Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Ανορθόδοξο να μην υπάρχει τιμ μάνατζερ, αλλά δε μπορούμε να προσθέσουμε κι άλλα έξοδα”

“Ανορθόδοξο να μην υπάρχει τιμ μάνατζερ, αλλά δε μπορούμε να προσθέσουμε κι άλλα έξοδα”

konstantinidis paok

Το προηγούμενο διάστημα το ebasket.gr είχε αναφερθεί στη “γκέλα” του ΠΑΟΚ αναφορικά με την ενημέρωση που “διέρρευσε” σχετικά με την θέση του τιμ μάνατζερ κάνοντας λόγο για… φήμες (!) που αφορούσαν την κάλυψη του συγκεκριμένου πόστου ενώ η πραγματικότητα ήταν πως στον “Δικέφαλο” έκαναν… οικονομία και δεν ήθελαν να προσθέσουν νέα έξοδα. Αυτό ουσιαστικά το παραδέχτηκε ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, Νίκος Κωνσταντινίδης που υπογράμμισε ότι “είναι ανορθόδοξο να υπάρχει μια ομάδα χωρίς GM. Όταν έχεις όμως ένα ελλειμματικό ισολογισμό, δε μπορείς να προσθέσεις και άλλα έξοδα”.

Συγκεκριμένα είπε στον  Libero 107,4:

Για το παιχνίδι με τη Σομπατέλι: “Δε θα έλεγα ότι είναι η πιο αδύναμη ομάδα, θα έλεγα όμως ότι είναι ένα ματς, από τα πιο βατά στον όμιλο. Είμαι από τους πρώτους που θα έβαζα πάνω στο τραπέζι, αν μπορεί μια ομάδα που είναι στην κατάσταση του ΠΑΟΚ φέτος, να παίζει στην Ευρώπη. Αν τα βάλεις στη ζυγαριά, προσθέτει πολλά και κυρίως είναι η υπεραξία σε κάποιους ξένους παίκτες. Είναι λίγο δίκοπο μαχαίρι. Θα ήταν πολύ δύσκολο να βρούμε τα συμβόλαια που βρήκαμε, με το μπάτζετ μας φέτος. Είναι μονόδρομος η συμμετοχή. Κάθε χρόνο είναι και καλύτερο το BCL. Προσθέτει brand value, αλλά ο ΠΑΟΚ έχει το δικό του και ίσως το προσθέτει στη διοργάνωση. Το μεγαλύτερο κίνητρο είναι για τα συμβόλαια των παικτών”.

Για το ξεκίνημα της σεζόν στο αγωνιστικό κομμάτι: “Το ρόστερ είναι σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι ξεκίνησε πολύ αργά και ουσιαστικά, παίζει χωρίς προετοιμασία. Όσοι παρακολουθούν μια επαγγελματική ομάδα, ξέρουν ότι όλη η σεζόν βγαίνει από την προετοιμασία. Αυτή η ομάδα, δεν έχει κάνει καθόλου προετοιμασία. Φαίνεται ποιες ομάδες έχουν κάνει προετοιμασία. Ο Άρης, για παράδειγμα, έχει ένα ρόστερ πιο δυνατό ρόστερ από εμάς, πιο μεγάλο βάθος και βλέπετε ότι τα αποτελέσματα είναι ίδια με τα δικά μας”.

Για τον Σμιθ και τον Μαργαρίτη: “Τον παρακολουθούσε χρόνια η ομάδα. Φέτος ωρίμασαν οι καταστάσεις και ήρθε. Ήταν στα ραντάρ της ομάδας τα δύο τελευταία χρόνια. Ο αρχηγός είναι η ψυχή της ομάδας, συμπλήρωσε τα 200 παιχνίδια κι έχει μπει στο πάνθεον”.

Για το οικονομικό που είναι το μεγάλο πρόβλημα: “Με αυτό που γίνεται φέτος, εμείς έχουμε έναν τελείως άχαρο και τεχνοκρατικό ρόλο. Είμαστε όπως η τρόικα για την Ελλάδα. Μπήκαμε για να κάνουμε περικοπές και να αυξήσουμε τα έσοδα. Είναι θέμα δύο ετών, για να μπορέσουμε να φτάσουμε την ομάδα στο επίπεδο να μη χρειάζεται εξωτερική βοήθεια. Ο πρώτος χρόνος είναι πιο δύσκολος, γιατί υπάρχουν πολλές εκχωρήσεις από την προηγούμενη διοίκηση και δικαίως. γιατί δε θα μπορούσε η ομάδα να παίζει. Στο τέλος της δεύτερης χρονιάς, πιστεύουμε ότι θα είμαστε καλά. Εμείς είμαστε εδώ για να βρούμε ιδιοκτήτη. Πάμε μήνα-μήνα, τίποτα δεν είναι βέβαιο”.

Για το άρθρο 99: “Οι δόσεις έχουν τελειώσει, αλλά υπάρχουν άλλες εκκρεμότητες. Ίσχυσε αυτό που έλεγε η διοίκηση, αλλά έχουν προκύψει άλλα”.

Για τον αριθμό των 1926 διαρκείας: “Αν ήταν λιγότερα, θα αγόραζα εγώ τα υπόλοιπα. Είναι 2,5 φορές περισσότερα από πέρσι, που ήταν γύρω στα 800”.

Για τις ανακοινώσεις του ΠΑΟΚ για την διαιτησία: “Ο κ. Παπαπέτρου που σφύριζε προχθές, η κ. Τσαρούχα που ήταν με τον Ιωνικό, σαφώς και δεν έχουν κίνητρο. Δεν ξέρω γιατί το κάνουν. Υπάρχει μία εμπάθεια, μία προκατάληψη. Πλέον όταν ακούμε Τσαρούχα, ξέρουμε τι γίνεται. Παρεξηγήθηκε η δήλωση που βγάλαμε. Υπάρχει σαφές προβάδισμα του Παναθηναϊκού αυτήν την περίοδο, αλλά ο διαιτητής ήταν προκλητικός. Και το κάνουν από εμπάθεια.

Αν δεν υπήρχε αυτή η κακή διαιτησία, δε θα υπήρξε αυτό το κοινό αίσθημα. Φέρνουν αποτελέσματα, που κάνουν κακό στο ελληνικό μπάσκετ. Η ανακοίνωση έγινε για να προστατέψουμε τους εαυτούς μας και το προϊόν. Δώσαμε συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό, επ’ ουδενί δε χάσαμε από τη διαιτησία”.

Για το θέμα με τον Γιάνκοβιτς: “Μας προκάλεσε μεγάλο εκνευρισμό, ασχολούμασταν όλη την Κυριακή να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε… ροδάκινα. Δε μπορούμε να ασχολούμαστε με το παιχνίδι του καθενός. Είτε του παίκτη, είτε του ατζέντη, είτε του συμπολίτη, είτε των άλλων ομάδων που τον διεκδικούν. Δεν είναι ένας παίκτης που δε θέλουμε, θα βοηθούσε πολύ τον ΠΑΟΚ, αλλά είναι πολύ κακή νοοτροπία, να χρησιμοποιείς μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ. Δε μπορείς να κάνεις παιχνίδια με ένα τέτοιο σωματείο”.

Για το παιχνίδι με τον Κολοσσό Ρόδου που ακολουθεί στο πρωτάθλημα: “Το πρωτάθλημα τώρα αρχίζει για εμάς, όπως λέει και ο πρόεδρος μας. Τώρα θα παίξουμε με τους πραγματικούς μας αντιπάλους”.

Για το υπάρχουν σκέψεις για ενίσχυση στο ρόστερ και για την θέση του τιμ μάνατζερ: “Όχι… Δεν ξέρω αν θα γίνουν διορθωτικές κινήσεις. Αυτή είναι η δουλειά του Νίκου Σταυρόπουλου, του οποίου τις εισηγήσεις του, διαχειριζόμαστε ως διοίκηση. Είναι ο ενδιάμεσος κρίκος ανάμεσα στο αγωνιστικό και τη διοίκηση. Σαφώς υπάρχει κενό μετά την αποχώρηση Ζουρνατσίδη. Είναι ανορθόδοξο να υπάρχει μια ομάδα χωρίς GM. Όταν έχεις όμως ένα ελλειμματικό ισολογισμό, δε μπορείς να προσθέσεις και άλλα έξοδα. Υπήρξε η εισήγηση του κ. Σταυρόπουλου, ότι μπορούμε να πορευτούμε έτσι”.

Για τον πρόεδρο, Άρη Καρακούση: “Είναι φοβερός άνθρωπος, με την ψυχραιμία του και την εμπειρία του, γιατί εμείς είμαστε… άπειροι όπως έχει γραφτεί για εμάς”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 73-89

«Αγχώθηκε» για τρία δεκάλεπτα ο Παναθηναϊκός, αλλά «καθάρισε» στην τελευταία περίοδο Στις …