Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Επίθεση Γιαννακόπουλου σε Μπερτομέου

Επίθεση Γιαννακόπουλου σε Μπερτομέου

giannakopoulos bertomeu

Ο Τζόρντι Μπερτομέου βρέθηκε στο επίκεντρο στη σημερινή συνέντευξη τύπου του Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού επιτέθηκε στον CEO της Euroleague και ανέφερε χαρακτηριστικά: “Μας το παίζει μάγκας ο Τζόρντι στο απόλυτο προτεκτοράτο του”.

Αναλυτικά:

“Έχει φτάσει στο σημείο μηδέν και αυτό το αντιλαμβάνονται όλοι. Το γεγονός πως μόνο ο κακός Παναθηναϊκός και ο κακός Γιαννακόπουλος το φωνάζει, δεν αλλάζει. Ποιος να το φωνάξει άλλος; Financila Fairplay λέει ο Τζόρντι και κουνάει το δάχτυλο. Είναι να γελάει κανείς. Η Ευρωλίγκα είναι ένα μαύρο κουτί. Οι ομάδες δεν ξέρουν που πάνε τα λεφτά από τις χορηγίες, αλλά και από τις άλλες πηγές εσόδων. Μαθαίνουν πριν από 15 μέρες πριν την έναρξη της σεζόν πόσα χρήματα θα πάρουν, χωρίς να ξέρουν από που και γιατί τόσα.

Να υπενθυμίσω ότι το 2002 απειλήσαμε να μην κατέβουμε στον τελικό της Μπολόνια, γιατί δεν μας έλεγε ο Μπερτομέου τα ποσά, ενώ πότε ο Παύλος, πότε ο Θανάσης, πότε ο Δημήτρης φώναζαν για το που πάνε τα έσοδα της διοργάνωσης. Η Μακάμπι, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός είναι οι 3 ομάδες που συντηρούν την Ευρωλίγκα. Μας το παίζει μάγκας ο Τζόρντι στο απόλυτο προτεκτοράτο του, λέγοντας ότι πήγε τη νίκη από τις 10.000 στις 37.000. Θέλετε να μάθετε από που είναι αυτά τα λεφτά του περίφημου pool; Από το τηλεοπτικό συμβόλαιο των τριών, το 52% το λαμβάνουν οι ομάδες και το 48%, ένα ποσό κοντά στα 10 εκατομμύρια το μοιράζονται οι ομάδες για τις νίκες. Εμείς συντηρούμε την Ευρωλίγκα.

Είναι δυνατόν ένας οργανισμός που αποτελείται από τα ισχυρότερα χαρτιά του Ευρωπαϊκού μπάσκετ να μην έχει απαντήσεις για τίποτα; Είναι δυνατόν να μην μπορείς να πεις στις ομάδες ποιες θα είναι οι συνέπειες από τη διακοπή της σεζόν; Είναι δυνατόν να συμφωνείς με τους παίκτες για το 80% ττων συμβολαίων τους αν δεν συνεχιστεί η σεζόν και 85% αν συνεχιστεί; Ποιος είσαι εσύ\; Με ποιο δικαίωμα έρχεσαι ανάμεσα σε δύο αντισυμβαλλόμενους να πεις τι θα γίνει και τι όχι και μας απειλείς ότι αν δεν συμμορφωθούμε θα έχουμε επιπτώσεις; Ωμός εκβιασμός δηλαδή. Κι όλα αυτά χωρίς να έχεις φροντίσει τι θα γίνει με τα έσοδα των ομάδων. Όταν ένας αθλητής έχει παίξει για το 65% και οι ομάδες έχουν χάσει το 50% των εσόδων τους, εσύ πας και τους προσφέρεις το 80% χωρίς να μπει στο γήπεδο και 85% για να μπει στο παρκέ. Πρέπει δηλαδή να πιστεύεις ότι είναι ανόητοι οι αθλητές να ρισκάρουν τη σωματική τους ακεραιότητα για ένα πιθανό τραυματισμό για ένα πιθανό 5%. Ποιος θα το έκανε αυτό;

Άκουσα τον εκπρόσωπο της Ρεάλ να λέει πως Euroleague χωρίς Παναθηναϊκό δεν υπάρχει. Πολύ τιμητικό και απόλυτα ειλικρινές. Απλά ας το πει κάποιος και στο Μπερτομέου, που έχει αποδείξει ότι έχει άλλη άποψη και στις δηλώσεις του και στην πράξη.

Η Euroleague αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό σε όλα τα μέτωπα με όλο το χειρότερο τρόπο. Οι ποινές που μας επιβάλλονται είναι όχι απλά αυστηρές, αλλά εξοντωτικές. Φτάσαμε στο σημείο να κλείνουμε το ΟΑΚΑ παραμονές αγώνα και μάλιστα με αντίπαλο τη Φενέρ, δείχνοντας την ύψιστη ασέβεια, όχι μόνο στον οργανισμό του Παναθηναϊκού, αλλά και στον κόσμο που είχε αγοράσει ένα εισιτήριο για τον αγώνα.

Στο κυνήγι του Παναθηναϊκού, που κάποιος είχε απειλήσει το 2011 ότι θα κάνουμε να δούμε Final 4 11 χρόνια, μέχρι και την τελευταία αγωνιστική της περιόδου 2016-17 με πάρα πολλά περίεργα αποτελέσματα, σε σημείο που όλοι σχολιάζατε ότι έγιναν για να πέσει ο Παναθηναϊκός πάνω στην εν συνεχεία πρωταθλήτρια Ευρώπης, Φενέρ”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…