Κεντρική Basket League Άρης Ραΐτσεβιτς στο eΒasket: “Σπουδαίο το ότι έγραψα ιστορία στην μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας!”

Ραΐτσεβιτς στο eΒasket: “Σπουδαίο το ότι έγραψα ιστορία στην μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας!”

miro rai

Όσα χρόνια κι αν περάσουν, το όνομά του πάντα θα έχει περίοπτη θέση στις όποιες αναφορές για την επέτειο της κατάκτησης του Champions Cup η οποία αποτέλεσε μια ακόμα σπουδαία επιτυχία από τις τόσες πολλές που έχει “ζήσει” ο μπασκετικός Άρης. Ο Μίροσλαβ Ραΐτσεβιτς ήταν αυτός που “έδωσε” στους “κίτρινους” το τρόπαιο του 2003 όταν μετά από επιθετικό ριμπάουντ που πήρε (έπειτα από την άστοχη βολή του Oυίλι Σόλομον), πέτυχε το νικητήριο καλάθι (84-83) απέναντι στην Πρόκομ Τρεφλ, προκαλώντας… πανικό και έξαλλους πανηγυρισμούς στο γεμάτο -και “καυτό”- Παλέ. Ο νυν κόουτς του Απόλλωνα Καλαμαριάς μίλησε στο ebasket.gr και θυμήθηκε εκείνο το ματς που έγινε σαν σήμερα (4/5) πριν 17 χρόνια.

“Nομίζω ότι έγινε σαν χθες το παιχνίδι, η χαρά εκείνης της μέρας έχει μείνει βαθιά στην καρδιά μου”

“Πέρασαν πολύ γρήγορα τα χρόνια. Νομίζω ότι έγινε σαν χθες το παιχνίδι… Έναν τέτοιο αγώνα, δεν μπορείς να τον ξεχάσεις. Αυτό το αίσθημα της χαράς εκείνης της μέρας, σε ακολουθεί σε όλη σου την ζωή. Μένει πολύ βαθιά μέσα στην καρδιά σου. Δεν έχω καθόλου αίσθηση ότι πέρασαν τόσα πολλά χρόνια από τότε”, είπε αρχικά ο Ραΐτσεβιτς και “ξετυλίγοντας” το “κουβάρι” εκείνης της μεγάλης επιτυχίας του Άρη, πρόσθεσε:

“Κάναμε, τότε, μια μεγάλη προσπάθεια όλη την χρονιά. Για να φτάσεις σε εκείνο το σημείο, στο φινάλε της διοργάνωσης, πρέπει να έχεις αυτοπεποίθηση και σε αυτό έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο ο Βαγγέλης Αλεξανδρής που ήταν ο προπονητής του Άρη. Ήμασταν μια νέα ομάδα, με μικρούς παίκτες ηλικιακά, όλοι 21-22 ετών. Ο Αλεξανδρής καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς, μας έβαλε πολύ καλά μέσα στον ρόλο τον οποίο έπρεπε να έχουμε ως παίκτες. Έτσι, «χτιζόταν» η απαραίτητη αυτοπεποίθηση και αυτή αποτέλεσε το μεγαλύτερο κέρδος της χρονιάς μέχρι να φτάσουμε σε αυτή την επιτυχία”.

“Ένα καλάθι που ήταν αποτέλεσμα της αυτοπεποίθησης που έχτισα με τον Αλεξανδρή”

Για την ψυχραιμία που επέδειξε στην τελευταία φάση του αγώνα, επισήμανε: “Για φτάσω στο τέλος ενός τέτοιου αγώνα να βρίσκομαι στην κατάλληλη ψυχολογική φάση και να πάρω το ριμπάουντ -μέσα σε τρεις «πύργους» γιατί τότε αυτοί οι παίκτες της Πρόκομ ήταν πολύ ψηλά παιδιά και μετά έπαιξαν στη Euroleague- προκειμένου να βάλω ένα τόσο σημαντικό καλάθι, έπαιξε ρόλο η όλη αυτοπεποίθηση που είχα «χτίσει» με τον κόουτς Αλεξανδρή όλη την χρονιά. Εκείνο το καλάθι ήταν το επιστέγασμα της μεγάλης προσπάθειας που είχε γίνει κατά την διάρκεια της σεζόν και ο Αλεξανδρής για όσα συνέβησαν τότε, είχε πολύ μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας. Ήμασταν μια ομάδα με μικρούς ηλικιακά παίκτες, που ήταν «πεινασμένοι» για επιτυχίες”.

“Το πιο σημαντικό σε αξία…”

Σχετικά με το τεράστιας σημασίας καλάθι που πέτυχε μετά την άστοχη βολή του Σόλομον, ο νυν τεχνικός του Απόλλωνα Καλαμαριάς τόνισε: “Είναι το πιο σημαντικό καλάθι σε αξία που έχω πετύχει. Έχω κερδίσει κι άλλα τρόπαια αλλά αυτό το καλάθι ήταν ένα από τα πιο ωραία καλάθια που πέτυχα γιατί εγώ ήμουν αυτός που «έδωσα» το τρόπαιο στον Άρη και έγραψα ιστορία!”.

“Ο Άρης έφερε το μπάσκετ στην Ελλάδα…”

Το όνομά του έχει γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ένδοξη ιστορία του μπασκετικού Άρη και ο Ραΐτσεβιτς σχολίασε: “Δεν υπάρχει τίποτα πιο μεγάλο για έναν παίκτη να μένει στην ιστορία μιας ομάδας και μάλιστα στην ιστορία του Άρη. Ο Άρης είναι η μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας, αυτή που έφερε το μπάσκετ στην Ελλάδα! Είναι μεγάλο πράγμα και σπουδαίο το να έχω μείνει στην ιστορία ενός τέτοιου συλλόγου! Ο Άρης δεν είναι οποιαδήποτε ομάδα…”.

“Δεν έχω παίξει μπροστά σε πιο παθιασμένους φιλάθλους όπως αυτούς του Άρη”

Όσο για το πώς θυμάται την εκπληκτική συμπαράσταση των φίλων των “κιτρίνων”; “Δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ ότι μας έδωσαν φτερά όταν έγιναν δύσκολα τα πράγματα κατά την διάρκεια του αγώνα. Δεν μπορείς να ξεχάσεις τι έζησες ότι έχεις παίξει σε έναν τέτοιο Αλεξάνδρειο τότε… Αυτό δεν γίνεται να ξεχαστεί ποτέ! Ο κόσμος του Άρη έχει ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου. Έζησα τις πιο ωραίες στιγμές μου σε αυτή την ομάδα, στην οποία ήμουν επτά χρόνια, από το 1998 όταν πρωτοήρθα έως και το 2005. Τα δύο πρώτα χρόνια πέρασαν, περιμένοντας να έρθουν τα απαραίτητα χαρτιά. Όλα τα χρόνια τότε στον Άρη, πέρασαν πολύ γρήγορα. Δεν έχω παίξει μπροστά σε πιο παθιασμένους φιλάθλους όπως αυτούς του Άρη”.

“Παπαγεωργίου και Αρβανίτης κάνουν πολύ μεγάλη προσπάθεια, είναι άξιοι συγχαρητηρίων”

Κλείνοντας, ο Ραΐτσεβιτς έπλεξε το εγκώμιο των Χάρη Παπαγεωργίου και Λευτέρη Αρβανίτη για την πολύ μεγάλη προσφορά τους στον Άρη: “Για τον Χάρη (σ.σ. Παπαγεωργίου) και τον Λεύτερη (σ.σ. Αρβανίτη), θέλω να πω ότι είναι πολύ σημαντικό να τρέχουν για την ομάδα δύο τέτοιοι άνθρωποι προκειμένου να σώσουν στον σύλλογο. Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση. Ο Χάρης και ο Λευτέρης κάνουν πολύ μεγάλη προσπάθεια και πρέπει όλοι μαζί να βοηθήσουμε για να φτάσει ο Άρης εκεί που ήταν παλαιότερα. Είναι άξιοι συγχαρητηρίων ο Χάρης και ο Λευτέρης για όσα έχουν κάνει γενικώς για τον Άρη και ειδικά για τα όσα έκαναν τους τελευταίους μήνες προκειμένου να ξεπεραστούν διάφορα εμπόδια σε ό,τι αφορά την λειτουργία της ομάδας”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Κανονικά εντός δωδεκάδας ο Πετρούσεφ

Εντός δωδεκάδας ο Φίλιπ Πετρούσεφ. Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στο Παλαού Μπλαουγκράνα την …