Αντιγράφουμε από την ανακοίνωση, που εκδόθηκε έναν μήνα (και 5 ημέρες) πριν: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ, προκειμένου να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις δυνάμεις του Συνδέσμου και της EKO Basket League, εν όψει των νέων προκλήσεων που ακολουθούν την εκδήλωση της πανδημίας του COVID-19, αποφάσισε ομόφωνα να αναθέσει καθήκοντα Συμβούλου Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης στον κ. Κωστή Ζομπανάκη, πρόεδρο του Ρεθύμνου Cretan Kings.
«Ο κ. Κωστής Ζομπανάκης με την εμπειρία και την δημιουργικότητα του θα συμβάλει στην περαιτέρω βελτίωση σε όλα τα επίπεδα της EKO Basket League», δήλωσε ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος. Και θέλουμε να συμφωνήσουμε μαζί του(ς), αλλά δεν προκύπτει από πουθενά.
Είπαν (κακώς, αλλά δεν βαριέσαι) πως η θηλιά στον λαιμό των σωματείων, η οποία εμφανίστηκε ως δίαυλος αξιοκρατίας του πρωταθλήματος θα γίνονταν… νόμος του κράτους. Δεν υπάρχει λέξη στο Νομοσχέδιο για τα 200.000 ευρώ, που οφείλουν να «παρκάρουν» οι παράγοντες των ομάδων, προκειμένου για τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα και σε λίγο θα τρέχουν να το μαζέψουν και να εξηγήσουν τα ανεξήγητα.
Η καλύτερη των περιπτώσεων είναι να το… σβήσουν σιωπηρά και να μην ασχοληθεί κανείς. Όποιος ρωτάει (αν υπάρχει κανείς… κολλημένος) θα παίρνει απαντήσεις του τύπου «θες καφέ», ή «θες μια βυσσινάδα», «θες ένα νερατζάκι, που κάνει καλό και στα νεφρά», που έλεγε ο Βασίλης Αυλωνίτης στον Νίκο Ρίζο, στην ταινία «οι γαμπροί της Ευτυχίας». Μόνο που εκείνη η ταινία ανήκε στην κατηγορία «κωμωδίες», ενώ εδώ είμαστε στα… «δράματα».
Ο Κωστής είχε επενδύσει σε αυτή τη διαδικασία, αλλά πάμε σε πιο ουσιαστικά θέματα. Η σύμπραξη, η ενίσχυση του ΕΣΑΚΕ θα έφερνε αποτελέσματα, αλλά η κεντρική χορηγία των ΕΛ.ΠΕ. μοιάζει να καταρρέει, ενώ η συμφωνία με την ΕΡΤ για την ώρα είναι αντιστρόφως ανάλογη των θερμοκρασιών που βιώνουμε. Έχει πέσει (για την ώρα) πιο μαύρο κι από το μαύρο όταν έκλεισε η κρατική τηλεόραση.
Σε έναν οργανισμό, ο οποίος παραπαίει, ο οποίος δεν έχει εξασφαλίσει τα έξοδά του, αλλά κυρίως δεν συμβάλλει ώστε να εξασφαλιστούν χορηγίες, που θα κάνουν πιο εύκολο το έργο των διοικήσεων των σωματείων (δεν πουλάει το προϊόν, που έχει στα χέρια του, δηλαδή), η ενίσχυση με τεχνοκράτες που ακούγεται, έχει ενδιαφέρον. Δεν έχουμε τίποτα με κανέναν, όμως τα ονόματα που κυκλοφορούν στα δημοσιογραφικά γραφεία, περισσότερα προβλήματα θα φέρουν, παρά λύσεις.
Η σύμπραξη είναι θετική, όπως κι αν το δει κανείς. Το αποτέλεσμά της, για την ώρα, είναι μόνο αρνητικό. Ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες (κι αποφάσεις, κι επιλογές)…