Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Η κυβέρνηση της Σερβίας ζήτησε επίσημα την διεξαγωγή της Ευρωλίγκας

Η κυβέρνηση της Σερβίας ζήτησε επίσημα την διεξαγωγή της Ευρωλίγκας

Euroleague

Ένα βήμα παραπάνω έκαναν οι Σέρβοι προκειμένου να αυξήσουν τις πιθανότητες τους να αναλάβουν την συνέχιση της Ευρωλίγκας. Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας με επιστολή της στους διοργανωτές ζήτησε επίσημα να αναλάβει την διοργάνωση.

Υπενθυμίζουμε ότι εκτός από το Βελιγράδι υποψήφιες οικοδέσποινες είναι ακόμα το Κάουνας, η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, είχε δηλώσει προ ημερών ότι “θα είναι κάτι πολύ σημαντικό για την πόλη μας, την προβολή της και την οικονομία της”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της κυβέρνησης της Σερβίας:

«Η κυβέρνηση της Σερβίας έστειλε επιστολή στην Ευρωλίγκα, με την οποία εγγυάται την ασφάλεια των συμμετεχόντων, στην τελική φάση της σεζόν 2019-‘20, εφόσον αυτή γίνει στη χώρα μας.

Η πόλη του Βελιγραδίου, στηρίζοντας την απόφαση της κυβέρνησης, θέτει επίσημα υποψηφιότητα, για να διοργανώσει την τελική φάση της Ευρωλίγκας, η οποία θα γίνει από τις 4 μέχρι τις 26 Ιουλίου.

Η διαγωγή του τουρνουά της μεγαλύτερης μπασκετικής ευρωπαϊκής διοργάνωσης θα ήταν πολύ σημαντική για τη Σερβία, θα τόνωνε τον τουρισμό μας, ειδικά σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο, που θα ακολουθήσει την πανδημία».

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός 88-95 (vid)

Ήταν… Παναθηναϊκός και ετοιμάζεται για Final 4 μέσω ΟΑΚΑ Με ατσάλινη θέληση και μαχη…