερα τρίποντα της ζωής σου.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Basket League: Αυλαία στην 4η αγωνιστική του Top 6

Ολοκληρώνεται σήμερα η 4η αγωνιστική του Top 6. Με το παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και τον Κο…