Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ζαλγκίρις Κάουνας – Χίμκι 96-85

Ζαλγκίρις Κάουνας – Χίμκι 96-85

thomas walkup zalgiris kaunas eb19

Η Ζαλγκίρις Κάουνας είχε αυτοκτονικές τάσεις κόντρα στη Χίμκι, αλλά τελικά κατάφερε να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα (96-85). Οι Λιθουανοί προηγήθηκαν με 20 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, αλλά η ρωσική ομάδα δεν τα παράτησε. Με κορυφαίο τον Σβεντ πλησίασε και στους έξι πόντους, αλλά οι γηπεδούχοι άντεξαν και πήραν τη νίκη. Μ΄αυτήν τη νίκη έφτασαν τις 12 και έπιασαν τους Ρώσους στην έβδομη θέση. Μάλιστα, η ομάδα του Γιασικεβίτσιους κάλυψε και τη διαφορά του πρώτου αγώνα (9 πόντοι) και πλέον έχει και πλεονέκτημα στην ισοβαθμία.

Η Ζαλγκίρις Κάουνας από το ξεκίνημα της αναμέτρησης έδειξε τις προθέσεις της, καθώς προηγήθηκε με 8-2. Η Χίμκι προσπάθησε να πλησιάσει στο σκορ, αλλά οι γηπεδούχοι είχαν τις λύσεις και κράταγαν τα ηνία στο σκορ (17-10). Η άμυνα των Ρώσων ήταν τραγική στο πρώτο δεκάλεπτο και δέχθηκε συνολικά 29 πόντους (29-15).

Η “καταιγίδα” της Ζαλγκίρις συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο με τη διαφορά να φτάνει του 20 πόντους ύστερα από τρίποντο του Ρίβερς (39-19). Η Χίμκι ισορρόπησε το παιχνίδι, αλλά δεν κατάφερε να μειώσει στο σκορ, με τους Λιθουανούς να έχουν τον πλήρη έλεγχο στον αγώνα (50-34).

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του αγώνα άλλαξε. Η Χίμκι μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο με σκοπό να επιστρέψει στο ματς και το κατάφερε, καθώς είχε επί μέρους σκορ 24-14 και πλησίασε στους έξι πόντους (64-58). Η Ζαλγκίρις αποκατέστησε τη διψήφια διαφορά της, αλλά ο Σβεντ κράταγε ζωντανούς τους Ρώσους (81-75). Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι και η Ζαλγκίρις πήρε τη νίκη με 96-85.

Τα δεκάλεπτα: 29-15, 50-34, 64-58, 96-85

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…