Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ευρωλίγκα: Η απάντηση των ομάδων-μετόχων στον Γιαννακόπουλο!

Ευρωλίγκα: Η απάντηση των ομάδων-μετόχων στον Γιαννακόπουλο!

Οι 10 ομάδες, που έχουν εγγυημένο συμβόλαιο με την Ευρωλίγκα (εκτός του Παναθηναϊκού), εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση απάντηση στον Παναθηναϊκό. Στην ανακοίνωση τους τονίζουν ότι θέλουν το “τριφύλλι” στη διοργάνωση, αλλά αν συνεχίσει τη δυσφήμηση τότε θα προβούν στις απαραίτητες ενέργειες.

Σημειώνουν, επίσης, ότι δεν θα ανεχθούν στο μέλλον παρόμοιες συμπεριφορές που υποβαθμίζουν το κύρος της διοργάνωσης, όπως αυτή του κ. Δήμητρη Γιαννακόπουλου.

Αναλυτικά:

“Σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις που έκανε ο κύριος Δημήτρης Γιαννακόπουλος, οι 10 ομάδες με τα εγγυημένα συμβόλαια αναφέρουν τα ακόλουθα.

1. Και οι 10 ομάδες πιστεύουν στo project της ενωμένης Euroleague Basketball και και θα συνεχίσουν να πιστεύουν σε αυτό.

2. Οι ομάδες παραμένουν ενωμένες και δυνατές μαζί, όντας πετυχημένες εξαιτίας της ενότητας.

3. Η θετική επανάσταση της Euroleague τα τελευταία 20 χρόνια και ειδικότερα την τελευταία 10ετία, έχει δυναμώσει την άποψη και την αποφασιστικότητα της ομάδας να συνεχίζει να χτίζει στην επιτυχία στο να πάει τη Euroleague Basketball στο επόμενο επίπεδο.

4. Η ανάπτυξη είναι εκπληκτική με γνώμονα να είμαστε σε επαγρύπνηση και να ακολουθούμε τη Euroleague, αλλά επίσης και τα οικονομικά δεδομένα γύρω από αυτή. Αυτό έχει προσελκύσει πολλούς εμπορικούς συνεργάτες στο οικοσύστημα της Euroleague που βλέπει την ιδιοκτησία ως το τέλειο… εργαλείο για να οδηγηθούμε σε μεγαλύτερη ανάπτυξη για τους οργανισμούς.

5. Από το 2000, τότε που η Euroleague παρείχε εγγυημένα συμβόλαιά στις ομάδες έχει εγκαθιδρύσει υψηλά standars αξιοπιστίας. Αυτό περιλαμβάνει οικονομική και πειθαρχική διαφάνεια για να αναφέρουμε μόνο αυτά για τα οποία ερωτηθήκαμε. Αυτά τα standards μπορούν να συγκριθούν μόνο με εκείνα των καλύτερων οργανισμών των αθλημάτων στον κόσμο.

Η Euroleague σύμφωνα με κάθε ανάλυση και προβολή, συνεχίζει να απολαμβάνει την φήμη για την μελλοντική ανάπτυξη της. Οι ομάδες παραμένουν αποφασισμένες στο να συνεχίσουν και να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να φέρουν το Ευρωπαϊκό επαγγελματικό μπάσκετ στο επόμενο επίπεδο και να δώσουν μια διοργάνωση υψηλής ποιότητας στην ήπειρο σε μια αυξανόμενη fanbase.

6.Όλες οι ομάδες εκφράζουν την επιθυμία τους να συνεχίσει ο Παναθηναϊκός να βρίσκεται στο μονοπάτι της Euroleague επειδή αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της για 19 χρόνια. Παρόλα αυτά η συνεχόμενη δυσφήμιση από τον κύριο Γιαννακόπουλο δεν είναι ανεχτή. Οι ομάδες θα πάρουν όποια απόφαση κριθεί απαραίτητη για να προστατεύσουν τη φήμη και την ακεραιότητα της διοργάνωσης και να διαβεβαιώσουν πως η ομάδα θα τηρήσει την υποχρέωση που έχει σαν μέλος της Euroleague.

Oι ομάδες που υπογράφουν την ανακοίνωση: Εφές, Αρμάνι, ΤΣΣΚΑ, Μπαρτσελόνα, Φενέρμπαχτσε, Μπασκόνια, Μακάμπι, Ολυμπιακός, Ρεάλ και Ζαλγκίρις”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Τα αθλητικά πρωτοσέλιδα της ημέρας 31/07

Διαβάστε όσα γράφουν τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων σήμερα Σάββατο 31 Ιουλίου. &n…