Κεντρική Basket League Άρης Τι θα κάνει ο Μπούμπουρας με τον Άρη

Τι θα κάνει ο Μπούμπουρας με τον Άρη

boubouras aris ifaistos

Εδώ και αρκετό καιρό κυκλοφορεί στα δημοσιογραφικά στέκια ότι η οικογένεια Μπούμπουρα σκέφτεται σοβαρά να εγκαταλείψει τον Ήφαιστο και να αποσυρθεί από το ελληνικό μπάσκετ. Τελευταία κυκλοφόρησε μια φήμη, ότι σκοπεύει να αναλάβει τις τύχες του Άρη. Τι απ’ όλα αυτά ισχύει; Βεβαίως, τις απαντήσεις μπορούν να δώσουν μόνο οι ίδιοι, εμείς ψάξαμε το ρεπορτάζ και παρουσιάζουμε όλα τα στοιχεία, που προέκυψαν.

Ξεκινάμε από το πιο «καυτό» σημείο, την ενδεχόμενη ενασχόληση με τον Άρη. Η αλήθεια είναι πως υπήρχε προ ετών μια συζήτηση, που δεν έφτασε ποτέ στα όρια του… παραγοντικού φλερτ, για τον ποδοσφαιρικό Άρη. Συζήτηση, που έμεινε… συζήτηση. Πολύ πριν ο Παντελής Μπούμπουρας κι οι γιοί του βάλουν τη Λήμνο στον μπασκετικό χάρτη.

Ο Άρης έχει πάρα πολλά χρέη. Ακόμα και με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, ακόμα και με συμψηφισμό χρεών, με καλές συμφωνίες με εκείνους στους οποίους χρωστά ο «Αυτοκράτορας», τα χρέη δύσκολα θα πέσουν από τα 3.500.000 ευρώ. Συνυπολογίστε ότι (με σημερινά δεδομένα, δίχως να γνωρίζουμε αν και πόσο θα πέσουν οι τιμές, στη μετά κορωνοϊό εποχή) απαιτείται κι ένα ποσό 800.000-1.000.000 ευρώ, για να δημιουργηθεί μια ομάδα, που να… θυμίζει Άρη.

Για να πετύχει καλά deal πρέπει να έχουν… ζεστό χρήμα. Αυτό σημαίνει ότι από τα 3.500.000 ευρώ πρέπει να έχουν ένα ποσό περίπου στο 1.000.000 ευρώ cash, προκειμένου να «ψήσουν» τους άλλους να δεχθούν «ψαλίδι» στα οφειλόμενα. Συνολικά, λοιπόν, η οικογένεια θα κληθεί να βάλει άμεσα (δηλαδή σε διάστημα σχεδόν ως το τέλος του χρόνου) 1.600.000 και να ξοδέψει συνολικά 2.000.000 ευρώ σε μία χρονιά. Και βέβαια, αυτό το ποσό πρέπει ανελλιπώς να μπαίνει για τα επόμενα δύο – τρία χρόνια (κάτι πάνω, κάτι κάτω, μικρή σημασία έχει), ώστε ο Άρης να είναι ανταγωνιστικός και να αποπληρώνει τα χρέη του. Σας φαίνεται βιώσιμο αυτό το πλάνο;

Η αγάπη για τη Λήμνο

Η οικογένεια Μπούμπουρα έχει έντονο το στοιχείο του… τοπικισμού. Λατρεύει τη Λήμνο, την οποία έχει στην κορυφή των εν Ελλάδι επιχειρηματικών της πλάνων. Οι άνθρωποι ψάχνουν (ως επιχειρηματίες που είναι) χώρους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για να φτιάξουν ξενοδοχεία, ενώ ήδη έχουν αγοράσει μια τεράστια έκταση στη Λήμνο, σε εξαιρετικό σημείο, εκεί όπου σκοπεύουν την επόμενη πενταετία να φτιάξουν πολυτελέστατο ξενοδοχείο.

Πέραν της αγάπης, θα υπάρχει και… επαγγελματική σχέση με το νησί. Θα μπορούσε, συνυπολογίζοντας τα δύο στοιχεία που προαναφέραμε (αγάπη και… επιχειρείν) να εγκαταλείψει την ομάδα, να την αφήσει να βουλιάξει, να χαθεί όλο το εγχείρημα (παράτολμο αλλά πετυχημένο), για να επωμιστεί χρέη που δεν δημιούργησε η ίδια η οικογένεια στον Άρη; Η απάντηση είναι προδήλως εύκολη.

Τι σκέφτονται

Ο «πατριάρχης» της οικογένειας δεν είναι… φανατικός του μπάσκετ, όμως ο Σπύρος Μπούμπουρας έχει ζήσει πιο έντονα τις χαρές (και τις λύπες), που προσφέρει το σπορ. Οι περιπτώσεις είναι δύο: Η μία (κακό σενάριο) είναι να αποτραβηχτούν τελείως από το άθλημα, να αφήσουν την ομάδα και να μην πάρουν καμία άλλη ΚΑΕ. Η δεύτερη (καλό σενάριο) να κρατήσουν τον Ήφαιστο, έχοντας δύο σκέψεις στον νου.

Είτε, αν συνεχίσουν να πληρώνουν μόνοι τους τα έξοδα, να κατεβάσουν αρκετά το μπάτζετ, κάτι που ενδεχομένως θα είναι πιο εύκολο, στη μετά κορωνοϊό εποχή. Είτε, να εμπλακούν κι άλλοι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό και κατάγονται από τη Λήμνο, για να μεγαλώσει ο Ήφαιστος.

Αντί επιλόγου: Αν μας ζητούσαν να δώσουμε ποσοστά (με το… πιστόλι στον κρόταφο) θα δίναμε: 60% να αποχωρήσει η οικογένεια από το μπάσκετ, 39% να μείνει στον Ήφαιστο (με τον έναν ή άλλον τρόπο) κι 1% να πάει στον Άρη.

Υ.Γ.: Μιλάμε για το… σήμερα. Κανείς δεν αποκλείει την πιθανότητα να φύγουν από τον χώρο του μπάσκετ, να αναπτύξουν τα επιχειρηματικά τους πλάνα και 4-5 χρόνια μετά, αν πάνε καλά τα πράγματα να επιλέξουν να πάρουν ομάδα με… όνομα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Χουγκάζ: «Όλοι μαζί για ένα ιστορικό αποτέλεσμα»

Μήνυμα προς τον κόσμο έστειλε ο Νίκος Χουγκάζ. Ο διεθνής φόργουορντ του Περιστερίου, Νίκος…