Κεντρική Basket League Περιστέρι “Πίεση στους χειριστές της Νίμπουρκ”

“Πίεση στους χειριστές της Νίμπουρκ”

Το Περιστέρι υποδέχεται αύριο την Νίμπουρκ στο κλειστό “Ανδρέας Παπανδρέου” σε ένα ιδιαίτερα κομβικό παιχνίδι για την συνέχεια του στο BCL και ο βοηθός του Νίκου Παπανικολόπουλου, Γιάννης Καλαμπόκης σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας εστίασε στην πίεση που πρέπει να υπάρξει στους χειριστές της τσεχικής ομάδας.

Διαβάστε αναλυτικά:

«Η Νίμπουρκ είναι μια ομάδα που φαίνεται πως έχει επιθετικό προσανατολισμό, διεκδικεί πολλές κατοχές και βασίζει μεγάλο κομμάτι του παιχνιδιού της στο τρανζίσιον και στις επιθέσεις στα πρώτα 6-8 δευτερόλεπτα», εξηγεί ο Γιάννης Καλαμπόκης, συνεργάτης του Παπανικολόπουλου και συνεχίζει:

«Αυτές εκφράζονται μέσω των περιφερειακών παικτών που τρέχουν ανοικτά στο γήπεδο και δημιουργούν τις προϋποθέσεις για σουτ τριών πόντων. Σε αυτό , συμμετέχουν ακόμη και οι φόργουορντ και οι ψηλοί, οι οποίοι είναι πάρα πολύ καλοί στο να τρέξουν το γήπεδο και να τελειώσουν τις φάσεις στον αιφνιδιασμό».

Αναλύοντας τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά των Τσέχων υπογράμμισε:

«Χρησιμοποιούν νωρίς στις επιθέσεις τους σκριν πάνω στην μπάλα, με διάθεση να εκτελέσουν οι κοντοί. Προτεραιότητα τους είναι η εκτέλεση και όχι τόσο η δημιουργία, να βάλουν την μπάλα στο λόου-ποστ, είτε στους ψηλούς, είτε στα γκαρντ, όταν θεωρούν ότι έχουν ανισορροπία.

Γενικά το παιχνίδι τους χαρακτηρίζεται από την αυτοπεποίθηση και την ελευθερία στον τρόπο που κινούνται. Οπότε χρειάζεται οπωσδήποτε μεγάλη αυτοσυγκέντρωση σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και στις δυο πλευρές του γηπέδου, αφού ο τρόπος που θα κάνουμε επίθεση, θα πρέπει να είναι ισορροπημένος, ώστε να μας δημιουργεί ανάλογη ισορροπία και στο αμυντικό τρανζίσιον, που είναι ο νούμερο ένα στόχος σ’ αυτό το παιχνίδι».

Η πίεση στα γκαρντ είναι ένα μεγάλο ζητούμενο για τον Καλαμπόκη, ο οποίος εξηγεί:

«Αυτή η προσπάθεια πρέπει να ολοκληρωθεί με το αμυντικό ριμπάουντ, αφού είναι ομάδα που επιδιώκει και μαζεύει αρκετά επιθετικά και να πιεστούν οι περιφερειακοί τους παίκτες, οι χειριστές, αφού υπό πίεση αντιδρούν διαφορετικά στο παιχνίδι… Σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να ελέγξουμε τον ρυθμό του αγώνα και να καταστήσουμε σαφές από την αρχή ότι θα πρέπει να επιβάλουμε τον δικό μας τρόπο παιχνιδιού».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Περιστέρι

Δειτε επισης

Basket League: Αφιέρωμα στις ομάδες που αγωνίζονται στην Ευρώπη

Ένα ενδιαφέρον αφιέρωμα έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΣΑΚΕ, καθώς η διογανώτρια αρχή της Α1 μπά…