Κεντρική Γ' Εθνική Τέλος εποχής στον Μίλωνα! Αποχώρησε ο Αποσκίτης

Τέλος εποχής στον Μίλωνα! Αποχώρησε ο Αποσκίτης

dimitris aposkitis milonas

Ο Δημήτρης Αποσκίτης ύστερα από 40+ χρόνια στον Μίλωνα αποχώρησε από τον σύλλογο. Ο έμπειρος τεχνικός είναι από τις ιστορικότερες φυσιογνωμίες της ομάδας της Νέας Σμύρνης και την έχει “υπηρετήσει” από διάφορα πόστα.

Ο Δημήτρης Αποσκίτης τα τελευταία τρία χρόνια ήταν Υπεύθυνος των τμημάτων υποδομής του Μίλωνα και έκανε εξαιρετική δουλειά, αυξάνοντας τον αριθμό των νεαρών αθλητών από 280 σε 409! Ο Πρόεδρος του Μίλωνα, Μιχάλης Σακελλαρίδης, αποφάσισε όμως να μην τον διατηρήσει στη θέση του και πρότεινε στον έμπειρο τεχνικό να αναλάβει την εφηβική ομάδα. Ο πρώην, πλέον, προπονητής του Μίλωνα με μία μακροσκελή του ανάρτηση έκανε γνωστό ότι δεν αποδέχθηκε τη συγκεκριμένη πρόταση κι έτσι οι δύο πλευρές θα χωρίσουν τους δρόμους τους ύστερα από 40+ χρόνια και πάρα πολλές επιτυχίες και ιστορικές στιγμές.

Αναλυτικά:

“Στo τέλος μιας τριετούς παρουσίας μου στο Σύλλογο του Μίλωνα, και έχοντας πολύ σημαντική θέση ευθύνης, σαν Προπονητής της πρώτης ομάδας μέχρι τον Ιανουάριο και σαν Υπεύθυνος Υποδομών μέχρι τις 31 Ιουλίου, θα κάνω ένα πολύ σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων στην ομάδα.

• Η Αντρική Ομάδα ανέβηκε κατηγορία από τα τοπικά πρωταθλήματα σε εθνικές κατηγορίες, μετά από 8 χρόνια.

• Δημιουργήθηκε ένα πολύ καλό περιβάλλον λειτουργίας, με οργάνωση ομάδων επαγγελματικών κατηγοριών.

• Γέμισε ασφυκτικά το γήπεδο σε αγώνες της ομάδας, κάτι που είχε να συμβεί 19 χρόνια, από εκείνο δηλαδή το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Πάτρας που μας έδωσε την άνοδο στην Α1, και το οποίο το θυμάμαι με πολύ αγάπη.

• Το βασικότερο όμως είναι ότι κέρδισε ο Σύλλογος σε αξιοπιστία και σε αντιμετώπιση όλων των φορέων απέναντι μας, από τους Διαιτητές μέχρι τους κριτές, τις ενώσεις κλπ.

• Λειτούργησαν επαγγελματικά οι υποδομές του Συλλόγου, με πολύ καλά αποτελέσματα, με ευχαριστημένους την πλειοψηφία των γονιών και των παιδιών, με συνεχείς συναντήσεις, προετοιμασίες, αποστολές, τουρνουά εντός και εκτός Αθηνών. • Ο αριθμός των παιδιών αυξήθηκε όσο είχαμε δυνατότητα, και χαρακτηριστικά θα αναφέρω, ότι στο ξεκίνημα της τριετίας είχαμε 280 παιδιά, και σήμερα έχουμε 409, ένα νούμερο που είναι στα όρια μας, όταν μάλιστα την τρέχουσα χρονιά δεν μπορέσαμε να προσθέσουμε στις ακαδημίες μας πάνω από 50 παιδιά γιατί δεν είχαμε χώρο, αλλά και εσκεμμένα δεν κάναμε καμπάνια στην αρχή της χρονιάς για τον ίδιο λόγο.

• Επίσης πολύ βασικό είναι ότι δημιουργήσαμε μια οικογένεια, όπου οι περισσότεροι αθλητές και γονείς ένιωσαν τη ζεστασιά από το Σύλλογο.

Προσπαθήσαμε επίσης να βελτιώσουμε τους προπονητές του Συλλόγου, κάτι που σε μεγάλο βαθμό πετύχαμε και θα αναφέρω χαρακτήριστικα ότι οι δυο προπονητές που είχαμε σε εφηβικό και παιδικό, ο Μητροπουλος και ο Βαρυπατης, δυο δικά μας παιδιά βελτιώθηκαν πολύ και είναι έτοιμοι για το επόμενο βήμα!!!! Και οι υπόλοιποι βέβαια είχαν σημαντική συμμετοχή σε όλο αυτό, αλλά και βελτίωση.

Τον περασμένο Ιανουάριο, με μια παραίτηση που ήμουν υποχρεωμένος να υποβάλλω για διάφορους λόγους, τελείωσε η παρουσία μου στον πάγκο της πρώτης ομάδας, αλλά συνέχισα σαν Τεχνικός Υπεύθυνος Υποδομών, μια θέση που θα έχω μέχρι τις 31 Ιουλίου.

Η πρόταση που μου έγινε από τον Κο Σακελλαρίδη Πρόεδρο του Συλλόγου και τον Κο Ασημακόπουλο νέο υπεύθυνο μπάσκετ, ήταν για την επόμενη χρονιά να είμαι προπονητής της εφηβικής ομάδας…
Με λύπη μου δεν θα αποδεχθώ αυτή την πρόταση και έτσι η συνεργασία μου με το δεύτερο σπίτι μου, την ομάδα που η παρουσία μου σε αυτή ξεπερνάει τα 40 χρόνια, θα τελειώσει στις 31 Ιουλίου.
Αν άρχιζα να γράφω ονόματα ανθρώπων που θέλω να ευχαριστήσω, θα έγραφα ώρες και από την άλλη κάποιοι θα ξέφευγαν και θα είχαμε παρεξηγήσεις. Ευχαριστώ όλους λοιπόν που στάθηκαν δίπλα σε αυτήν την προσπάθεια, με ειλικρίνεια και επικοινωνία, στηρίζοντας αυτήν την πορεία της ομάδας. Εύχομαι καλή συνέχεια στο Σύλλογο και να συνεχίσει να τηρεί τις αρχές του «ευ αγωνίζεσθαι», τόσο εντός όσο και εκτός των αγωνιστικών χώρων.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τους αληθινούς αθλητές, που είχα αυτά τα χρόνια, μικρούς και μεγάλους, και να ξέρουν ότι θα είμαι πάντα στο τηλέφωνο μου ότι και αν χρειαστούν. Στο επανιδείν ……..”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Γ' Εθνική

Δειτε επισης

Πορφύρας: Δεν συνεχίζει ο Μάντζαρης (pic)

Χώρισαν οι δρόμοι Πορφύρα και Μάντζαρη Με νέο προπονητή θα πορευτεί τη νέα σεζόν στο πρωτά…