Κεντρική Διεθνή Ιτούδης: “Ο πρωταθλητής στο παρκέ ακόμη και σε καταστάσεις ανωτέρας βίας”

Ιτούδης: “Ο πρωταθλητής στο παρκέ ακόμη και σε καταστάσεις ανωτέρας βίας”

Δημήτρης Ιτούδης πήρε ξεκάθαρη θέση σε ανάδειξη πρωταθλητή μέσα στο παρκέ. Ο Έλληνας τεχνικός της ΤΣΣΚΑ Μόσχας ξεκαθάρισε ότι πρέπει να βγει πρωταθλητής στο παρκέ ακόμη και σε καταστάσεις ανωτέρας βίας.

Αναλυτικά:

«Μαζί με τον πρόεδρο Βατούτιν, αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τις προπονήσεις, αλλά με έναν ελαφρώς διαφορετικό τρόπο. Πρώτον, αποφασίσαμε ότι όλοι οι παίκτες, οι προπονητές και το προσωπικό της ομάδας ακολουθούν πιστά το πρόγραμμα προπόνηση – σπίτι, σπίτι – προπόνηση. Απαγορεύονται οι επισκέψεις σε εστιατόρια, εμπορικά κέντρα, κινηματογράφους.

Δεύτερον, έχουμε φτιάξει ένα πλάνο προπονήσεων για την επόμενη εβδομάδα. Θα πρόκειται για προπονητικά διπλά και δουλειά στο γυμναστήριο. Δόξα τω Θεώ κανένας από τους παίκτες μας δεν βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και μπορούμε να προπονούμαστε χωρίς περιορισμούς. Και σε συνδυασμό με την αναγκαστική παύση, έγινε δυνατή η βελτίωση σε ορισμένες πτυχές του παιχνιδιού σε άμυνα και επίθεση.

Για τον Μάικ Τζέιμς που μπήκε σε καραντίνα: «Είπα στους παίκτες να σταματήσουν τις αγκαλιές και τις χειραψίες μεταξύ τους, όπως συνηθίζεται στη Ρωσία. Είναι απαραίτητο να ελαχιστοποιηθούν όλοι οι πιθανοί κίνδυνοι εξάπλωσης του ιού. Δεν πρόκειται για κάποια ιδιοτροπία μου, αλλά για προτροπή των γιατρών. Βρίσκονται συνεχώς μαζί μας, μετρούν τη θερμοκρασία, δίνουν κάποιες συμβουλές. Ξεχωριστά, θέλω να πω ευχαριστώ στους γιατρούς που εργάζονται τώρα σε όλο τον κόσμο και με κόστος της ζωής τους προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Για το πότε πιστεύει ότι η σεζόν μπορεί να ξεκινήσει: «Έχω την ελπίδα ότι μπορεί να ξεκινήσει τον Απρίλιο, παρά το γεγονός ότι είμαι μεγάλος σκεπτικιστής. Ταυτόχρονα, ανησυχώ πολύ που πολλά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανακήρυξαν πρωταθλητές τους πρωτοπόρους στη βαθμολογία και ολοκλήρωσαν πρόωρα τη σεζόν. Ο πρωταθλητής πρέπει να αναδεικνύεται στο γήπεδο μπάσκετ, ακόμη και σε μια τέτοια περίπτωση ανωτέρας βίας. Καλύτερα να θεωρηθεί ως μη γενόμενη μια σεζόν από το να βγαίνουν πρωταθλητές με αυτόν τον τρόπο».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Νίμπουρκ – Καρσίγιακα 73-84: Στα ημιτελικά με κυρίαρχο Μόργκαν

Στους ημιτελικούς του Basketball Champions League είναι η Καρσίγιακα, η οποία επικράτησε μ…