Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Η Ευρωλίγκα είναι μονόδρομος για τον Παναθηναϊκό

Η Ευρωλίγκα είναι μονόδρομος για τον Παναθηναϊκό

pao euroleague

Γράψαμε νωρίτερα πως η επικείμενη παραμονή του Παπαπέτρου στον Παναθηναϊκό, δείχνει πως οι «πράσινοι» θα συνεχίσουν στην κορυφαία διοργάνωση. Η αλήθεια είναι πως δεν χρειάζεται η απόφαση του Ιωάννη για να καταλάβουμε πού θα αγωνίζεται του χρόνου το «τριφύλλι». Η Ευρωλίγκα είναι μονόδρομος, για περισσότερους από έναν λόγους. Και δεν θα είναι απλά μονόδρομος, αλλά και κακοτράχαλος δρόμος…

Ας ξεκινήσουμε από τα απλά: Δεν θα μπορούσε, ακόμα κι αν ήθελε, να φύγει ο Παναθηναϊκός, καθώς υπάρχει η ρήτρα των 10.000.000 ευρώ, που θα κληθεί να πληρώσει. Ακόμα κι αν από την ΚΑΕ υποστηρίζουν (και μάλλον έχουν δίκιο) ότι υπάρχει οφειλή της λίγκας προς αυτούς, το ποσό αποδέσμευσης είναι τεράστιο, για το σημερινό ταμείο του «τριφυλλιού», ως εκ τούτου είναι υποχρεωμένος να παραμείνει στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Δεν είναι, όμως, ο μόνος λόγος, που ο Παναθηναϊκός θα μείνει εντός κι επί τ’ αυτά. Οι ενδιαφερόμενοι για να πάρουν τις τύχες της ΚΑΕ στα χέρια τους, έχουν θέσει ως προϋπόθεση τη συμμετοχή της ομάδας στην Ευρωλίγκα. Μόνο έτσι μπορούν να πείσουν τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να επιστρέψει και να πάρει τα… κλειδιά του αγωνιστικού τμήματος (σ.σ. δεν μιλάμε για φέτος), μόνο έτσι μπορούν να πείσουν παίκτες πρώτης γραμμής, να αποδεχθούν πρόταση συνεργασίας.

Πριν συνεχίσουμε, να βοηθήσουμε λίγο τους «συναδέλφους», που έσπευσαν να αντιγράψουν, δίχως πηγή, το ρεπορτάζ μας για την τριανδρία, η οποία θέλει να εμπλακεί στα διοικητικά: Προσέξτε, όταν υπάρχουν αδέρφια, να μην μπερδέψετε ποιος από τους δύο θέλει να μπει στη διοίκηση του Παναθηναϊκού.

Επιστρέφουμε στο θέμα μας. Από τη στιγμή που τελειώνει μια σεζόν, οι ομάδες αυτόματα περνούν στην επόμενη, δεν περιμένει κανείς (μιλώντας πάντα γι’ αυτές που έχουν συμβόλαιο) να κάνει πρόσκληση ενδιαφέροντος. Κι ο Παναθηναϊκός ανήκει σε μια οικογένεια, από την οποία για να φύγει πρέπει να πληρώσει τον λογαριασμό. Και δεν έχει να δώσει τόσα χρήματα. Αλλά παράλληλα, πώς θα συνεχίσει δίχως μπάτζετ 10+ εκατομμυρίων;

Εδώ είναι το σημαντικό πρόβλημα. Για να παίξεις στην Ευρωλίγκα τα 10 εκατομμύρια μοιάζουν να είναι ο… πάτος του μπουκαλιού. Από εκεί και κάτω αρχίζουν οι περιορισμοί ως προς τη φιλοδοξία. Ο Παναθηναϊκός, βάσει των σημερινών δεδομένων, απέχει παρασάγγας από αυτό το ποσό, γεγονός που σημαίνει ότι δύσκολα θα είναι ανταγωνιστικό. Πάντα, κρίνοντας από το ρόστερ, το οποίο τώρα δημιουργείται, και δίχως κανείς να απαγορεύει το δικαίωμα στην έκπληξη.

Το πρόβλημα είναι πως υπάρχουν ομάδες οι οποίες εξ ορισμού έχουν ξεφύγει (παράδειγμα η ΤΣΣΚΑ, ή η Αρμάνι, οι δύο «μεγάλοι» της Ισπανίας, η Εφές), ενώ κι ο Ολυμπιακός μοιάζει έτοιμος να ενισχυθεί σημαντικά (ακόμα δεν έχει γίνει καμία ανακοίνωση, άρα μιλάμε -για την ώρα- για ρεπορτάζ και τίποτα παραπάνω), γεγονός που σημαίνει ότι οι μεταξύ τους συναντήσεις θα έχουν υψηλό συντελεστή δυσκολίας. Όλοι γνωρίζουμε πως ανεξάρτητα με το τι θα κάνουν οι «αιώνιοι», οι μεταξύ τους συναντήσεις έχουν πάντα ξεχωριστό χρώμα κι ιδιαίτερο χαρακτήρα.

Θα αντέξει ο Παναθηναϊκός την πίεση της φετινής χρονιάς, θα αντέξουν οι φίλοι του να βλέπουν την ομάδα τους να παλεύει με… σφεντόνες απέναντι σε πυρηνικά; Και μάλιστα, δίχως -για την ώρα- να υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ, από τη στιγμή που οι επίδοξοι αγοραστές δεν έχουν τοποθετηθεί επίσημα. Θα το μάθουμε προσεχώς…

Για το τέλος σας αφήσαμε το καλύτερο: Με όσους παίκτες συζητά ο Γιώργος Βόβορας, η κουβέντα αφορά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τη συμμετοχή της ομάδας στην Ευρωλίγκα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 60-50

Το 2-2 έκανε ο Ολυμπιακός. Σε πέμπτο παιχνίδι θα αναδειχθεί ο φετινός πρωταθλητής στην Α1 …