Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Στον Παναθηναϊκό θέλουν να «κλείσει» το κεφάλαιο Πιτίνο

Στον Παναθηναϊκό θέλουν να «κλείσει» το κεφάλαιο Πιτίνο

pitino apogoitefsi 1

«Οι περιστάσεις με έφεραν εδώ, έπειτα από 2.5 χρόνια. Είμαι κάτι παραπάνω από χαρούμενος, γιατί είμαι 25 λεπτά από το σπίτι μου, πολύ κοντά στον γιο μου και για μένα είναι όνειρο που έγινε πραγματικότητα, να τελειώσω έτσι την καριέρα μου σε κολέγιο». Ο Ρικ Πιτίνο δηλώνει ευτυχισμένος με το νέο… κεφάλαιο που άνοιξε στη ζωή του, όμως υπάρχει ακόμα μια εκκρεμότητα με τον Παναθηναϊκό.

Στο «τριφύλλι» θέλουν να τελειώνουν «εδώ και τώρα». Ο Αμερικανός κόουτς έχει συμφωνήσει με το Αϊόνα για του χρόνου, όμως -μην γελιέστε- δεν είναι πλέον ο προπονητής που θεωρούσαν ότι θα αλλάξει την ιστορία κι η εδώ παραμονή του μάλλον επιζήμια (οικονομικά και όχι μόνο) είναι. Ο Πιτίνο έχει χάσει τα αποδυτήρια, έχει χάσει την καθολική αποδοχή του κόσμου, έχει… ξεθωριάσει το είδωλό του.

Αν έλεγε «θέλω να μείνω στην πατρίδα μου» κανείς δεν θα του ζητούσε να γυρίσει πίσω. Από την άλλη, ενδεχομένως η ίδια η ζωή να τα φέρει έτσι, ώστε να μην επιστρέψει. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι μάλλον απίθανο να ξεκινήσει, όσο για την Ευρωλίγκα, κάθε μέρα που περνά γίνεται και πιο δύσκολο να ολοκληρωθεί η σεζόν. Ως εκ τούτου, μπορεί να μην χρειαστεί να επιστρέψει.

Την ίδια στιγμή ο Πιτίνο μοιάζει ιδιαίτερα χαρούμενος που γυρίζει στον φυσικό του χώρο, το κολεγιακό πρωτάθλημα. «Για 2,5 χρόνια ήμουν εκτός πάγκων στις ΗΠΑ, γιατί με αμαύρωσαν λανθασμένα. Αποδείχθηκε στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης πως δεν είχα σχέση με το σκάνδαλο» είπε και συμπλήρωσε:

«Ίσως η τύχη με έφερε στο Αϊόνα. Όταν έφυγα από το Λούισβιλ, είχα τον συνέταιρό μου, που ήταν φίλος με τον πρόεδρο στο Τρανσιλβάνια, ο οποίος είχε πει τότε ότι είχε κάποιους φίλους για να μου προσφέρουν δουλειά. Μου είπε ότι μπορώ να τους πάρω τηλέφωνο και του απάντησα «ευχαριστώ, αλλά δεν θέλω».

Παρ’ όλα αυτά, πήρε τηλέφωνο 1-2 ανθρώπους. Ήρθαν έτσι τα πράγματα κι ένας εξ αυτών που τηλεφώνησε ο φίλος μου έγινε πρόεδρος στο Αϊόνα και με κάλεσε, λέγοντας πως ο προπονητής τους αποχωρεί λόγω υγείας κι αναζητούν αντικαταστάτη.

Είχα ενδιαφέρον για τρεις δουλειές: Ένα ήταν το Μίσιγκαν, για να είμαι κοντά στο αγαπημένο μου Πρόβιντενς, το άλλο ήταν στη Μασαχουσέτη, το Χόλι Κρος. Ωστόσο ήθελα ένα πιο μικρό κολέγιο, αναζητούσα ένα καθολικό κολέγιο και το Αϊόνα είναι ιδανικό, γιατί είναι τόσο κοντά στο σπίτι μου».

Όσον αφορά στην επόμενη ομάδα του, «προέρχεται από μια δύσκολη χρονιά, γιατί αποχώρησε ο Τιμ Κλους, έπειτα από δέκα χρόνια. Τώρα είναι κάτω, γιατί έχασε έναν σπουδαίο προπονητή κι έχασε το πρωτάθλημα, έπειτα από τέσσερα χρόνια. Θέλουν να μεγαλώσουν το σχολείο και το μπάσκετ είναι όργανο για να γίνει αυτό. Όσο το μπάσκετ αναπτύσσεται, θα αναπτυχθεί και το ίδιο το σχολείο».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Αταμάν: «Σημαντικό ότι ο Παπαπέτρου έπαιξε με αυτοπεποίθηση»

Αποθέωσε τον Παπαπέτρου ο Αταμάν. Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Προμηθέα με 93-62 και έκλε…