Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Ο ΕΣΑΚΕ μαθαίνει τι έκαναν στο ποδόσφαιρο κι ακολουθεί

Ο ΕΣΑΚΕ μαθαίνει τι έκαναν στο ποδόσφαιρο κι ακολουθεί

Πριν τρεις ημέρες γράψαμε ένα θέμα, γι’ αυτούς που συρρίκνωσαν το ελληνικό μπάσκετ. Υποστηρίξαμε πως εν αντιθέσει με το ποδόσφαιρο, όπου (με τα στραβά και τα καλά τους) βρήκαν τον δρόμο τους, στο μπάσκετ ουδείς ασχολήθηκε. Συνήθως, επειδή αυτά που γράφουμε ενοχλούν, κάποιοι καταβάλλουν προσπάθεια να μας διαψεύσουν. Άλλοι πάλι πιστεύουν ότι περνώντας ο καιρός θα ξεθυμάνει η υπόθεση και στρουθοκαμηλίζουν, όμως ο ΕΣΑΚΕ έκανε κάτι μοναδικό: Μας επιβεβαίωσε πλήρως, για να αποδειχθεί πως κανείς όσο ζει μαθαίνει.

Η λίγκα έστειλε «ενημέρωση για το νέο Υγειονομικό Πρωτόκολλο του Πρωταθλήματος» κι εκεί που περιμέναμε να μάθουμε λεπτομέρειες, να διαβάσουμε για μάσκες κι αντισηπτικά, μας είπαν ότι… ο κ. Δουβής θα πάει στην Υγειονομική Επιτροπή, για να δει τι έκανε το ποδόσφαιρο και να πάρει ιδέες. Μιλάμε για τους ουραγούς όλων των σπορ, που αντί να σκεφτούν τι κάνουν, το διαφημίζουν κιόλας. O tempora o mores, που λένε κι οι Λατίνοι.

Η σχετική ανακοίνωση:

«Ο ΕΣΑΚΕ έχει αρχίσει να προετοιμάζεται για την EKO Basket League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, με δεδομένο ότι η σεζόν που έρχεται θα είναι ιδιαίτερη και πρωτόγνωρη, μετά την εμφάνιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Την καινούρια αγωνιστική χρονιά θα επικρατούν νέοι υγειονομικοί κανόνες, για την προστασία των αθλητών, των προπονητών και όλων των εμπλεκομένων στη διεξαγωγή των αναμετρήσεων, ενώ ενδέχεται οι αγώνες να πραγματοποιούνται «κεκλεισμένων των θυρών», ή με σαφώς μικρότερο αριθμό θεατών, από ότι μέχρι την έναρξη της πανδημίας.

Προκειμένου οι ομάδες να έχουν μια πρώτη ενημέρωση για τις υγειονομικές συνθήκες, που θα επικρατούν και να αρχίσουν να κάνουν τον προγραμματισμό τους σε όλα τα επίπεδα, ο αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ, κ. Σταύρος Δουβής, βρίσκεται σε επαφή με το Υπουργείο Υγείας και την Υγειονομική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, που διαμόρφωσε το Υγειονομικό Πρωτόκολλο, για την έναρξη των προπονήσεων της Super League.

Ο κ. Δουβής αναμένεται να παρουσιάσει το πλαίσιο των υγειονομικών κανόνων, που θα ισχύσουν τη νέα σεζόν, στην προσεχή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Εξετάζει την περίπτωση του Άλφα Καμπά

Σε πλήρη εξέλιξη είναι ο μεταγραφικός σχεδιασμός της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού. Οι «ερ…