Κεντρική Ιωνικός Νίκαιας BC “1.000άρης” και “100άρης” ο Μαυροκεφαλίδης

“1.000άρης” και “100άρης” ο Μαυροκεφαλίδης

Mavrokefalidis0812192

Δύο σπουδαία επιτεύγματα έφτασε ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης στην νίκη του Ιωνικού κόντρα στο Περιστέρι. Συγκεκριμένα έφτασε τα 1000 εύστοχα δίποντα αλλά και τα 100 τρίποντα στην καριέρα του.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:

Σε δύο σπουδαία επιτεύγματα έφτασε ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης στο “θρίλερ” του Ιωνικού Affidea με το Περιστέρι Winmasters. Ο διεθνής φόργουορντ συμπλήρωσε τα 1.000 εύστοχα δίποντα και τα 100 εύστοχα τρίποντα καριέρας.

Πιο συγκεκριμένα, έχοντας 4/7 δίποντα ο Μαυροκεφαλίδης έφτασε τα 1.000 εύστοχα και έγινε ο 13ος στην ιστορία της ΕΚΟ Basket League που το κατάφερε. Μετράει 1.000/1.850 (54,05%). Ανέβηκε ταυτόγχρονα στη 13η θέση της σχετικής λίστας αφήνοντας πίσω του τον Νίκο Χατζή που είχε 996.

Παράλληλα έχοντας 2/4 τρίποντα έφτασε και ξεπέρασε τα 100. Μετράει 101/309 (32,68%). Αυτά συνέβησαν στο 318ο παιχνίδι του στην κατηγορία με το οποίο ανέβηκε στην 37η θέση της σχετικής λίστας του επαγγελματικού Πρωταθλήματος αφού προσπέρασε τον Γιώργο Μπαλογιάννη και τον Φράνκο Νάκιτς, τους οποίος “έπιασε” χθες ο Μάριος Μπατής.

Τέλος ο Μαυροκεφαλίδης με τους 19 πόντους του έφτασε πιο κοντά στο “φράγμα” των 3.000 πόντων καριέρας, αριθμό που έχουν φτάσει μόνο 26 παίκτες στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Έφτασε τους 2.992 και ξεπερνώντας τον Γιώργο Καράγκουτη που είχε 2.989 έγινε ο 27ος σκόρερ στην ιστορία της ΕΚΟ Basket League.

Κατά τα άλλα…

*Ο Στιβ Μπαρτ επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά την εκτελεστική δεινότητα του, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι του Ιωνικού Affidea με το Περιστέρι Winmasters με 35 πόντους. Ο Αμερικανός γκαρντ ισοφάρισε έτσι την κορυφαία επίδοση της φετινής ΕΚΟ Basket League αφού 35 είχε και ο Κιθ Λάνγκφορντ στο παιχνίδι της ΑΕΚ στο Ιβανώφειο με τον Ηρακλή για την 7η αγωνιστική.

*Πρόκειται για την κορυφαία επίδοση των 71 αγώνων του Μπαρτ στο ελληνικό Πρωτάθλημα, αφού ξεπέρασε κατά έναν πόντο το προηγούμενο ρεκόρ του. Είχε 34 στη 19η αγωνιστική του περσινού Πρωταθλήματος με το Ρέθυμνο Cretan Kings απέναντι στον Πανιώνιο Su Casa. Φέτος δεν είχε ξεπεράσει τους 24 (με τον Άρη).

*Ο Μπαρτ σημείωσε 15 από τους 35 πόντους του από τη γραμμή του φάουλ, όπως και ο Λάνγκφορντ στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Ηρακλή, ισοφαρίζοντας δηλαδή και αυτήν την κορυφαία επίδοση.

*Ο Ιωνικός Affidea πήρε συνολικά 29 πόντους από τη γραμμή του φάουλ, σημειώνοντας νέο ρεκόρ περιόδου αφού η προηγούμενη μεγαλύτερη επίδοση ήταν εκείνη των 28 που είχε η ΑΕΚ στο ματς της 2ης αγωνιστικής απέναντι στον Κολοσσό H Hotels.

*Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος “άγγιξε” το ρεκόρ καριέρας του των 20 πόντων, μένοντας στους 19, έναν κάτω από το ματς με τον Κολοσσό H Hotels.

*Ρεκόρ περιόδου είναι για τον Μάριο Μπατή τα πέντε ριμπάουντ αφού είχε από τρία στα ματς με Άρη και Ήφαιστο και για τον Ρόλαντ Σάφτενααρ οι τέσσερις ασίστ αφού είχε από δύο στα ματς με ΠΑΟΚ και Ήφαιστο.

Από την πλευρά του Περιστερίου Winmasters…

*Το “αντίβαρο” στην “35άρα” του Μπαρτ ήταν η “30άρα” του Γιανίκ Μορέιρα που συνέτριψε το ρεκόρ καριέρας του στο ελληνικό Πρωτάθλημα που ήταν οι 16 πόντοι που σημείωσε δύο φορές πέρσι με τον ΠΑΟΚ στα εντός έδρας ματς με το Ρέθυμνο Cretan Kings και τον Ολυμπιακό. Ο Ανγκολέζος σημείωσε νέο ρεκόρ περιόδου με τα 12 εύστοχα δίποντα του, αφού πριν το ματς του “Σοφία Μπεφόν” δεν υπήρξε παίκτης που να ξεπέρασε τα εννιά (Σάμουελς, Λάνγκφορντ, Μποχωρίδης και Λι).

Ο Μορέιρα χρειάστηκε 20 σουτ δύο πόντων για να τα καταφέρει και “έγραψε” παράλληλα τη μεγαλύτερη επίδοση της φετινής ΕΚΟ Basket League αφού πριν από αυτόν, είχε 18 ο Σαμάρντο Σάμουελς στο παιχνίδι του Πανιωνίου Su Casa με το Ρέθυμνο Cretan Kings στην 4η αγωνιστική.

Η επίδοση των 20 προσπαθειών για δίποντο του Μορέιρα, αποτελεί ισοφάριση του σχετικού ρεκόρ των τελευταίων εννιά χρόνων. Από 20 είχαν ο Λάζαρος Παπαδόπουλος στο ματς του ΠΑΟΚ στη Δράμα της σεζόν 2012-13 και πέρσι ο Ντεμάριους Μπολντς με την Κύμη στη Ρόδο. Για να βρούμε μεγαλύτερη επίδοση θα πρέπει να γυρίσουμε στις 5 Φεβρουαρίου 2011 όταν ο Ντίον Τόμπσον επιχείρησε 21 δίποντα στο ματς του Ίκαρου με το Μαρούσι.

Κατά τα άλλα…

*Με την 386η εμφάνιση του, ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος ανέβηκε στη 14η θέση της σχετικής λίστας του επαγγελματικού Πρωταθλήματος αφού ξεπέρασε τον Μίλαν Τόμιτς.

*Ο διεθνής φόργουορντ κλέβοντας δύο φορές την μπάλα, μπήκε στην πρώτη 15άδα των “Αρσέν Λουπέν” των “κυανοκίτρινων” αφού έφτασε τα 51 κλεψίματα και ξεπέρασε τον Γκρεγκ Τσερτς που είχε 50 στη σεζόν 1992-93.

*Στην πρώτη πεντάδα των παικτών του Περιστερίου Winmasters με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα μπήκε ο Στίβεν Γκρέι. Με τα δύο χθεσινά έφτασε τα 99 και ξεπέρασε τον Μιχάλη Πελεκάνο που είχε 97 στην πενταετία 1999-2004.

*Ρεκόρ καριέρας στην ΕΚΟ Basket League είναι για τον Σκούτσι Σμιθ οι επτά ασίστ που μοίρασε χθες. Ο Αμερικανός γκαρντ είχε έξι στο ματς της 25ης αγωνιστικής του περσινού Πρωταθλήματος στο Ρέθυμνο.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ιωνικός Νίκαιας BC

Δειτε επισης

Νέα εποχή για τον Ιωνικό Νίκαιας – Ξεκινάει από την ΕΣΚΑΝΑ

Ο Ιωνικός Νίκαιας γυρίζει σελίδα και θα ξεκινήσει από το «μηδέν» για να επιστρέψει εκεί πο…