Κεντρική Ελλάδα Camp EOK 3X3: Τα camp σε Θεσσαλονίκη και Καβάλα

EOK 3X3: Τα camp σε Θεσσαλονίκη και Καβάλα

Μια πρώτη και ολοκληρωμένη.. γεύση από τα τουρνουά 3Χ3 πήραν παιδιά, αλλά και διαιτητές – γραμματεία στη Θεσσαλονίκη και στην Καβάλα στα camp που διοργανώθηκαν στις δύο πόλεις. Η ενημέρωση που έγινε αφορούσε και τη θεωρία και την πράξη.

Διαιτητές και γραμματεία έμαθαν για τους κανονισμούς του 3Χ3 που έχει πολλές διαφορές σε σχέση με το παιχνίδι στο παρκέ που γνωρίζουμε, καθώς ενημερώθηκαν από τον Γιάννη Μαλαμά που είναι πιστοποιημένος διαιτητής 3Χ3 της FIBA, αλλά και τον ομοσπονδιακό προπονητή, Γιάννη Γιαννόπουλο. Τα παιδιά έμαθαν κι αυτοί για τις διαφορές που υπάρχουν στο 3Χ3 και τον τρόπο που παίζεται το παιχνίδι στο γήπεδο παρακολουθώντας στιγμιότυπα από αγώνες, αλλά και προπόνηση.

Τα camp διοργάνωσε η ΕΟΚ με τη συμβολή της ΕΚΑΣΘ και της ΕΚΑΣΑΜΑΘ ενόψει και των διοργανώσεων που θα διοργανωθούν το καλοκαίρι από τη FIBA και αφορούν τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα Νέων και Ανδρών/Γυναικών. Η Διεθνής Ομοσπονδία άλλωστε προωθεί ιδιαίτερα το 3Χ3 και από φέτος υπάρχει και στο καλεντάρι των Ολυμπιακών Αγώνων.

Δείτε φωτογραφίες από τα δύο camp εδώ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Camp

Δειτε επισης

Τα «μυστικά» του σουτ σε ένα πρωτοποριακά camp

Έτσι θα μάθετε τη σωστή τεχνική του σουτ   Αν υπάρχει ένα στοιχείο της ατομικής τεχνι…