Κεντρική Ελλάδα ΕΣΚΑ Β' ΕΣΚΑ Θεμιστοκλής Αιγάλεω: Με Σφυρή και Διαμαντή στη Β’ ΕΣΚΑ

Θεμιστοκλής Αιγάλεω: Με Σφυρή και Διαμαντή στη Β’ ΕΣΚΑ

sfiris diamantis damopoulos themistoklis aigaleo

Με την ανανέωση της τεχνικής ηγεσίας για τη νέα σεζόν 2020-2021 στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Β΄ ΕΣΚΑ ξεκίνησε την υλοποίηση του προγραμματισμού η διοίκηση της ομάδας του Θεμιστοκλή Αιγάλεω.

Ο Πρόεδρος του συλλόγου Γιάννης Δαμόπουλος έπειτα από την συνάντηση που είχε με τον Αντιπρόεδρο Αντώνη Μουσκάτ, προχώρησαν στην ανανέωση της συνεργασίας με τον κόουτς Τάκη Σφυρή, ενώ ο άμεσος συνεργάτης του στον πάγκο θα είναι ο βετεράνος παίκτης της ομάδας Δημήτρης Διαμαντής.

Ο Τάκης Σφυρής, με την σπουδαία διαδρομή τόσο ως παίκτης, όσο και ως προπονητής, είναι και αυτός πολύ γνωστός στην μπασκετική οικογένεια του Θεμιστοκλή, καθώς πέρασε από το σωματείο του Αιγάλεω και ως αθλητής, αλλά και ως προπονητής.

Ο 44χρονος κόουτς (γεννημένος στο Αιγάλεω – κάτοικος Χαϊδαρίου πλέον), ως αθλητής μπάσκετ (φόργουρντ), ξεκίνησε σε μικρή ηλικία από το Παγκράτι, έπαιξε για αρκετά χρόνια με την φανέλα του Σίτι από την Α΄ ΕΣΚΑ ως την Β΄ Εθνική, ενώ συνέχισε την καριέρα του σε Αίαντα Ταύρου (3 χρόνια), Δάφνη Δαφνίου και Πρωτέα Βούλας.

Ως προπονητής, πέρα από τμήματα ακαδημιών, άρχισε να κοουτσάρει ανδρικά τμήματα, από τον Διαγόρα Αιγάλεω σε Δ΄ και Γ΄ ΕΣΚΑ, ακολούθησε το Γυναικείο τμήμα του Άρη Χολαργού στην Α2 Εθνική κατηγορία, εν συνεχεία ο ΟΚΕ Ελευσίνας, ενώ από το 2013 έως το τις 22 Δεκεμβρίου 2017 ήταν στον πάγκο του Θεμιστοκλή (τον διαδέχθηκε ο Μάνος Τσαπάκης).

Κατά την περασμένη σεζόν (2019-2020) – που ολοκληρώθηκε πρόωρα λόγω του κορωνοϊού – και μεσούσης της περιόδου, ο Τάκης Σφυρής κλήθηκε να καθίσει στον πάγκο του σωματείου, αντικαθιστώντας τον Πέτρο Καρβούνη.

Πλέον ο Τάκης Σφυρής θα «χτίσει» από την αρχή την ομάδα, όπου θα υπάρχει αλλαγή σε πρόσωπα και φιλοσοφίες…

Ο άμεσος συνεργάτης του Τάκη Σφυρή, θα είναι ο παλαιός αθλητής και εμβληματική μορφή του σωματείου ως παίκτης, ο Δημήτρης Διαμαντής, ο οποίος και αυτός, γνωρίζει καλά το περιβάλλον του σωματείου.

Ο 42χρονος, Δημήτρης Διαμαντής, έχει ξεκινήσει το μπάσκετ από τον Πανιώνιο, συνέχισε με τον Αίαντα Ταύρου στην Β΄ Εθνική, ακολούθησε ο Πορφύρας και ο Αστέρας Εξαρχείων σε Α΄ ΕΣΚΑΝΑ και Α΄ ΕΣΚΑ αντίστοιχα, εν συνεχεία επέστρεψε στον Αίαντα Ταύρου, μετά πήγε στον Διαγόρα Αιγάλεω και έκλεισε την καριέρα του στον Θεμιστοκλή Αιγάλεω το 2018, έχοντας παίξει με την φανέλα του σωματείου για 4 χρόνια.

Κλήθηκε στις προπονητικές επάλξεις, στο ξεκίνημα της σεζόν 2018-2019 και πήρε το… βάπτισμα του πυρός ως βοηθός του Μάνου Τσαπάκη.

Πλέον και αυτός επανέρχεται δίπλα στον Τάκη Σφυρή, τον οποίο είχε προπονητή πριν λίγα χρόνια, γεγονός που σημαίνει ότι η «χημεία» τους θα είναι ένα ακόμη υπέρ – στοιχείο ενόψει της νέας περιόδου, όπου ο Θεμιστοκλής Αιγάλεω θα παρουσιαστεί δυνατός.

Πηγή: ipolimas.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Β' ΕΣΚΑ

Δειτε επισης

Νέοι Παλατιανής: «Βόμβα» με Νίκο Γεωργοπαπαδάκο (pic)

Μεταγραφή με «άρωμα» Elite League για τους Νέους Παλατιανής Οι Νέοι Παλατιανής προχώρησαν …