Κεντρική Διεθνή “Tο Παγκόσμιο έφερε τραυματισμούς”

“Tο Παγκόσμιο έφερε τραυματισμούς”

pesic 1

Τρομερό ξέσπασμα σε δηλώσεις του είχε ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Σβέτισλαβ Πέσιτς, ο οποίος “τα έβαλε” εναντίον της Ένωσης παικτών της Ευρωλίγκα αλλά και με τον Μπόστιαν Νάχμπαρ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
“Χάσαμε παίκτες, όπως και άλλες ομάδες. Οι παίκτες που αγωνίστηκαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο τραυματίστηκαν. Δεν φταίω εγώ για αυτό, μόνοι τους το έπαθαν, αφού δεν έκαναν ουσιαστικά προπονήσεις και μετά αγωνίστηκαν στο Super Copa χωρίς να έχουν προπονηθεί. Αυτά συμβαίνουν όμως όταν ένας παίκτης δεν έχει προπονηθεί αρκετά.

Τώρα ο Νάχμπαρ φτιάχνει νέους κανόνες, με την προετοιμασία να ξεκινάει στις 24 Αυγούστου του χρόνου και έχουμε αγώνες στις 21 Σεπτεμβρίου. Δεν είναι φυσιολογικό αυτό. Η σεζόν ξεκινάει την τελευταία σεζόν του Σεπτέμβρη και θεωρεί ότι χρειάζονται μόνο 4 εβδομάδες προετοιμασίας για σεζόν που κρατάει 10 μήνες. Ο άνθρωπος αυτός δεν είναι φυσιολογικός! Δεν ξέρει καν ότι αγωνιζόμαστε στην Ευρώπη, δεν είμαστε στο ΝΒΑ. Παίρνουμε από το ΝΒΑ κάτι το οποίο δεν μπορεί να έχει εφαρμογή στην Ευρώπη, δεν είναι καλό αυτό.

Δεν είμαστε η μόνη ομάδα που έχει προβλήματα, υπάρχει και η Φενέρ και η Ρεάλ. Όλες οι ομάδες που έδωσαν παίκτες στις εθνικές έχουν τραυματίες. Γιατί δεν μας ρωτάει η Ένωση Παικτών; Όταν εγώ δεν ξέρω κάτι, ρωτάω. Δεν ρωτάνε αν υπάρχει μέθοδος στις προπονήσεις, παρά πιστεύουν ότι απλώς θα πάρεις έναν παίκτη για να νικήσεις. Ο παίκτης όμως χρειάζεται προετοιμασία, χρειάζεται προπόνηση. Αυτός είναι ο λόγος που έχουμε τόσους τραυματισμούς στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αργύρης Δεκαβάλλας
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…