Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Ποιος κορωνοϊός; Ο ιός της… αδράνειας μάς αφανίζει

Ποιος κορωνοϊός; Ο ιός της… αδράνειας μάς αφανίζει

draft galatsopoulos

Αν σε παιδί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ζητήσεις να βρει τις διαφορές ανάμεσα στο ελληνικό μπάσκετ και το ΝΒΑ, το πιθανότερο είναι να σου πει «ρε, φύγε ρε μαλάκα, ρε μπρο, από δω» (είναι η πρόταση με τα περισσότερα «ρε» που έχω ακούσει, αλλά ας το προσπεράσουμε). Τι σχέση μπορεί να έχει; Ναι, αλλά βρε παιδί μου, ακόμα κι αν δεν έχεις αστέρες όπως αυτοί που παίζουν στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, είναι δύσκολο να έχεις… ιδέες;

Διάβασα για την πρωτοβουλία του ΝΒΑ, να βάλει έναν φίλαθλο στο ντραφτ. Το όνομά του θα ακουστεί με… μεγαλοπρέπεια από τον κομισάριο της λίγκας. Την εποχή που έχουν χαθεί οι διαφορές, καθώς δεν έχει σημασία αν το σπίτι στο οποίο βρίσκεσαι σε καραντίνα έχει πισίνα, ή δεν έχει, αν είναι 1.000 τετραγωνικά ή 100. Εντάξει, δεν είναι το ίδιο, αλλά η έκταση του χώρου που μένεις δεν περιορίζει τη σκέψη σου.

Το ΝΒΑ έχασε το συντριπτικό του πλεονέκτημα. Όταν το παιχνίδι… παίζεται, δεν χρειάζεται να σκεφτείς πολλά. Αφήνεις τους σταρ, με τους οποίους είναι γεμάτος ο μαγικός του κόσμος, να προβάλλουν με τις κινήσεις τους πάνω στο παρκέ το προϊόν. Έχεις να κάνεις λίγα (μόνο έτσι δεν είναι, αλλά προχωράμε). Όταν δεν παίζεται δεν διαφέρεις από τα άλλα πρωταθλήματα.

Κάπου εδώ έρχομαι κι αναρωτιέμαι τι παραπάνω έχουν ο Άνταμ Σίλβερ και η παρέα του, από τους δικούς μας; Γιατί, δηλαδή, εκείνοι σκέφτηκαν την… πατέντα με τον φίλαθλο, που θα γίνει ντραφτ του ΝΒΑ κι εμείς απλά… είμαστε σε καραντίνα; Γιατί καμία σκέψη δεν έχει περάσει από το μυαλό των παραγόντων μας, γιατί ο ΕΣΑΚΕ κι η λίγκα έπεσαν σε… λήθαργο;

Αν τώρα δεν γεννήσουν ιδέες, πότε περιμένουν να το κάνουν; Αν τώρα δεν δουλέψουν όλα τα τμήματα μαζί, μάρκετινγκ, επικοινωνίας, αν τώρα δεν μπουν στην καθημερινότητα των φιλάθλων, πότε θα το κάνουν; Μα δεν θα το κάνουν.

Γιατί οι δικοί μας δεν είναι καν διαχειριστές, είναι άνθρωποι που δεν κρίνονται για τις ιδέες τους, δεν έχουν την αγωνία να παρουσιάσουν έργο. Άλλωστε, η ανάδειξή τους στην ηγετική ομάδα δεν έχει να κάνει με την εν γένει παρουσία τους, αλλά με συσχετισμούς δυνάμεων και τα τελευταία χρόνια με την αναγκαία και ικανή συνθήκη να μην είναι… ενοχλητικοί.

Υπάρχει η πανανθρώπινη πιθανότητα ότι σύντομα θα νικήσουμε τον κορωνοϊό. Οι επιστήμονες το παλεύουν, ενώ αντίθετα έχουν σηκώσει τα χέρια, απέναντι στον ιό της αδράνειας, που έχει κυριεύσει το σώμα του ΕΣΑΚΕ. Την ώρα που εμείς κατεβάσαμε ρολά, στο ΝΒΑ κατεβάζουν ιδέες.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…