Κεντρική Basket League Περιστέρι bwin “Προπονητής μού είπε να μάθω καμιά τέχνη για να μην πεινάσω!”

“Προπονητής μού είπε να μάθω καμιά τέχνη για να μην πεινάσω!”

vasilopoulos2

Για διάφορα γεγονότα που έγιναν στη ζωή του μίλησε ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος ο οποίος μεταξύ άλλων ζήτησε συγγνώμη από τον Παναγιώτη Γιαννάκη ενώ υπογράμμισε ότι θα ήθελε να τελειώσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό.

Συγκεκριμένα ο παίκτης του Περιστερίου, μιλώντας στην εφημερίδα “Νέα”, αρχικά είπε για τα πρώτα του χρόνια στην Ηλεία και την επιθυμία που είχε:

“Να φύγω από το χωριό… Κάθε καλοκαίρι δούλευα στα χωράφια, οικοδομές. Κουβαλούσαμε με τον πατέρα μου τους σωλήνες και μέχρι να διασχίσουμε τα αυλάκια γινόμασταν μούσκεμα. Έμπαινε νερό ακόμα και μέσα από τις μπότες. Έτσι, απλώσαμε τα ρούχα σε μία γέφυρα μέχρι να στεγνώσουν, αλλά ήμουν αναγκασμένος να τα φοράω αμέσως, βρεγμένα. Τότε είπα ότι θα κάνω τα πάντα για να μπορέσω να φύγω από το χωριό και να μπορέσει ο μπαμπάς μου να φύγει από τα χωράφια. Τα κατάφερα. Πούλησε ένα χωράφι για να μπορέσω να παίζω”.

Για την πρώτη του… εμπειρία στο μπάσκετ: “Στα 17 μου πήγα να δοκιμαστώ στον Απόλλωνα Πατρών, που ήταν στην Α2. Έκανα τρεις προπονήσεις και ήμουν πολύ καλός. Όταν πήγα στον προπονητή, μου είπε: ‘Αγοράκι μου, δεν κάνεις για μπάσκετ. Σταμάτα το τώρα που είναι νωρίς, να μάθεις καμία τέχνη για να μην πεινάσεις!’. Τότε είπα μέσα μου ότι αυτός θα έρθει μία μέρα και θα μου ζητήσει αυτόγραφο”.

Για την περίοδο των μεγάλων τραυματισμών: “Αυτό που μου έχει μείνει χαραγμένο στη μνήμη μου είναι όταν ανέβαινα στον διάδρομο να δω πως είναι το γόνατό μου. Όση ώρα έτρεχα, μετρούσα απέναντι στον τοίχο τούβλα. Ήταν ο τρόπος που είχα βρει για να μην δίνω σημασία στον πόνο και να δημιουργήσω έναν δικό μου κόσμο και να καταφέρω να βγω νικητής”.

Για την επιστροφή του στη δράση: “Τα βράδια σκεφτόμουν ότι ο γιος μου δεν θα με δει ποτέ να παίζω μπάσκετ. Ξεκινάω μόνος μου προπονήσεις. Πήγα στον Ερμή, μία τοπική ομάδα, μετά στην Κηφισιά, χωρίς χρήματα. Μόνο το ΙΚΑ μου πλήρωναν, 241 ευρώ. Από το μηδέν ξανά”.

Για το που θα ήθελε να κλείσει την καριέρα του: “Φυσικά στον Ολυμπιακό”.

Για τα άτομα που ευχαριστεί και θέλει να ζητήσει συγγνώμη: “Στην γυναίκα μου που μου στάθηκε όσο κανείς. Συγνώμη στον Παναγιώτη Γιαννάκη για τις εντάσεις που υπήρξαν ανάμεσά μας όταν ήταν προπονητής μου”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Περιστέρι bwin

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…