Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Να δημιουργήσουμε φθορά στην Χάποελ για να φτάσουμε στη νίκη”

“Να δημιουργήσουμε φθορά στην Χάποελ για να φτάσουμε στη νίκη”

dimitris mauroeidis

Η ΑΕΚ αγωνίζεται εντός έδρας με αντίπαλο την Χαποέλ Ιερουσαλήμ (18/12, 21:30), για την 9η αγωνιστική του Basketball Champions League, με τον Δημήτρη Μαυροειδή να τονίζει πως η “Βασίλισσα” θα πρέπει να πάει σε πιο αργό ρυθμό για να φτάσει στη νίκη.

Αναλυτικά τα όσα είπε:
“Υπάρχουν πολλά ματς ακόμα. Σίγουρα θα έχουμε ένα μεγάλο προβάδισμα. Εμείς πάμε για τη νίκη απλά, αλλά αν έρθει και το πλεονέκτημα πόντων, καλώς. Εμείς πάμε για τη νίκη. Υπάρχουν πολλές ποιοτικές ομάδες στον όμιλο με μικρές διαφορές μεταξύ τους. Θα είναι ένα σημαντικό βήμα αύριο.”

Για τις αλλαγές στο ρόστερ και αν η ΑΕΚ είναι φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου:
“Δεν έχουμε κάνει… τρομερές αλλαγές. Υπήρχαν χρονιές που κάθε εβδομάδα αλλάζαμε παίκτη. Μόνο η προσθήκη του Τσάλμερς έχει γίνει, που είναι ένας ποιοτικός παίκτης. Έχουμε δέσει, ανταποκρινόμαστε σε αυτά που θέλει ο προπονητής και ο κάθε παίκτης ξέρει το ρόλο του. Γι αυτό έχουν έρθει οι νίκες των τελευταίων εβδομάδων. Στην αρχή ακούστηκαν πολλά για το ρόστερ και το τι λείπει και εγώ έλεγα να υπάρχει υπομονή. θα βγει η δουλειά. Επειδή έβλεπα τον τρόπο που δουλεύαμε ήξερα ότι θα βγει η δουλειά. Βασιζόμαστε στην άμυνα, έχουμε σκληράδα σαν ομάδα και παίρνουμε τα παιχνίδια. Ελπίζω να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο.”

Για τα κλειδιά του αγώνα με την Χάποελ:
“Είναι καθαρά επιθετική ομάδα, πολύ μέτρια στην άμυνα. Στο λάθος που κάναμε στο πρώτο ματς στο Ισραήλ είναι πως πήγαμε στο παιχνίδι τους. Εμείς θα προσπαθήσουμε να ρίξουμε το ρυθμό και να πάμε στις επαφές. Στην Χάποελ δεν αρέσει το.. ξύλο. Έτσι θέλουμε να τους φθείρουμε και να πάρουμε τη νίκη. Αυτό θα εξαρτηθεί από το ποσοστό ετοιμότητας.”

Για τον κόσμο:
“Σε κάθε παιχνίδι θέλουμε τον κόσμο. Παράδειγμα ήταν ο τελικός του Champions League το 2018 που δεν βλέπαμε τους αντιπάλους από τον κόσμο Όταν μπαίναμε ξέραμε ότι θα χάσουμε. Αυτό πρέπει να καταλάβει ο κόσμος, πως μας δίνει δύναμη. Σε αυτά τα ματς τους θέλουμε κοντά μας γιατί μας δίνουν δύναμη.”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αργύρης Δεκαβάλλας
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Συλλυπητήρια στον Εργκίν Αταμάν

Η ΚΑΕ ΑΕΚ εξέφρασε τα συλλυπητήρια της στον Εργκίν Αταμάν. Μήνυμα συμπαράστασης στον προπο…