Κεντρική Ελλάδα Αφιέρωμα Οικονομόπουλος: Ενας “μικρός” για… μεγάλα πράγματα!

Οικονομόπουλος: Ενας “μικρός” για… μεγάλα πράγματα!

sotiris oikonomopoulos

Το ελληνικό μπάσκετ έχει μια “πλούσια” γκάμα ικανότατων νεαρών και η διακοπή των αγωνιστικών υποχρεώσεων δίνει την δυνατότητα για… αναλύσεις. Ο Σωτήρης Οικονομόπουλος είναι από τους ταλαντούχους παίκτες που δείχνει ότι μελλοντικά μπορεί να ξεχωρίσει και να έχει μια λαμπρή πορεία. Πρόκειται για πολύ κοντρολαρισμένο καλαθοσφαιριστή, σε ηλικία 16 ετών “βγάζει” μεγάλη “ωριμότητα” αγωνιστικά ενώ διαθέτει εξαιρετικό σουτ. Εχει ύψος 1.93 και μπορεί να αγωνιστεί στο “1” και στο “2”, έχοντας την ικανότητα να προσφέρει οργανωτικά αλλά και εκτελεστικά.

Όσον αφορά το σκοράρισμα, διαθέτει… πολλούς τρόπους για να “δώσει” πόντους, με την τεχνική κατάρτισή του να είναι πολύ καλή. Το καλοκαίρι του 2019 ήταν εξαιρετικός στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με την Εθνική Παίδων. Αποτέλεσε τον πολυτιμότερο παίκτη του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος (μέσο όρο 14,6 βαθμούς στο ranking), ήταν ο δεύτερος σκόρερ της Εθνικής (μέσο όρο 14,4 πόντους) και τρίτος στις ασίστ (μέσο όρο 1,7 ασίστ), στα κλεψίματα (μέσο όρο 1,1 κλεψίματα) αλλά και στα ριμπάουντ (μέσο όρο 4,1 ριμπάουντ). Δηλαδή, τα… έκανε όλα ενώ ήταν στην πρώτη δεκάδα των σκόρερ της διοργάνωσης και τρίτος στην ευστοχία στα τρίποντα (44.4%).

Στο Adidas Next Generation Tournament, παίζοντας με την U18 του Ολυμπιακού την τρέχουσα σεζόν, εντυπωσίασε όσον αφορά την ευστοχία στα τρίποντα, έχοντας το εξαιρετικό 55,56% και ήταν ο πιο εύστοχος παίκτης στην διοργάνωση από τα 6.75. Αποτέλεσε τον τρίτο σκόρερ του Ολυμπιακού με μέσο όρο 12,5 πόντους αλλά με την υποσημείωση ότι οι δύο πρώτοι σκόρερ, οι Κολοβέρος και Νικολαίδης, έχουν γεννηθεί το 2002 ενώ ο Οικονομόπουλος είναι γεννημένος το 2003, δηλαδή μικρότερος από αυτούς. Σε κάθε περίπτωση ο “μικρός”… αρέσει, “βγάζοντας” σπουδαία προσόντα στο παρκέ.

View this post on Instagram

Επιστρέφουμε στην "ακτινογραφία" νεαρών με αγωνιστική ποιότητα, με μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση καλαθοσφαιριστή … Ο λόγος για τον Σωτήρη Οικονομόπουλο (@oik.sotiris), αθλητή της U18 του @olympiacosbc, ο όποιος είναι 16 ετών και έχει ύψος 1.93. Όποιος τον έχει δει να αγωνίζεται, δεν χρειάζεται πολύ χρόνο για να αντιληφθεί ότι είναι -αυτό που λέμε- ένας κοντρολαρισμένος παίκτης. Στις 29 Αυγούστου θα "κλείσει" τα 17 του χρόνια, όμως παίζει, ήδη, πολύ "ώριμα". Θα ψάξει την καλύτερη δυνατή επιλογή τόσο για την ομάδα, όσο και για το πώς θα εκτελέσει ο ίδιος. Και όσον αφορά αυτό το τελευταίο, ο Οικονομόπουλος έχει διάφορους τρόπους για να σκοράρει, εκμεταλλευόμενος την πολύ καλή τεχνική του κατάρτιση. Είναι καλός χειριστής της μπάλας, αγωνίζεται στο "1" και στο "2" ενώ πρόκειται για έναν εξαιρετικό σουτέρ. Πάμε να δούμε και κάποια αριθμητικά στοιχεία… Συμμετέχοντας με την Under 18 του Ολυμπιακού στο Adidas Next Generation Tournament, λίγο πριν "μπει" το 2020, ήταν ο τρίτος των "ερυθρολεύκων" στον μέσο όρο σκοραρίσματος με 12,5 πόντους. Απαραίτητη σημείωση, ότι οι Νικολαΐδης και Κολοβέρος που ήταν οι δύο πρώτοι σκόρερ είναι γεννηθέντες το 2002 ενώ ο Οικονομόπουλος γεννημένος το 2003. Το πιο εντυπωσιακό σε ό,τι αφορά την παρουσία του τελευταίου στην λεγόμενη "Ευρωλίγκα των μικρών" ήταν το ότι αποτέλεσε τον πιο εύστοχο παίκτη στην διοργάνωση στα τρίποντα με το εξαιρετικό ποσοστό ευστοχίας 55,56% (συνολικά 10/18 τρίποντα)! Πάμε λίγο και πιο πίσω, στα όσα… ωραία έκανε με την U16 της Εθνικής Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που έγινε το περασμένο καλοκαίρι (2019), εκεί όπου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Ο Οικονομόπουλος ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης της Εθνικής με μέσο 14,6 βαθμούς στο ranking, ήταν ο δεύτερος της ομάδας στο σκοράρισμα με 14,4 πόντους ανά αγώνα και ήταν ο τρίτος στα ριμπάουντ, στα κλεψίματα αλλά και στις ασίστ στην Eθνική έχοντας μέσο 4,1 ριμπάουντ, 1,1 κλεψίματα και 1,7 ασίστ. Επίσης, ήταν μέσα στην πρώτη 10άδα των σκόρερ της διοργάνωσης και τρίτος πιο εύστοχος στα τρίποντα με ποσοστό 44,4%. Με λίγα λόγια, βάσει όλων των παραπάνω, ο Οικονομόπουλος αποτελεί έναν "μικρό" που δείχνει να είναι "φτιαγμένος" για… μεγάλα πράγματα! #ΣωτήρηςΟικονομόπουλος

A post shared by BASKETBALL NEW GENERATION (@basketball.newgeneration) on

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Αφιέρωμα

Δειτε επισης

Παραδόθηκε η ΚΥΑ για την είσοδο των φιλάθλων στα γήπεδα

Παραδόθηκε η ΚΥΑ ταυτοποίησης κατόχων εισιτηρίων για τα γήπεδα. Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλ…