Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Διαιτητικές δουλειές με φούντες. Δώσε και μένα, μπάρμπα

Διαιτητικές δουλειές με φούντες. Δώσε και μένα, μπάρμπα

διαιτητές

Ποτέ δεν ήμουν καλός στα μαθηματικά. Διάβασα ξανά και ξανά την προκήρυξη του 38ου Ετήσιου Επιμορφωτικού Σεμιναρίου Διαιτησίας, που διοργανώνει η ΟΔΚΕ και προσπαθούσα να καταλάβω πού είναι το λάθος. Δεν κατόρθωσα, οπότε ζητώ τη βοήθεια του κοινού. Αυτές είναι δουλειές, αν δεν έχω μετρήσει λάθος τα νούμερα.

Έχουμε και λέμε. Σεμινάριο και προστάζ θα γίνουν σε μία ημέρα, λόγω των μέτρων, που επιβάλλονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχουν ούτε έξοδα διαμονής, ούτε κόστη. Κατά τόπους, δίχως μετακινήσεις (ορθώς) οι διαιτητές θα επιμορφωθούν, κάνοντας σεμινάριο και προστάζ στο γήπεδο.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΟΔΚΕ, ο τιμοκατάλογος της συμμετοχής στο ετήσιο σεμινάριο, έχει ως εξής:

• Διεθνείς Διαιτητές : 60 ευρώ
• Διαιτητές Α1 : 50 ευρώ
• Διαιτητές Α2 : 40 ευρώ
• Διαιτητές Β΄ Εθνικής : 30 ευρώ
• Διαιτητές Γ΄ Εθνικής : 30 ευρώ
• Υποψήφιοι Προστάζ : 30 ευρώ
• Διαιτητές Νησιωτικών Συνδέσμων : 20 ευρώ (ανεξαρτήτως κατηγορίας) λόγω επιπλέον εξόδων μετακίνησης.

Επειδή όλοι οι διαιτητές θα περάσουν από προστάζ, δεν θα υπάρχουν σημαντικές απώλειες. Αν, λοιπόν, πάρετε ένα κομπιουτεράκι, πολλαπλασιάσετε τα χρήματα με τον αριθμό των ανά κατηγορία διαιτητών, θα βγάλετε μια σούμα, γύρω στα 12.000 ευρώ! Δώδεκα μπροστά κι ακολουθούν τρία μηδενικά, δεν υπήρξε ορθογραφικό λάθος, δεν πατήθηκε κανένα νούμερο δύο φορές.

Δηλαδή, σε μία ημέρα η ΟΔΚΕ θα βάλει στο ταμείο της 12.000 ευρώ. Πόσα είναι τα έξοδά της; Μηδενικά, ή κάτι λίγα, καθώς ούτε αίθουσες, ούτε ξενοδοχεία έχουν κλείσει. Μιλάμε για καθαρό κέρδος, μιλάμε για χρήματα, τα οποία δεν βγαίνουν σε μια μέρα, ούτε από επιχειρήσεις με πληθώρα εργαζομένων κι επένδυση χρημάτων, ονείρων, χρόνου.

Αλήθεια, σ’ εποχές τόσο δύσκολες για όλους, δεν έπρεπε να είναι πιο… γλυκιά ως προς τις οικονομικές της απαιτήσεις η Ομοσπονδία των Διαιτητών, από τη στιγμή που το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων είναι καθαρό κέρδος; Ρητορικό ερώτημα…

Η ΟΔΚΕ θα παίρνει τα χρήματα κι οι διαιτητές θα τρέχουν δεξιά κι αριστερά, για να κάνουν μονοήμερο σεμινάριο σε πέντε (5) διαφορετικά σημεία: Ήτοι δύο στον Βορρά (19 Σεπτεμβρίου και 20 Σεπτεμβρίου στο Κιλκίς), δύο στον Νότο ( 12 Σεπτεμβρίου και 13 Σεπτεμβρίου στην Πάτρα) και προστάζ (18 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη).

Για τους διαιτητές θα είναι τεράστια ταλαιπωρία, αφού ΔΕΝ θα διανυκτερεύουν. Φαντάζομαι τα πρωτοκλασάτα μέλη της ΟΔΚΕ θα περάσουν (δικαίως) ένα 3ήμερο στον Βορρά και 2ήμερο στον Νότο. Καθόλου άσχημα…

Κάπως έτσι βγαίνουν τα έξοδα μιας χρονιάς, στις πλάτες των διαιτητών, που θα πληρώσουν κι επιπλέον τα έξοδα μετακίνησης τους (βενζίνες, διόδια κλπ.) και θα πρέπει να τρέξουν και να γράψουν εξετάσεις, έχοντας ταξιδέψει. Σημειώστε πως έχουν βάλει τις εξετάσεις στις 09:00 μετά θα κάνουν μάθημα μέχρι τις 19:00 και θα πρέπει να φύγουν για τα σπίτια τους…. Το λες κι επικίνδυνο, να οδηγήσουμε με τέτοια κούραση, αλλά η ΟΔΚΕ δεν φέρει καμία ευθύνη για τίποτα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Προβλήματα για την ΑΕΚ: Οι παίκτες δεν έκαναν προπονήσεις τις τελευταίες μέρες

Νέα προβλήματα για την ΑΕΚ, καθώς οι παίκτες του Ηλία Ζούρου δεν έκαναν ομαδικές προπονήσε…