Κεντρική Διεθνή CEO της VTB: “Θα ήταν άδικο να βγάλουμε πρωταθλητή, η Ευρωλίγκα περιμένει ένα θαύμα”

CEO της VTB: “Θα ήταν άδικο να βγάλουμε πρωταθλητή, η Ευρωλίγκα περιμένει ένα θαύμα”

ilona korstin

Άδικη και αντιαθλητική θεωρεί την άποψη του Ρίμας Κουρτινάιτις ότι η Χίμκι θα έπρεπε να στεφθεί πρωταθλητής της VTB League θεωρεί η CEO της διοργάνωσης, Ιλόνα Κόρστιν. Παράλληλα, σε συνέντευξη που έδωσε στην  RIA Novosti, αναφέρθηκε στην ευρωλίγκα που δεν έχει βάλει ακόμα οριστικό λουκέτο, τονίζοντας ότι η επανέναρξη της μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Αναλυτικά:

Για όσα είχε πει ο Ρίμας Κουρτινάιτις που είχε υποστηρίξει ότι θα έπρεπε η Χίμκι να στεφθεί πρωταθλήτρια: «Δεν θα είχε λογική. Δεν αναδεικνύουμε ούτε πρωταθλητή, ούτε MVP. Η σεζόν δεν ολοκληρώθηκε. Είναι άδικο και αντιαθλητικό να αναδείξουμε πρωταθλητή. Είμαστε σε μία κατάσταση που άνθρωποι πεθαίνουν και όλοι σκέφτονται φυσικά την υγεία και το πώς θα βγούμε από την κρίση. Και είναι παράξενο να ακούς να λέγονται πράγματα για πρωταθλητές. Είπαμε την άποψή μας, οι ομάδες δεν είχαν παίξει ίδιο αριθμό αγώνων. Είναι κρίμα που δεν είδαμε τα πιο ενδιαφέροντα ματς της σεζόν. Τα φετινά πλέι οφ θα ήταν τα πιο συναρπαστικά όλων των εποχών. Οι τελικοί θα ήταν υπέροχοι. Είναι κρίμα, αλλά δεν υπήρχε άλλος τρόπος. Ήταν υποχρέωσή μας να αντιδράσουμε, δεν μπορούσαμε να καθυστερήσουμε και να αναγκάσουμε ομάδες να πληρώνουν παίκτες που κάθονται» είπε χαρακτηριστικά.

Για τις οικονομικές απώλειες: «Η απώλεια αγγίζει τα 10 εκατομμύρια ρούβλια. Έχει να κάνει με έσοδα που θα είχαμε από αγώνες που τελικά δεν διεξήχθησαν και δεν προβλήθηκαν τηλεοπτικά».

Για το καλεντάρι της επόμενης σεζόν: «Δυστυχώς, οι δυσκολίες προκύπτουν από την επιθυμία της Euroleague να ολοκληρώσει τη σεζόν. Κανείς δεν καταλαβαίνει πώς και πότε θα γίνει αυτό. Η FIBA έχει φτιάξει ήδη ένα καλεντάρι και το αντίστοιχο της Euroleague προκαλεί δυσκολίες. Περιμένουμε, αλλά στόχος μας είναι να ξεκινήσουμε τον Οκτώβριο. Η επανεκκίνηση της Euroleague δεν μου μοιάζει ρεαλιστικό σενάριο. Είναι δικαίωμα της να μην θέλει η Euroleague να χάσει χρήματα, αλλά μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Όλοι περιμένουν ένα θαύμα».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…