Κεντρική NBA Χάουαρντ: “Δεν είναι αναγκαίο το μπάσκετ τώρα” (pic)
NBA

Χάουαρντ: “Δεν είναι αναγκαίο το μπάσκετ τώρα” (pic)

lakers howard

Αντίθετος με την επανέναρξη του ΝΒΑ είναι ο Ντουάιτ Χάουαρντ. Ο Αμερικανός σέντερ πήρε το μέρος του Κάιρι Ίρβινγκ και τάχθηκε κατά της επανέναρξης του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά:

“Συμφωνώ με τον Κάιρι (Ίρβινγκ). Το μπάσκετ και η διασκέδαση γενικώς δεν χρειάζονται αυτή τη στιγμή και θα είναι μόνο ένας περισπασμός. Σίγουρα μπορεί να μην αποσπάσει την προσοχή των παικτών, αλλά εμείς έχουμε κάποια προνόμια τα οποία δεν έχει η κοινωνία μας. Ακόμα και ο μικρότερος περισπασμός για αυτούς μπορεί να μειώσει την επίδραση που υπάρχει, η οποία δεν θα σταματήσει ποτέ. Ειδικά όπως είναι τώρα το κλίμα. Δεν θα ήθελα τίποτα περισσότερο από το να κατακτήσω το πρώτο μου πρωτάθλημα. Αλλά η ενότητα των δικών μου ανθρώπων θα ήταν μεγαλύτερη από ένα πρωτάθλημα. Δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για να εστιάσουμε στις οικογένειές μας. Αυτή είναι μία σπάνια ευκαιρία, την οποία πρέπει να εκμεταλλευτούμε ως κοινότητα.

Πότε ξανά είχαμε τόσο χρόνο να καθίσουμε με τις οικογένειές μας. Από εκεί ξεκινάει η ενότητά μας. Στο σπίτι! Με την οικογένεια!! Ο ευρωπαϊκός αποικισμός μας στέρησε την πλούσια ιστορία μας και ακόμα δεν έχουμε καθίσει να το καταλάβουμε. Όσο λιγότεροι περισπασμοί υπάρχουν, τόσο περισσότερο μπορούμε να ανακαλύψουμε ξανά τους εαυτούς μας. Τα έθνη έρχονται από τις οικογένειες. Οι αφροαμερικανοί δεν είναι έθνος ή εθνικότητα. Είναι ώρα οι οικογένειές μας να γίνουν τα δικά μας έθνη. Μην παίξουμε μπάσκετ μέχρι να λυθούν τα προβλήματα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…