Κεντρική Basket League ΑΕΚ – Ήφαιστος Λήμνου 74-68

ΑΕΚ – Ήφαιστος Λήμνου 74-68

aek ifaistos

Την 11η συνεχόμενη νίκη της στην basket league πήρε η ΑΕΚ επικρατώντας με 74-68 επί το Ηφαίστου Λήμνου στο κλειστό «Νίκος Γκάλης». Οι κιτρινόμαυροι αν και ήταν πίσω στο σκορ σε όλο το πρώτο μέρος, στην επανάληψη έβγαλαν αντίδραση και έφτασαν στην νίκη. Πλέον το ρεκόρ τις ένωσης βελτιώνεται σε 12-4, και παραμένει στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας πίσω από τον Παναθηναϊκό, ενώ ο Ήφαιστος υποχώρησε στο 9-7.

Ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι στο ξεκίνημα του με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν μαζί στο σκορ και τους νησιώτες να περνούν μπροστά με τρίποντο του Χάμοντς στο 4’ (8-10). Λίγο αργότερα η ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου πήρε αέρα 6 πόντων με τρίποντο του Σμιθ (12-18), με τον Τολιόπουλο να μειώνει στους 4 με βολές για το 19-23 του δεκαλέπτου.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου με τους κιτρινόμαυρους να καταφέρνουν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια με βολές του Γιαννόπουλου στο 15’ (26-26). Οι φιλοξενούμενοι είχαν σε πολύ καλή κατάσταση τον Σμιθ και έτρεξαν ένα σερί 9-0 κάνοντας το 26-35, με την ένωση να μειώνει στους 3 με τους Λάνγκφορντ και Ματσιούλις (32-35). Οι φιλοξενούμενοι με ένα επιμέρους 7-3 διαμόρφωσαν το 35-42 του ημιχρόνου.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ στην επανάληψη, έπαιξαν πολύ καλύτερα στην άμυνα και κατάφεραν με τρίποντο του Λανγκφορντ να περάσουν μπροστά στο σκορ (46-44) ολοκληρώνοντας ένα επιμέρους 12-2. Οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν και πέρασαν εκ νέου μπροστά με τον Έβανς (48-49) με τον Λάνγκφορντ να ευστοχεί σε σουτ τριών πόντων διαμορφώνοντας το 53-51 του τρίτου δεκαλέπτου.

Η αντεπίθεση της ένωσης συνεχίστηκε και στην τέταρτη περίοδο και με ένα 10-0 σερί στο πρώτο τρίλεπτο έβαλε τις βάσεις για την νίκη (63-61). Οι πρώτοι πόντοι των φιλοξενούμενων ήρθαν με βολές του Γκίλμπερτ μετά από 3’30’’ (63-63), ενώ μείωσαν στους 8 λίγο αργότερα με τον Έβανς (63-65). Ο Βασίλης Τολιόπουλος με σουτ τριών πόντων έφερε και πάλι την διαφορά σε διψήφια επίπεδα με τον Χάμοντς να απαντάει με τον ίδιο τρόπο (66-58).

Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν τρίποντο με τον Γκίλμπερτ και καλάθι και φάουλ με τον Μολντοβεάνου φέρνοντας το παιχνίδι στο καλάθι (70-68) με 25” για το τέλος. Το παιχνίδι πήγε στην διαδικασία των βολών με τον Ματσιούλις να ευστοχεί κάνοντας το 72-68 δίνοντας μαξιλαράκι ασφαλείας στην ομάδα του. Ο Γκίλμπερτ αστόχησε σε τρίποντο, ο Λάνγκφορντ ευστόχησε σε βολές για να φτάσει στην νίκη η ΑΕΚ με το τελικό 74-68.

Τα δεκάλεπτα: 19-23, 35-42, 53-51, 74-68

aek 99 limnosss

  • ΑΕΚ γήπεδο

    ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

    Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…
  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • aggelopoulos

    Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

    Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…