Κεντρική Ελλάδα “Η επιστροφή στον ΠΑΟΚ είναι το απωθημένο μου”

“Η επιστροφή στον ΠΑΟΚ είναι το απωθημένο μου”

Ο Κώστας Βασειλιάδης μετά από δύο μήνες καραντίνας στην Ισπανία έφτασε την περασμένη Κυριακή στην Ελλάδα και σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Metropolis 95.5» αναφέρθηκε στο πως βίωσε την καραντίνα, τις δυσκολίες της κατάστασης στην Ισπανία και τις προσπάθειες που έκανε για να επιστρέψει. Παράλληλα, σε ερώτηση για ενδεχόμενη επιστροφή στον ΠΑΟΚ τόνισε ότι αυτό είναι ένα απωθημένο του, αποκαλύπτοντας ωστόσο ότι ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από ισπανικές ομάδες.

Αναλυτικά:

«Αρχικά δεν υπήρχε τίποτε. Σκέφτηκα να πάω με το αυτοκίνητο στις Βρυξέλλες σε ταξίδι 18 ωρών. Τελικά έβαλαν αεροπλάνο επαναπατρισμού από Μαδρίτη, Βαρκελώνη και Αθήνα. Με βοήθησαν οι άνθρωποι της πρεσβείας στη Μαδρίτη, γνωριστήκαμε καλά έπειτα από δυόμισι μήνες συνεχώς συνομιλιών και τους ευχαριστώ πάρα πολύ. Στην Ισπανία ζουν ακόμη το πρόβλημα, ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα. Υπάρχουν δηλαδή μέρη τα οποία βρίσκονται στο σημείο μηδέν. Θυμάμαι την ημέρα που ξέσπασε. Το πρωί κάναμε προπόνηση και μας φώναξαν το μεσημέρι για να μας εξηγήσουν την κατάσταση. Μας είχαν πει ότι η σεζόν κατά 90% είχε τελειώσει για μας και μας είπαν ο καθένας να βρει τρόπο να γυρίσει στη χώρα του. Καθυστερήσαμε γιατί ο μεγάλος μου γιος είχε σχολείο κι εκείνη την περίοδο τα σχολεία ήταν ανοιχτά».

Για το διάστημα δύο μηνών που έμεινε στο σπίτι του: «Φοβάσαι περισσότερα για τα παιδιά σου και λιγότερα για τον εαυτό του, ειδικά από τη στιγμή που σε καθημερινή βάση μάθαινες κάτι καινούργιο για τις συνήθειες του ιού. Καθαρίζαμε πατώματα, πόμολα, ταβάνια… 24 ώρες το 24ώρο μιλούσαν για τον ιό. Θέλεις να προστατέψεις τα παιδιά σου και στην Ισπανία, σε αντίθεση με την Ελλάδα, δεν είχαμε ούτε τη μία ώρα εξόδου. Μπορούσες να πας μόνο στο σούπερμαρκετ ή στο φαρμακείο. Η μέρα περνούσε με πολύ παιχνίδι με τα παιδιά ούτως ώστε να μη φανεί ότι συμβαίνει κάτι διαφορετικό από πριν».

Για την ανακούφιση που ένιωσε φτάνοντας στην Ελλάδα: «Όταν γύρισα ένιωθα ότι έφυγε ένας βάρος. Όταν φτάσαμε στην Ελλάδα ένιωσα ότι έφτασα σπίτι μου. Παρότι είχαμε ξεκινήσει στις τέσσερις το πρωί με αυτοκίνητο για τη Μαδρίτη, αλλά και την κούραση που υπήρχε, κατευθείαν μπήκαμε σ’ ένα αυτοκίνητο και ήρθαμε στη Θεσσαλονίκη καθώς δεν μπορούσαν να μας κρατήσουν στην Αθήνα. Γενικώς όταν γυρίζεις στο σπίτι σου είναι διαφορετικά τα πράγματα. Στην Ελλάδα λήφθηκαν γρήγορα και σωστά μέτρα. Τώρα, για την Ισπανία ακούγονται πολλά όπως για παράδειγμα ότι άφησαν ένα διάστημα 7-10 ημερών έως ότου πάρουν αποφάσεις κι αυτό κόστισε ζωές και αρρώστιες. Δεν μπορώ να εκφέρω άποψη. Το σίγουρο είναι ότι ο κόσμος πέρασε δύσκολα».

Για το αν σκέφτεται το ενδεχόμενο παραμονής στην Ελλάδα την επόμενη σεζόν: «Βασικά πρέπει να δούμε που θα φτάσει το όλο πράγμα. Αν δηλαδή θα είναι σωστό να γυρίσω στην Ισπανία η οποία είναι η δεύτερή μου χώρα ή να μείνουμε Ελλάδα ή να πάμε σε μια άλλη χώρα η οποία επίσης δεν αντιμετώπισε μεγάλο πρόβλημα».

Για το δέσιμο που έχει με τον ΠΑΟΚ και την πιθανότητα επιστροφής του: «Το έχω πει ότι αυτό είναι το απωθημένο μου. Η απόσταση του σπιτιού μου από το PAOK SPORTS ARENA είναι δεν είναι δύο χιλιόμετρα. Τώρα βέβαια συζητάμε για ένα πράγμα το οποίο δεν υφίσταται. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάτι που να έχει ειπωθεί, δεν έχω να πω κάτι. Τι θα πω; Γεια σας παιδιά, ήρθα; Άσε που το γήπεδο είναι κλειστό και δεν έχω τα κλειδιά… «Κλικ» στο μυαλό μπορεί να γίνει, το θέμα όμως είναι ότι κάθε φορά γυρνούσα με κατεβασμένα παντελόνια κι αν είναι να γυρίσω, θέλω να γυρίσω με νορμάλ συνθήκες. Δεν θέλω να ξαναπεράσω τα ίδια. Είναι ψυχοφθόρο τόσο για μένα όσο και για τον κόσμο. Πρέπει να υπάρχει κάτι υγιές. Συνολικά όμως δεν υπάρχει κάτι για να πω περισσότερα πράγματα».

Για το αν υπάρχει ενδιαφέρον από ισπανικές ομάδες: «Παρότι δεν έχουμε μπει στη μεταγραφική περίοδο, αυτή τη στιγμή είμαι στο μυαλό κάποιων ομάδων κι αυτό είναι καλό για μένα. Θα δω τις επιλογές μου και το κριτήριο δεν είναι μόνο το οικονομικό αλλά το όλο πακέτο, δηλαδή και οι συνθήκες». 

Πηγή: Αθλητικό Metropolis

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ελλάδα

Δειτε επισης

Το παλαιότερο pick ‘n’ roll camp επιστρέφει: Καλοκαίρι σημαίνει… ατομική βελτίωση

Μετά από μία διακοπή δύο ετών εξαιτίας των υγειονομικών πρωτοκόλλων το summer basketball C…