Κεντρική Διεθνή Τέλος το μαρτύριο για τους Έλληνες της Ρωσίας. Επιστρέφουν!

Τέλος το μαρτύριο για τους Έλληνες της Ρωσίας. Επιστρέφουν!

dimitris itoudis

Γράψαμε, ξαναγράψαμε, τους βγάλαμε σε εκπομπές, αναδείξαμε τα ποσταρίσματά τους, κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να ακουστεί το (δίκαιο) αίτημά τους και νιώθουμε -μαζί με αυτούς- δικαιωμένοι. Οι Έλληνες της Ρωσίας επιστρέφουν τη Δευτέρα, καθώς η κυβέρνηση ήρθε σε συνεννόηση με τις εκεί αρχές, ναύλωσε αεροπλάνο και τους φέρνει πίσω. Τέλος το μαρτύριο κι η ομηρία και βέβαια βαθιά ανακούφιση για τους δικούς τους.

Κάποιοι από τους πιο γνωστούς Έλληνες προπονητές, γυμναστές, κτλ., είχαν ξεμείνει στη Ρωσία. Δημήτρης Ιτούδης, Κώστας Χατζηχρήστος, Δημήτρης Πρίφτης, Βασίλης Σίμτσακ, Θωμάς Νίκου, Ανδρές Πιστιόλης, Χάρης Γλάρος, Γιώργος Δέδας, Τζώρτζης Δικαιουλάκος, Πέτρος Πρέκας, κάποιοι εξ αυτών με τις οικογένειές τους, θα μπορέσουν να γυρίσουν στην πατρίδα, η οποία ένιωσαν ότι τους… ξέχασε.

Ο μόνος που μάλλον δεν θα θελήσει να επιστρέψει είναι ο Κώστας Καϊμακόγλου, ο οποίος έχει δομήσει διαφορετικά τη ζωή του στη Ρωσία, αλλά και γι’ αυτό δεν είμαστε 100% βέβαιοι. Όπως και να ‘χει, το τέλος της περιπέτειας φέρνει ανακούφιση, καθώς στη Ρωσία ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό είναι πολύ μεγάλος, εν αντιθέσει με τη χώρα μας, όπου τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…