Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα GM της Χίμκι: “Οι παίκτες έχουν συμβόλαιο, αλλά δεν είναι αιχμάλωτοι…”

GM της Χίμκι: “Οι παίκτες έχουν συμβόλαιο, αλλά δεν είναι αιχμάλωτοι…”

devin booker khimki moscow region eb19

Ο Πάβελ Αστάκχοφ μίλησε για το τι ισχύει με τους Αμερικανούς παίκτες της Χίμκι και τόνισε ότι δεν θα σταθεί εμπόδιο, αν επιθυμούν να επιστρέψουν στις ΗΠΑ. Ο GM της ρωσικής ομάδας σημείωσε ότι η κατάσταση είναι περίπλοκη, αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν θα απαγορεύσει στους Αμερικανούς παίκτες να πάνε κοντά στις οικογένειες τους.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στο R Sport:

«Η κατάσταση είναι περίπλοκη. Το State Department των ΗΠΑ ανέφερε ότι οι πολίτες της χώρας πρέπει να επιστρέψουν εκεί το συντομότερο δυνατό. Μπορείς να μείνεις στην Ευρώπη με δική σου ευθύνη και χωρίς να είναι γνωστό πότε θα μπορέσεις να περάσεις ξανά τα σύνορα για τις ΗΠΑ. Είναι προφανές ότι δεν μπορώ να τιμωρήσω έναν Αμερικανό που θα θελήσει να επιστρέψει στις ΗΠΑ. Έχει συμβόλαιο, αλλά δεν είναι αιχμάλωτος. Αν ο παίκτης αποφασίσει να πάει στην οικογένειά του, δεν θα το απαγορεύσουμε.

Είχα ένα meeting με τους Αμερικανούς παίκτες, ζήτησαν την άποψη της ομάδας και τους είπα ότι η απόφαση είναι δική τους. Θέλουμε να μείνουν και να προπονηθούν εδώ, αλλά όταν υπάρχει τέτοια απόφαση από το State Department, δεν μπορείς να κάνεις πολλά».

Για τον κίνδυνο οι παίκτες να μην είναι διαθέσιμοι, αν η σεζόν ξεκινήσει ξανά σύντομα: «Προειδοποίησα τους παίκτες επ’ αυτού. Αν οι αγώνες ξεκινήσουν στα μέσα Απριλίου, δεν θα μπορούν να επιστρέψουν και να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις που έχουν στο συμβόλαιό τους. Πρέπει να το καταλάβουν. Σε δυο-τρεις μέρες θα ξέρουμε ποιοι θα μείνουν και ποιοι θα φύγουν».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Κάτας: «Για να κερδίσεις στο ΟΑΚΑ πρέπει να είσαι 40 λεπτά συγκεντρωμένος»

Στην έλλειψη συγκέντρωσης της Μακάμπι αναφέρθηκε ο Οντέντ Κάτας. Ο τεχνικός της Μακάμπι Τε…