Κεντρική Basket League Άρης Σακελλαρίου: “Το «εγώ» μπαίνει κάτω από το «εμείς» στον Άρη”

Σακελλαρίου: “Το «εγώ» μπαίνει κάτω από το «εμείς» στον Άρη”

sakellariou

Με ορχήστρα παρομοίασε τις ομάδες ο Βαγγέλης Σακελλαρίου μιλώντας στο blog του στον ΕΣΑΚΕ, εννοώντας ότι πρέπει να είναι όλοι ένα για να βγει σωστό αποτέλεσμα, και τόνισε ότι στον Άρη μπαίνει το “εμείς” πριν το “εγώ”.

Παράλληλα, αναφορικά με την αυριανή αναμέτρηση κόντρα στον Ήφαιστο στην Λήμνο, εστίασε στο ότι πρόκειται για μια ομάδα με δυνατό ρόστερ, και θα είναι ψέμα να χριστεί φαβορί ο Άρης.

Διαβάστε αναλυτικά:

Θα κάνω μια προσπάθεια να περιγράψω κομμάτια από την καθημερινότητά μας. Πηγαίνουμε στην προπόνηση, όπου διαρκώς προσπαθούμε να αυτοματοποιήσουμε τις κινήσεις μας. Κάθε ομάδα είναι μια ορχήστρα, όπου πρέπει όλα τα όργανα να είναι κουρδισμένα, ο ένας να βρίσκει το ρυθμό του άλλου και όλοι μαζί να παίζουν τις ίδιες νότες, να αποδίδουν σωστά τη μελωδία, καθένας βάσει του ρόλου που έχει.

Βεβαίως, στο μπάσκετ υπάρχουν απρόβλεπτες καταστάσεις και το σημαντικότερο υπάρχει απέναντι αντίπαλος, ο οποίος κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα με εσένα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι σε κάθε ομάδα υπάρχει πολλή δουλειά, η οποία άλλοτε δικαιώνεται με το αποτέλεσμα και άλλοτε όχι.

Αυτό, λοιπόν, που μπορώ να σας πω κοιτάζοντάς σας στα μάτια, είναι ότι οι συμπαίκτες μου κι εγώ δουλεύουμε καθημερινά για να γίνουμε καλύτεροι. Δεν είναι σκοπός η αυτοβελτίωση, αλλά να καλυτερεύσει η εικόνα και να έρθουν τα αποτελέσματα που θέλουμε.

Το «εγώ» μπαίνει κάτω από το «εμείς» και μαζί με το τεχνικό επιτελείο και τον προπονητή μας, που δουλεύει περισσότερο απ’ όλους μας, προσπαθούμε να φέρουμε τον Άρη, εκεί που αξίζει να είναι. Μέχρι τώρα τα αποτελέσματα δεν μας έχουν δικαιώσει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ούτε ότι δεν δουλεύουμε, ούτε ότι θα τα παρατήσουμε.

Ο δρόμος είναι μακρύς, γνωρίζουμε ότι δεν είναι ευκολοδιάβατος, αλλά έχουμε μια δουλειά και πρέπει να την κάνουμε. Κανείς μας δεν βρέθηκε τυχαία εδώ και όλοι μας αντιλαμβανόμαστε την ευθύνη που έχουμε, φορώντας αυτή τη φανέλα.

Η αναμέτρηση στη Λήμνο, κόντρα σε μια ομάδα με γεμάτο ρόστερ όπως είναι ο Ήφαιστος, είναι πολύ δύσκολη. Θα ήταν ψέμα αν έλεγα ότι είμαστε το φαβορί, ειδικά από τη στιγμή που έχουμε απουσίες και αριθμητικά είμαστε λιγότεροι.

Η βαθμολογική θέση που προσωρινά βρισκόμαστε, δημιουργεί μεγαλύτερο στρες, αλλά έχουμε υποχρέωση να το διαχειριστούμε, να βγάλουμε αντίδραση, να παίξουμε το παιχνίδι μας και στο τέλος να μετρήσουμε, αν η προσπάθειά μας ήταν αρκετή για να μας δώσει τη νίκη. Οι συμπαίκτες μου κι εγώ θα κάνουμε ό,τι μπορούμε και ό,τι πρέπει για να βρεθεί ο Άρης σε πιο υψηλή βαθμολογική θέση”.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Ούτε με Περιστέρι ο Γκάλινατ

Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν θα αγωνιστεί κόντρα στο Περιστέρι. Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν προλαβα…