Κεντρική NBA Νετς: “Είχαν συμπτώματα παίκτες γι’ αυτό τους κάναμε τεστ”
NBA

Νετς: “Είχαν συμπτώματα παίκτες γι’ αυτό τους κάναμε τεστ”

durantkarie

Οχτώ μέλη των Μπρούκλιν Νετς βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Η ομάδα ξεκαθάρισε ότι προέβη σε εξετάσεις στα μέλη της ομάδας διότι κάποιοι παίκτες εμφάνισαν συμπτώματα. Οι Νετς προέβησαν σ΄αυτή τη διευκρίνηση, καθώς τα τεστ για τον κορωνοϊό δεν φτάνουν για όλους και οι Ουόριορς μάλιστα αποφάσισαν να μην κάνουν το τεστ σε ασυμπτωματικούς παίκτες.

Η ανακοίνωση των Νετς

“Όταν μάθαμε ότι παίκτες σε άλλες ομάδες ήταν θετικοί, προσέξαμε ότι αρκετοί παίκτες μας και προσωπικό είχαν συμπτώματα. Με αυτήν την πληροφορία και με το δεδομένο ότι οι παίκτες είναι εκτεθειμένοι σε σωματική επαφή με το μπάσκετ και την πιθανότητα ο ιός να πάει από ομάδα σε ομάδα, το ιατρικό προσωπικό μας, μας συμβούλεψε να κάνουν το τεστ.

Οι Ουόριορς δεν ελέγχουν ασυμπτωματικούς παίκτες, εξαιτίας της έλλειψης στα τεστ: «Δεν διαφέρουμε σε τίποτα από τον κόσμο!»

Ψάξαμε τα τεστ μέσω μιας ιδιωτικής εταιρείας και τα πληρώσαμε μόνοι μας γιατί δεν θέλαμε να πάμε μέσω του δημοσίου συστήματος υγείας. Με τα αποτελέσματα πήραμε αμέσως μέτρα και να απομονώσουμε τους παίκτες. Αν περιμέναμε να βγάλουν συμπτώματα μπορεί να βάζαμε σε κίνδυνο στις οικογένειες τους, τους φίλους και το κοινό.

Η ελπίδα μας είναι ότι με την προσοχή που τραβήξαμε με το πόσο σημαντικό είναι να γίνονται τεστ σε ασυμπτωματικούς ανθρώπους, μπορούμε να ξεκινήσουμε να περιορίζουμε την διάδοση και να σώσουμε ζωές. Πιστεύουμε ότι αυτό δεν είναι μόνο το σωστό, είναι και υπεύθυνο από μία ιατρική και επιδημιολογική πλευρά”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπράουν: «Ο Σαμπόνις θα έπρεπε να είναι στη συζήτηση για το βραβείο του MVP»

Ξεκάθαρος ως προς την συμμετοχή των παικτών για το βραβείο του MVP είναι π Μάικ Μπράουν. Ο…