Κεντρική Διεθνή Κίνα: Το πρωτάθλημα… επιστρέφει, οι Αμερικανοί μάλλον όχι

Κίνα: Το πρωτάθλημα… επιστρέφει, οι Αμερικανοί μάλλον όχι

manouselis paspalas china

Ο Μάνος Μανουσέλης πακετάρει τα πράγματά του, ο Δημήτρης Πασπαλάς από τη Σερβία, όπου βρίσκεται με την ομάδα του για φιλικές συναντήσεις, ετοιμάζεται για το ταξίδι στην Κίνα. Εκεί, όπου πρωτοεμφανίστηκε ο κορωνοϊός, η ζωή επανέρχεται σε κανονικούς ρυθμούς, καθώς κατόρθωσαν κι έλεγξαν την επίδρασή του, μείωσαν δραστικά τα περιστατικά και πλέον μπορούν να επιστρέψουν σε φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής, άρα να ξεκινήσει εκ νέου το πρωτάθλημα.

Οι Κινέζοι, μεθοδικοί όσο λίγοι, ενημέρωσαν τους έχοντες άμεση σχέση με το πρωτάθλημα, ότι πρόθεσή τους είναι να ξεκινήσει στο διάστημα 2-6 Απριλίου, αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Η πρώτη επαφή με τους Αμερικανούς παίκτες δεν ήταν τόσο ενθαρρυντική. Μπορεί οι Κινέζοι να έχουν ελέγξει τη δράση του κορωνοϊού, οι Αμερικανοί όμως φοβούνται και κανείς δεν μπορεί να τους αδικήσει.

Ελάχιστοι από αυτούς που ειδοποιήθηκαν απάντησαν θετικά κι είναι ζήτημα ποιοι και αν θα τολμήσουν να επιστρέψουν. Βλέπετε, μπορεί να έχει ελεγχθεί το φαινόμενο, όμως το φάρμακο δεν έχει βρεθεί ακόμα και κανείς δεν μπορεί να διαβεβαιώσει ότι δεν θα υπάρξει υποτροπή, όταν η ζωή στην Κίνα μπει σε κανονικούς ρυθμούς. Ακόμα κι αν οι φόβοι τους είναι υπερβολικοί, καθένας αντιλαμβάνεται διαφορετικά τον κίνδυνο και βιώνει διαφορετικά τον φόβο.

Αυτό σημαίνει, όμως, ότι μπορεί η Κίνα να αποτελέσει «απειλή» για τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και κυρίως την Ευρωλίγκα, καθώς αν υπάρξουν κενά στις ομάδες, ενδέχεται να κινηθούν προς την ευρωπαϊκή δεξαμενή και να αντλήσουν από εκεί παίκτες, καθώς την ίδια στιγμή τα πρωταθλήματα στη «γηραιά» ήπειρο δεν λειτουργούν, ενώ αντίθετα ο ιός είναι σε έξαρση.

Δεν αποκλείεται παίκτες που αγωνίζονται σε ομάδες της Ευρωλίγκας, να επιλέξουν τη μετακίνηση προς την Κίνα, καθώς υπάρχει και μεγάλη αβεβαιότητα για το αν θα ολοκληρωθεί η σεζόν, αν θα πάρουν τα χρήματά τους από τις ομάδες. Άλλωστε κανείς δεν γνωρίζει αν και σε ποιο βαθμό θα υπάρξει αγωνιστική δραστηριότητα στα μέρη μας, στο υπόλοιπο της σεζόν.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Κούκοτς: «Ο Γκος άλλαξε το παιχνίδι για τον Ολυμπιακό»

Ο Τόνι Κούκοτς δηλώνει πως ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι ο κορυφαίος όλων. Ο Τόνι Κούκοτς πα…