Κεντρική Ηρακλής “Είμαι αντίθετος με την συμμετοχή του Ηρακλή στην Ευρώπη”

“Είμαι αντίθετος με την συμμετοχή του Ηρακλή στην Ευρώπη”

Καρβέλας

Hρακλής θέλει να επιστρέψει στην Ευρώπη και γι αυτό τον λόγο κατέθεσε αίτημα συμμετοχής στο Basketball Champions League. Ο γενικός διευθυντής του Γηραιού, Δημήτρης Καρβέλας, είναι αντίθετος σε αυτό και προχώρησε σε σχετικές δηλώσεις.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στο «radioprimo.gr»:

Για τη λήξη των πρωταθλημάτων μπάσκετ: «Νομίζω καλώς σταμάτησαν τα παιχνίδια στο μπάσκετ. Ο λόγος είναι ότι ο χώρος διεξαγωγής τους είναι κλειστός και αυτό που έτυχε, είναι κάτι τελείως πρωτόγνωρο. Βλέπετε ότι από εδώ και πέρα θα προκύπτουν προβλήματα σε όσα πρωταθλήματα ξεκινούν όπως στο ποδόσφαιρο. Πρέπει να είμαστε κάθε μέρα σε επιφυλακή».

Για την ομάδα του Ηρακλή και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα: «Εγώ βοήθησα να δημιουργηθεί η περσινή ομάδα και έχω συμβουλευτικό χαρακτήρα. Είμαι αντίθετος με το θέμα να παίξει ο Ηρακλής στην Ευρώπη. Αλλά οι αποφάσεις παίρνονται από τον κ. Δρακόπουλο και το ΔΣ. Πέρυσι κάναμε πολλά λάθη, γιατί μαθαίναμε. Ο Ηρακλής υπήρξε και είναι μεγάλη ομάδα, είναι η δεύτερη χρόνια του στην Α1 και πρέπει τα βήματα να γίνονται σιγά σιγά. Εμείς περιμέναμε καλύτερη πορεία, καθώς πέρα από την ποιότητα των παικτών υπάρχει πολύ υψηλή ποιότητα και των υπολοίπων ανθρώπων που απαρτίζουν την ομάδα. Όλοι γίναμε Ηρακλής, δεθήκαμε μεταξύ μας και είμαστε από τις λίγες ομάδες που παλεύαμε μέχρι το τέλος σε κάθε παιχνίδι και θέλαμε το κάτι παραπάνω.

Χρειαζόμαστε πάρα πολλούς παίκτες, αυτό που θέλω και προσπαθώ να περάσω στο κ. Δρακόπουλο και στη διοίκηση, είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν γνωρίσουμε που βαδίσουμε από θέμα χορηγιών. Η Ευρώπη θέλει πολλά περισσότερα χρήματα και για αυτό είμαι πολύ αντίθετος με αυτό. Πιστεύω ότι έπρεπε να περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση πριν μπούμε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Δεν μπορούμε να κάνουμε προγραμματισμό με τις τρέχουσες συνθήκες και να καταλάβουν και οι φίλαθλοί του Ηρακλή τι γίνεται. Πρέπει να προφυλάξουμε το κ. Δρακόπουλο, που είναι “άρρωστος” με τον Ηρακλή, από το να χαλάσει τα λεφτά του, τη στιγμή που υπάρχει περίπτωση από το πρώτο παιχνίδι να έχει φύγει».

Για την παρουσία του στην ομάδα και το σχεδιασμό της: «Η παραμονή μου και του κ. Καντζούρη δεν είναι οριστική. Ήρθα στη Θεσσαλονίκη χωρίς οικονομικό στόχο. Αγαπάω την ομάδα και προσπαθώ να γλιτώσω τον κ. Δρακόπουλο από κάποια προβλήματα. Πρέπει και ο ίδιος να καταλάβει ότι πρώτα λύνουμε τα προβλήματα της φετινής περιόδου και μετά προχωράμε στα προβλήματα της επόμενης χρονιάς. Ο κύριος Δρακόπουλος είναι οπαδός που “ζει” για τον Ηρακλή. Αυτούς τους ανθρώπους δεν πρέπει να τους διώχνουμε από το χώρο μας και να τους απογοητεύουμε. Για να ζει η δικιά μου οικογένεια και των υπολοίπων, πρέπει να υπάρχει ο “υγιής” κύριος Δρακόπουλος να στηρίζει τον Ηρακλή. Είναι μόνος του, μόνο οι φίλαθλοι τον βοηθούν, κανένας άλλος».

Για το σχεδιασμό της ομάδας: «Έχουν αργήσει να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Ο σχεδιασμός της ομάδας γίνεται παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει συνεννόηση για την επόμενη μέρα. Και εγώ και ο κόουτς είμαστε υπέρ της αξιοποίησης νέων παιδιών και το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε είναι να επενδύσουμε στα δικά μας παιδιά και στους νέους παίκτες της Ελλάδας. Ήδη έχουμε μιλήσει με πάρα πολύ κόσμο».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ηρακλής

Δειτε επισης

Νέα σελίδα για τον μπασκετικό σήμα του Ηρακλή

Ο μπασκετικός Ηρακλής αλλάζει σελίδα αλλά και εποχή καθώς το καινούργιο σήμα αποκαλύπτει π…