Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Η μεγαλύτερη φετινή επένδυση του Ολυμπιακού

Η μεγαλύτερη φετινή επένδυση του Ολυμπιακού

koniaris armani

Όταν στο ρόστερ υπάρχουν παίκτες επιπέδου Βασίλη Σπανούλη, Γιώργου Πρίντεζη και Κώστα Παπανικολάου, όταν στην ίδια ομάδα ο Σάσα Βεζένκοφ (μην ξεχνάμε ότι έχει φορέσει και τη φανέλα της Μπαρτσελόνα) ψάχνει να βρει χώρο, ο Αντώνης Κόνιαρης έμοιαζε να είναι επένδυση στο… μακρινό μέλλον. Μόνο έτσι δεν είναι. Ο 22χρονος διεθνής πόιντ γκαρντ χρειάστηκε εννέα αγώνες για να αποδείξει ότι έχει θέση στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ, ότι μπορεί να ποντάρει πάνω του ο Ολυμπιακός.

Από μικρός στις εθνικές ομάδες, έδειξε ότι έχει το… πακέτο. Τώρα, στα πρώτα του βήματα στην Ευρωλίγκα, αποδεικνύει καθημερινά ότι πρόκειται για ιδιαίτερη περίπτωση. Αυτή τη στιγμή είναι (μαζί με τον Νικ Καλάθη) ο καλύτερος ball defender Έλληνας παίκτης. Είναι αλήθεια ότι δεν έχουμε και πολλούς, που να μπορούν να πιέσουν τόσο δυναμικά πάνω στην μπάλα.

Είναι εξαιρετικός στην πίεση σ’ όλο το γήπεδο, μπορεί να αναλάβει οποιονδήποτε περιφερειακό, καθώς είναι ψηλό (1μ96) μοντέρνο πόιντ γκαρντ. Στο πίσω μέρος του γηπέδου, αν κι ακόμα έχει μεγάλη διαδρομή μπροστά του και θα χρειαστεί να μάθει να χειρίζεται ανάσες, να παίζει πιο έξυπνη άμυνα, να ξέρει πότε θα αλλάζει τον ρυθμό από παθητική σε επιθετική αντιμετώπιση κι αντίθετα.

Ακόμα δεν έχει δείξει το ταλέντο που διαθέτει στο pick @ roll, καθώς έχει τρίποντο και πάσα. Από τις… μικρές Εθνικές έχει αποδείξει ότι είναι εγκεφαλικός παίκτης, διαβάζει καλά το παιχνίδι κι έτσι καλύπτει την έλλειψη εκρηκτικότητας και ταχύτητας.

Ο Κόνιαρης ούτε Καλάθης είναι, ούτε Σπανούλης, ούτε Σλούκας. Είναι απλά… ο Κόνιαρης. Έχει, όμως, όλα εκείνα τα στοιχεία, που οδηγούν έναν 22χρονο σε ρόστερ ομάδας Ευρωλίγκας. Στο ξεκίνημά του έχει 2.9 πόντους, με 40% στο τρίποντο (6/15), 1.1 ριμπάουντ, 1.4 ασίστ, 0.6 κλεψίματα, 1 λάθος. Οι αριθμοί δεν σε κάνουν να… χαζεύεις, αλλά είναι παίκτης που κάνει δουλειές (κυρίως στην άμυνα, όπως προαναφέραμε), οι οποίες δεν έχουν κατ’ ανάγκη αριθμητική απεικόνιση.

Είναι βέβαιον πως αν ο Ολυμπιακός συμμετείχε στις εσωτερικές διοργανώσεις, ο Κόνιαρης θα έβρισκε περισσότερο αγωνιστικό χρόνο και θα είχε πιο γρήγορη προσαρμογή, αλλά και έτσι δείχνει ότι είναι ένας παίκτης που θα μας απασχολήσει πολύ…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…