Κεντρική Ιωνικός Νίκαιας BC Το αρνητικό ρεκόρ του Ιωνικού στην νίκη με την Λάρισα

Το αρνητικό ρεκόρ του Ιωνικού στην νίκη με την Λάρισα

loukas maurokefalidis ionikos nikaias larisa

Μπορεί ο Ιωνικός να έκανε την τρίτη συνεχόμενη νίκη του στην Α1 κόντρα στην Λάρισα, ωστόσο η ομάδα της Νίκαιας σημείωσε αρνητικό ρεκόρ.

Συγκεκριμένα, εκτέλεσε με 10,34% (3/29) πίσω από τα 6,75, με την επίδοση αυτή να αποτελεί το χειρότερο ρεκόρ στην φετινή σεζόν μετά το 16% (4/25) που είχε ο Ήφαιστος στην πρεμιέρα κόντρα στο Ρέθυμνο.

Διαβάστε αναλυτικά:

Κόντρα στην αδυναμία που επέδειξε στο κομμάτι των τριπόντων, ο Ιωνικός Affidea κατάφερε και επέκτεινε το νικηφόρο σερί του, επικρατώντας και της Λάρισας. Η ομάδα της Νίκαιας τα κατάφερε παρότι σημείωσε διπλό, αρνητικό ρεκόρ περιόδου από τα 6,75.

Ο Ιωνικός Affidea εκτέλεσε με 10,34% (3/29) επίδοση που συνιστά αρνητικό ρεκόρ περιόδου, αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο του 16% (4/25) που είχε ο Ήφαιστος στην πρεμιέρα κόντρα στο Ρέθυμνο Cretan Kings.

Έχοντας παράλληλα μόνο τρία εύστοχα σουτ, η ομάδα της Νίκαιας ισοφάρισε τη μικρότερη φετινή επίδοση. Τρία είχε την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ στη Ρόδο όπως και ο Άρης κόντρα στον Ηρακλή στο Ιβανώφειο.

Στον αντίποδα όμως οι γηπεδούχοι σημείωσαν μία εντυπωσιακή επίδοση στην άμυνα τους. Σταμάτησαν οχτώ αντίπαλα σουτ που αποτελούν ρεκόρ για τη φετινή ΕΚΟ Basket League, αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο των επτά κοψιμάτων που είχε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Σε ατομικό επίπεδο…

*Ο Τζαμάλ Τζόουνς σήκωσε… απαγορευτικό σε τέσσερα σουτ αντιπάλων του, σημειώνοντας νέο ρεκόρ περιόδου αφού το προηγούμενο ήταν τα τρία κοψίματα που είχαν ο Ντάνι Αγκμπελέσε και οι Μόουζες Κίνγκσλεϊ με τον Ντίνο Μήτογλου στην προηγούμενη αγωνιστική.

*Ο Αμερικανός φόργουορντ παράλληλα, ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του στο ελληνικό Πρωτάθλημα με τα οχτώ ριμπάουντ που μάζεψε. Τόσα είχε στην πρεμιέρα με το Λαύριο Megabolt αλλά και δύο φορές πέρσι με τον ΠΑΟΚ στα εκτός έδρας παιχνίδια με τον Πανιώνιο Su Casa και το Ρέθυμνο Cretan Kings.

*Με ένα ρεκόρ περιόδου ολοκλήρωσε το παιχνίδι και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης που κέρδισε 10 φάουλ. Από εννιά είχαν στις προηγούμενες αγωνιστικές οι Μποχωρίδης, Λάνγκφορντ (δύο φορές), Μπαρτ και ο ίδιος ο διεθνής φόργουορντ.

*Ο διεθνής φόργουορντ εξάλλου, με τα δύο επιθετικά ριμπάουντ που είχε, έμεινε μόνος στην 20ή θέση της σχετικής λίστας του επαγγελματικού Πρωταθλήματος αφού ξεπέρασε τον Αντώνη Φώτση.

*Τα τέσσερα ριμπάουντ που είχε στο χθεσινό παιχνίδι, αρκούσαν για τον Ρόλαντ Σάφτενααρ προκειμένου να φτάσει τα 500 σε 96 συμμετοχές στην ΕΚΟ Basket League.

*Με τους 21 πόντους του ο Στιβ Μπαρτ ξεπέρασε τους 1.200 σε 67 παιχνίδια στην κατηγορία.

*Από την άλλη πλευρά για τη Λάρισα, ο Νώντας Παπαντωνίου με τους 11 πόντους του, ξεπέρασε τους 1.600 σε 262 συμμετοχές στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

*Τις κορυφαίες επιδόσεις των 29 αγώνων του στην κατηγορία σημείωσε ο Δημήτρης Χείλαρης, έχοντας επτά πόντους και πέντε ριμπάουντ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ιωνικός Νίκαιας BC

Δειτε επισης

Νέα εποχή για τον Ιωνικό Νίκαιας – Ξεκινάει από την ΕΣΚΑΝΑ

Ο Ιωνικός Νίκαιας γυρίζει σελίδα και θα ξεκινήσει από το «μηδέν» για να επιστρέψει εκεί πο…