Κεντρική Γυναίκες Δέκα χρόνια πριν, όταν γράφτηκε η ιστορία του Αθηναϊκού

Δέκα χρόνια πριν, όταν γράφτηκε η ιστορία του Αθηναϊκού

hardalias dikaioulakos

Τον έχουμε συνηθίσει να βγαίνει βλοσυρός, να ανακοινώνει μέτρα (σχεδόν στρατιωτικού χαρακτήρα), να κατακεραυνώνει όσους κάνουν το λάθος να παραβούν τα μέτρα. Πολλοί ίσως να μην τον έχουν δει να πανηγυρίζει στα γήπεδα, να καπνίζει το… πούρο της νίκης. Κι όμως, η ιστορία δεν ξεκίνησε με την πανδημία, ο Νίκος Χαρδαλιάς είχε μπει μαζί με τον Τζώρτζη Δικαιουλάκο και τα κορίτσια του Αθηναϊκού σε χρυσό κάδρο.

Ήταν 8 Απριλίου όταν ο Αθηναϊκός κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Έγινε η τρίτη ομάδα, μετά τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό (στους άνδρες), που έκανε triple crown, ενώ ύστερα από αρκετούς αγώνες μπήκε και στο ρεκόρ Γκίνες! Η ομάδα του Βύρωνα έκανε θαύματα. Κατέκτησε το EuroCup Γυναικών, βάζοντας το γυναικείο μπάσκετ στον χάρτη.

athinaikos panigiriko

Με πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής τον Κώστα Πετρόπουλο, προπονητή τον Τζώρτζη Δικαιουλάκο και άνθρωπο που οραματίστηκε και δημιούργησε την ομάδα τον -τότε- δήμαρχο του Βύρωνα, Νίκο Χαρδαλιά, ο Αθηναϊκός έφτασε στον τελικό (αφού πέρασε όποια… Ντιναμό βρήκε μπροστά του, ήτοι της Μόσχας και του Κουρσκ) τη νυν ομάδα του Δικαιουλάκου, τη Ναντέζντα Όρενμπουργκ.

Στο πρώτο ματς στη Ρωσία ο Αθηναϊκός νίκησε με 65-57 και στην Εργάνη, παρότι ηττήθηκε (53-57) κράτησε τη διαφορά πόντων και κατέκτησε το τρόπαιο. Ήταν μια μέρα σαν τη σημερινή, 10 χρόνια πριν. Με αρχηγό την Πόλυ Σαρέγκου, παίκτριες με εμπειρία, όπως η Καλέντζου, η Χατζηνικολάου, η Κοσμά, με αθλήτριες πρώτης γραμμής, όπως η Βολονάκη, η Λύμουρα, με ξένες του επιπέδου της Πετρονίτε, της Ράιλι, της Ουίγκινς, ο Αθηναϊκός πέτυχε ένα μικρό θαύμα.

hardalias dikaioulakos panigiriko

Δέκα χρόνια μετά ο Νίκος Χαρδαλιάς βρίσκεται στο επίκεντρο της μάχης κατά της πανδημίας, ο Τζώρτζης Δικαιουλάκος έχει προταθεί (μεταξύ άλλων) ως κόουτς της χρονιάς στην Ευρωλίγκα Γυναικών, κάποιες αθλήτριες ακόμα αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο, άλλες μηδένισαν το κοντέρ και ξεκίνησαν την προπονητική τους διαδρομή. Κανείς και καμία δεν θα ξεχάσει την 8η Απριλίου 2010. Τότε που έγραψαν ιστορία.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Η «κόκκινη» παρακάμερα από τη Stark Arena (vid)

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού κατέγραψε όσα έγιναν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελι…