Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ο Τζέιμς Γκιστ στο πλευρό του Λουίτζι Λαμόνικα (pic)

Ο Τζέιμς Γκιστ στο πλευρό του Λουίτζι Λαμόνικα (pic)

james gist crvena zvezda mts belgrade eb19

Οι άνθρωποι του μπάσκετ έχουν έντονο το συναίσθημα της αλληλεγγύης, αλλά και της ορθής κρίσης. Ο Τζέιμς Γκιστ δεν ξεφεύγει από τον κανόνα και δεν μπορούσε να μείνει αδιάφορος από την επίθεση που δέχθηκε ο Λουίτζι Λαμόνικα, λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την Μπαρτσελόνα. Ο Αμερικανός, ανέβασε μια ανάρτηση στο Instagram, δείχνοντας τη στήριξη προς το πρόσωπο του Ιταλού διαιτητή.

«Χαίρομαι που όλα είναι καλά φίλε. Ένας από τους πιο αληθινούς ανθρώπους, που έχω γνωρίσει. Τίποτ’ άλλο παρά σεβασμός. Τα σπορ πρέπει να φέρνουν κοντά τους ανθρώπους, όχι να τους χωρίζουν και σίγουρα δεν χωρούν τη βία. Προσευχή για κάθε άνθρωπο που ενεπλάκη σε αυτή την κατάσταση» ήταν το σχόλιο του Τζέιμς Γκιστ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού συνόδευσε την ανάρτησή του με τη φωτογραφία του Λαμόνικα, όπως έκαναν κι αρκετοί παίκτες της Ευρωλίγκας. Είναι πρόδηλο πως εκείνοι που επιτέθηκαν στον Ιταλό, πέτυχαν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα, κάνοντάς τον πολύ πιο συμπαθή, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως και η ΚΑΕ στάθηκε στο πλευρό του, τονίζοντας ότι ελπίζει να βρει γρήγορα η αστυνομία τούς δράστες.

gistovic

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Σφαιρόπουλος: «Παρά τις απουσίες μας, ελάτε να μας στηρίξετε»

Μήνυμα προς τον κόσμο έστειλε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Ο Έλληνας τεχνικός, Γιάννης Σφαιρόπο…