Κεντρική Διεθνή Ζαγκλής: “Οι ομάδες πρέπει να σέβονται τα εγχώρια πρωταθλήμτα”

Ζαγκλής: “Οι ομάδες πρέπει να σέβονται τα εγχώρια πρωταθλήμτα”

Ζαγκλής

Στην σχέση των ευρωπαϊκών διοργανώσεων με τα εγχώρια πρωταθλήματα αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά ο γενικός γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι οι ομάδες πρέπει να σέβονται τα πρωταθλήματα των χωρών τους, με τα οποία η FIBA είναι σε συνεχή επαφή και από εκεί προκύπτουν και οι συμμετέχοντες στο BCL.

Αναλυτικά:

”Όλες οι ομάδες παίζουν σημαντικό ρόλο στο παγκόσμιο οικοσύστημα της FIBA, όπως και στην ανάπτυξη και προώθηση του μπάσκετ στην χώρα τους. Με βάση αυτό, οι ομάδες θα πρέπει να σέβονται την δομή τους, τις Ομοσπονδίες και τα πρωταθλήματα των χωρών.

Η FIBA είναι σε διαρκή επικοινωνία με όλες τις πλευρές, συμπεριλαμβανομένων και των πρωταθλημάτων ανά τον κόσμο. Η Διεθνής Ομοσπονδία και 11 μεγάλα πρωταθλήματα διευθύνουν το BCL και χάρη σε αυτή την δομή, είμαστε σε συνεχή επαφή μαζί τους. Επιπλέον, δουλεύουμε στενά με την ULEB, η οποία και επιβλέπει το τί γίνεται στις λίγκες της Ευρώπης.

Όσο για το BCL, υπάρχει ένα ξεκάθαρο σύστημα αξιολόγησης που δίνει και τις αντίστοιχες θέσεις σε κάθε χώρα, βασισμένο κυρίως σε αθλητικά κριτήρια”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…