Κεντρική Γ' Εθνική Τιτάνες Παλαμά: “Ένα 15χρονο παιδί θα σφύριζε καλύτερα από τους δύο εριστικούς και ανίδεους τύπους”

Τιτάνες Παλαμά: “Ένα 15χρονο παιδί θα σφύριζε καλύτερα από τους δύο εριστικούς και ανίδεους τύπους”

titanes palama aridaia

Πολλά παράπονα από τη διαιτησία της αναμέτρησης με την Αριδαία είχαν οι Τιτάνες Παλαμά. Η ομάδα εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση κατά των διαιτητών και σημειώνουν ότι ακόμη και ένα 15χρονο παιδί θα σφύριζε καλύτερα.

Αναλυτικά:

“Η ανδρική ομάδα ηττήθηκε στην Αριδαια από τον ΦΟΑ, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής, της Γ Εθνικής μπάσκετ.
Τα εμπόδια που έπρεπε να ξεπεραστούν, γι αυτό το ματς, ήταν πολλά.
Αφού εναρμονιστήκαμε στις συνθήκες παγετού που επικρατούσαν στο κλειστό της Αριδαίας και αφού συνηθίσαμε το τσιμέντο που υπήρχε για παρκέ στο γήπεδο, έπρεπε να ασχοληθούμε και λίγο με το μπάσκετ, όσο μας το επέτρεπαν.
Ξεκινήσαμε το παιχνίδι εξίσου ψυχρά όπως η θερμοκρασία, σε όλο το πρώτο δεκάλεπτο η ομάδα μας έψαχνε τα πατήματα της, δίνοντας την ευκαιρία στην αντίπαλη ομάδα να έχει συνεχώς το προβάδισμα.
Η ομάδα βρήκε ρυθμό και έκανε ένα εξαιρετικό δεύτερο δεκάλεπτο σε άμυνα κ επίθεση και κατάφερε να κλείσει με διαφορά 5 πόντων το ημίχρονο.
Στα αξιοσημείωτα, το μπάζερ μπίτερ καλάθι του Σωτήρη Φαλιάκη, που έκλεψε την μπαλα σε επίθεση τεσσάρων δευτερολέπτων και με σουτ πίσω από το ταμπλό(!!!) έστειλε την μπαλα στο πλεκτό.
Στο τρίτο δεκάλεπτο η ομάδα φαινόταν σαν να έπαιζε απέναντι σε 7 παίκτες μιας και οι…ας τους χαρακτηρίσουμε διαιτητές, έβλεπαν και σφύριζαν κατ’ επιλογή!
Παρ´ όλα αυτά με κάποια κρίσιμα τρίποντα καταφέραμε να τελειώσουμε το δεκάλεπτο στο +1.
Το κακό είχε ήδη γίνει, στα επόμενα κρίσιμα 7 λεπτά η ομάδα μας πέτυχε μόνο μια βολή, οι «διαιτητές» έδιναν χωρίς λόγο τεχνικές ποινές, φάουλ, βήματα και ότι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί, αλλά μόνο ενάντια σε μια ομάδα, μαντέψτε ποια!
Η ομάδα είχε εκνευρισμό και ο ΦΟΑ συνέχισε με εκπληκτικό ρυθμό να βάζει το ένα καλάθι με το άλλο, όσο εμείς προσπαθούσαμε να λύσουμε το πρόβλημα των διαιτητών και της ηρεμίας μας. Με ένα εκπληκτικό σερί 15 πόντων σε σχεδόν δυο λεπτά φτάσαμε το παιχνίδι στους 3 πόντους. Ένα τρομερό τρίποντο του Πάνου Τσατάλα οδήγησε το παιχνίδι στην παράταση, μιας και η τελευταία επίθεση των γηπεδούχων δεν συνοδεύτηκε με καλάθι.
Πολλά άστοχα σουτ, κακή διαχείρηση των επιθέσεων και αδύναμες αμυνες συνέθεσαν το σκηνικό της παράτασης. Η ομάδα μας πάλεψε, πέτυχε 3 γρήγορα, συνεχόμενα τρίποντα, αλλά τα εύκολα φάουλ και η ευστοχία των παικτων του ΦΟΑ στις βολές έφεραν μια αναπάντεχη ήττα.
Έλλειψη καθαρού μυαλού, κακές ατομικές αποφάσεις σε άμυνα και επίθεση και ο εκνευρισμός που προκάλεσαν οι διαιτητές συνέθεσαν το σκηνικό της ήττας της ομάδας μας.

Εξαιρετική η φιλοξενία του συλλόγου της Αριδαίας, δεν ευθύνονται φυσικά αυτοί για την τραγική κατάσταση του γηπέδου και ο βραχυκυκλωμενος πίνακας που έκλεινε κάθε 4 λεπτά, αλλά ο Δήμος και η ομοσπονδία που δίνει άδεια διεξαγωγής αγώνα εθνικής κατηγορίας. Απόλυτα δίκαιη η νίκη τους. Τους ευχόμαστε τα καλύτερα για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Τους ευχαριστούμε θερμά για όλα.

Οι δυο κομπάρσοι που είχαν μια σφυρίχτρα στο στόμα δεν σεβάστηκαν ούτε των κόπο των παικτών, ούτε τους φιλάθλους μας που βρέθηκαν εκεί, ούτε τα εκατοντάδες χιλιόμετρα που κάναμε για να φτάσουμε στο γήπεδο, ούτε καν το ίδιο το μπάσκετ.
Αποφάσεις γεμάτες ειρωνία, υπερβολή και άγνοια των βασικών κανόνων του μπάσκετ.
Θα μπορούσαμε να διαλέξουμε ένα παιδάκι 15 χρόνων να σφυρίξει, σίγουρα θα ήταν καλύτερα από αυτούς τους δυο εριστικούς τύπους και ανίδεους από μπάσκετ, που αποφάσισαν να ασκήσουν εξουσία σε παίκτες που αγωνίζονται 20 χρόνια σε επαγγελματικές κατηγορίες.

Συνεχίζουμε να παίζουμε μπάσκετ, συνεχίζουμε τον αγώνα μας…

Επόμενος αντίπαλος οι Ίκαροι Τρικαλων, την Κυριακή, στον Παλαμά.

ΦΟ Αριδαίας-Τιτάνες Παλαμά 84-78
Δεκάλεπτα:17-15, 37-42, 55-56, 72-72(κ.α.), 84-78
«Διαιτητές» : Αναστασιάδης-Κωνσταντινέλλης (Μελανίδης)

ΦΟ Αριδαίας (Τζιβάνης): Παπαδόπουλος 11, Πέτκος 6(2), Τοπαλίδης, Παντής, Πονόπουλος 13(1), Θωμαϊδης 6, Στρέπκος 10, Αβραμίδης 9(3), Μακρόπουλος 18, Παουλεάνου 8(1), Αμπάρης, Κληντσάρης.

Τιτάνες Παλαμά (Γκουγκουτούδης): Γκογκίδης 11, Φαλάγγας, Τσατάλας 17(2), Σφακιανός, Ξένος 15(5), Τσούμας 3(1), Φαλιάκης 5(1), Μακρής 12(2), Σκουφεζής 9”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Γ' Εθνική

Δειτε επισης

National League 2 (4ος όμιλος): Τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής

Στην κορυφή οι Τιτάνες. Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα και τη βαθμολογία. Την 1η θέση στο…