Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Το “43άρι” του Φορντ κρατάει ακόμη για το Περιστέρι

Το “43άρι” του Φορντ κρατάει ακόμη για το Περιστέρι

Ford0206202 ESAKE

Σαν σήμερα πριν από ακριβώς 19 χρόνια ο Αλφόνσο Φορντ πέτυχε μια επίδοση που αποτελεί ρεκόρ μέχρι σήμερα για το Περιστέρι. Συγκεκριμένα, σε αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό, ο Αμερικανός είχε σκοράρει 43 πόντους, τους περισσότερους στην ιστορία της ομάδας, με τον ΕΣΑΚΕ να θυμάται εκείνο το παιχνίδι και άλλα ενδιαφέροντα στατιστικά της ομάδας των δυτικών προαστίων.

Αναλυτικά:

Η ζωή δεν ήταν δίκαιη με τον Αλφόνσο Φορντ αφού έφυγε τόσο πρόωρα, όμως όσο ζούσε φρόντιζε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο το ταλέντο με το οποίο γεννήθηκε. Έπαιζε μπάσκετ και φόρτωνε τα αντίπαλα καλάθια. Αυτό έκανε σαν σήμερα πριν 19 χρόνια, γράφοντας μία επίδοση που παραμένει ξεχωριστή. Το www.esake.gr θυμάται το «43άρι» που διατηρεί την ιστορική αξία του για το Περιστέρι Winmasters.

Ήταν 2 Ιουνίου 2001 όταν οι «κυανοκίτρινοι» αντιμετώπισαν τον Ολυμπιακό στον πρώτο ημιτελικό των πλέι οφ. Ο αείμνηστος Αμερικανός έκανε ότι περνούσε από το χέρι του, σημείωσε περισσότερους από τους μισούς πόντους της ομάδας του αλλά αποδείχτηκαν ότι δεν έφταναν. Το Περιστέρι ηττήθηκε με 83-85 και έχασε τη σειρά -τα ημιτελικά κρίνονταν στις δύο νίκες- τρεις μέρες μετά. Ο Φορντ όμως έδωσε μία προσωπική παράσταση σταματώντας στους 43 πόντους επίδοση που παραμένει ακόμη και σήμερα, η κορυφαία στην ιστορία του Περιστερίου.

Ford0206205 ESAKE
Στιγμιότυπο από εκείνο το παιχνίδι με προσπάθεια του Φορντ να ξεφύγει από τον Δημήτρη Παπανικολάου

Ο Αμερικανός είχε 13/18 βολές, 12/19 δίποντα, 2/5 τρίποντα, επτά ριμπάουντ, 13 κερδισμένα φάουλ και 33 βαθμούς στο ranking! Το αντίπαλο δέος βέβαια εκείνη τη μέρα ήταν ισχυρό. Ο Ντέιβιντ Ρίβερς είχε 29 πόντους, 5/9 βολές, 3/4 δίποντα, 6/8 τρίποντα, τέσσερις ασίστ και επτά κερδισμένα φάουλ για τον Ολυμπιακό.

Ήταν η πρώτη από τις μόλις δύο «40άρες» στην ιστορία του Περιστερίου. Σχεδόν τρία χρόνια μετά ο Πιτ Μάικλ πλησίασε στο ρεκόρ του Φορντ αλλά έμεινε τρεις πόντους πιο χαμηλά, σημειώνοντας 40 στο εκτός έδρας παιχνίδι με το Ηράκλειο της περιόδου 2003-04 (84-97). Στη λίστα των 10 κορυφαίων επιδόσεων σκοραρίσματος του Περιστερίου, ο Φορντ έχει θέση τέσσερις φορές…

Ford0206203 ESAKE

Μπροστά του μόνο ο Κορωνιός

Ήταν μόνο δύο οι σεζόν που πέρασε στο Περιστέρι. Ο Φορντ έπαιξε στους «κυανοκίτρινους» στις σεζόν 1999-2000 και 2000-2001. Ήταν αρκετές όμως για να τον οδηγήσουν ψηλά στις ιστορικές λίστες της ομάδας. Ψηλά κατορθώνει να μένει ακόμη και σήμερα, 19 χρόνια μετά. Ο Αμερικανός είναι ο 2ος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας το επαγγελματικό Πρωτάθλημα πίσω μόνο από τον Άγγελο Κορωνιό.

Αναλυτικά η λίστα με τους αριθμούς της διετίας του στο Περιστέρι και η κατάταξη του ανά κατηγορία…

Ford02062044 ESAKE

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Σπανούλης: «Τα παιχνίδια στο Final Four είναι διαφορετικά»

Στο δύσκολο παιχνίδι με την Τενερίφη αναφέρθηκε ο Βασίλης Σπανούλης. Ο Βασίλης Σπανούλης μ…