Κεντρική Elite League Παπαδόπουλος: “Τέσσερα σενάρια για την Α2”

Παπαδόπουλος: “Τέσσερα σενάρια για την Α2”

kyriakos papadopoulos eleutheroupoli

Ο προπονητής του ΓΣΕ, Κυριάκος Παπαδόπουλος, μίλησε στο Proininews για τα σενάρια που υπάρχουν όσον αφορά την Α2 ενώ πήρε θέση και γι` αυτό που ακούγεται για δυο ομίλους στο πρωτάθλημα από τη νέα σεζόν. Πρώτα απ` όλα όμως τόνισε ότι προέχει η υγεία όλων.

Αναλυτικά:

Ερώτηση: Ποια είναι τα σενάρια που υπάρχουν όσον αφορά την Α2 κατηγορία;

Απάντηση: Ακριβώς είναι σενάρια. Υπάρχουν 4 σενάρια.

Το πρώτο να μείνει έτσι όπως είναι και να τελειώσει η σεζόν.

Το δεύτερο σενάριο είναι να μείνει η βαθμολογία όπως είναι και να παιχθούν πλέι άουτ και πλέι οφ. Αυτό προϋποθέτει να κάνουμε εμείς έναν αγώνα λιγότερο που έχουμε στην Αμαλιάδα με τον Κόροιβο.

Να έχουμε όλες οι ομάδες τους ίδιους αγώνες.

Το τρίτο σενάριο είναι να γίνει μόνο το πρωτάθλημα. Να μην γίνουν πλέι άουτ και πλέι οφ. Να μας δώσουν όμως και δυο η τρεις εβδομάδες για προπονήσεις, για να επανέλθουμε. Να μειώσουμε τις πιθανότητες για τραυματισμούς. Εχουμε να παίξουμε από τα μέσα Φεβρουαρίου γιατί εμείς είχαμε και το παιχνίδι στην Αμαλιάδα που δεν έγινε. Αυτό σημαίνει ότι θα παίξουμε και ένα μήνα το καλοκαίρι. Εμείς έχουμε 10 παιχνίδια και αυτό θα γίνει με συνεχόμενα Τετάρτη- Κυριακή. Δυο αγώνες την εβδομάδα, αν θα ξεκινήσει από το Μάιο και μετά. Το τελευταίο σενάριο είναι να γίνουν όλα μαζί και πρωτάθλημα και πλέι οφ και πλέι άουτ. Οπότε θα πιάσουμε όλο το καλοκαίρι.

Ερώτηση: Αυτό που ακούγεται για δυο ομίλους στην Α2 από τη νέα σεζόν;

Απάντηση: Κοιτάξτε όσον αφορά τη νέα σεζόν, πολλά θα κριθούν από τα οικονομικά των ομάδων. Αν θα γίνουν δυο όμιλοι είναι μια λύση αλλά θα πέσει το επίπεδο της Α2. Θα ανέβουν ομάδες από τη Β` Εθνικής που πιθανό να μην είναι έτοιμες.

Θα γίνει σε Βορρά και Νότο. Θα είναι ίσως δυο ταχυτήτων.

Είναι μια λύση για τις ομάδες που δεν θα έχουν πολλές μετακινήσεις.

Το πιο σημαντικό για τις επαρχιακές ομάδες είναι οι μετακινήσεις. Είναι πολλά τα έξοδο. Τώρα δεν ξέρω αν θα αυξηθούν η θα μειωθούν οι ομάδες που είναι και ένα άλλο σενάριο.

Ερώτηση: Τώρα βέβαια όλοι οι παίκτες είναι ανενεργοί. Θα είναι ένα πρόβλημα αν ξεκινήσει αμέσως το πρωτάθλημα.

Απάντηση: Είναι ένα σοβαρό πρόβλημα. Εγώ θέλω να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα αλλά προέχει η υγεία. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι από μόνοι μας. Εμείς ήμασταν σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Αν είναι για λόγους υγείας να μην γίνει, φυσικά δεν μπορούμε να λέμε μας συμφέρει η δεν μας συμφέρει.

Δεν μπορούμε να παίξουμε με την υγεία κανενός. Πάνω απ` όλα είναι η υγεία. Εμείς πριν τη διακοπή ήμασταν στα πλέι οφ. Θα πηγαίναμε στον Κόροιβο να πάρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Αν πάλι χάναμε πάλι ήμασταν στα πλέι οφ, αφού υπερισχύουμε στην ισοβαθμία με Καρδίτσα και Ολυμπιακό.

Περιμένουμε, μιλάμε με τα παιδιά. Με την ατομική προπόνηση στο σπίτι η να πηγαίνουνε μόνοι να τρέχουνε δεν γίνεται τίποτα. Αν αρχίσει πάλι το πρωτάθλημα, θα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Πόσο γρήγορα θα μπορέσουμε να ετοιμάσουμε τα παιδιά;

Μετά από 1,5 μήνα που έχουνε χάσει όλοι τις προσαρμογές τους, είναι πολύ δύσκολο να κάνεις πρωταθλητισμό. Εμείς κάνουμε πρωταθλητισμό, δεν κάνουμε αθλητισμό. Πάμε να πάρουμε το αποτέλεσμα.

Πηγή: Proininews.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Elite League

Δειτε επισης

Τσάμης: «Παλιές συνήθειες παικτών εμφανίστηκαν ξανά στο γήπεδο» (vid)

Εμφανής η απογοήτευση του προπονητή της Μυκόνου για την εμφάνιση με τον Μίλωνα Απογοητευμέ…