Κεντρική Γ' Εθνική Παπανικολάου:”Στόχος μας είναι η παραμονή”

Παπανικολάου:”Στόχος μας είναι η παραμονή”

xristos papanikolaou

Έμφαση στον στόχο του ΑΟΚ Χανιά, ο οποίος δεν είναι άλλος από την παραμονή στην Γ’ Εθνική κατηγορία έδωσε μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης ο τεχνικός της ομάδας, Χρήστος Παπανικολάου. 

Παράλληλα ο τεχνικός της νεοφώτιστης ομάδας, παραδέχθηκε ότι ο κυριακάτικος αγώνας κόντρα στον Ερμή Σχηματαρίου είναι πολύ δύσκολος τονίζοντας όμως ότι η ομάδα του θα παλέψει για την νίκη και τίποτα λιγότερο.

Διαβάστε αναλυτικά:

«Έγινε προσπάθεια φέτος στην ομάδα και έχουν έρθει καλοί παίκτες με παραστάσεις από παραπάνω κατηγορίες. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα έχουμε μια καλή χρονιά. Στόχος της ομάδας είναι να παραμείνουμε στην κατηγορία, γιατί δεν έχει ξαναγίνει από ομάδα των Χανίων, οπότε αυτός, σίγουρα, είναι ο στόχος. Η πρεμιέρα είναι με ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι εκτός έδρας με μια καλή ομάδα, με καλούς παίκτες και προπονητή, το Νίκο Οικονόμου. Εμείς θα χτυπήσουμε το παιχνίδι, έχουμε κάποια προβλήματα τραυματισμών, δεν ξέρω καν τη σύνθεση που θα κατέβουμε στον πρώτο αγώνα μας, αλλά ελπίζω ότι θα είναι έτοιμοι όλοι οι παίκτες».

Για το στόχο του ΑΟΚ Χανιά:
«Έχω πει άσχετα με το τι στόχους έχουμε βάλει μεταξύ μας ότι το πρωτάθλημα είναι άγνωστο για τους περισσότερους από μας, οπότε ότι και να πούμε θα είναι θεωρίες. Κρατάμε σαν πρώτο στόχο την παραμονή και αν με το καλό επιτευχθεί θα κοιτάξουμε το τι παραπάνω μπορούμε να κάνουμε. Είμαστε πάντως αισιόδοξοι».

Για αν υπάρχει η τεχνογνωσία στον ΑΟΚ Χανιά για τα επίπεδα της Γ’ Εθνικής:
«Είμαστε ικανοποιημένοι από τον τρόπο που έχει στηθεί η ομάδα, με τους παίκτες που έχουν έρθει και τους ανθρώπους που ασχολούνται γύρω απ’ την ομάδα. Το ότι πολλές ομάδες έχουν αποτύχει από τα Χανιά στο παρελθόν στο μπάσκετ ή στο ποδόσφαιρο, δεν είναι κατά τύχη, υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα προβλήματα σε μικρές πόλεις και νησιά, που είναι δύσκολο να ξεπεραστούν. Υπάρχει μικρή βάση παικτών, οπότε δεν υπάρχουν πολλοί καλοί, γηγενείς παίκτες, που μπορούν να στηρίξουν μια προσπάθεια. Οι ομάδες αναγκάζονται να πάρουν παίκτες απ’ έξω, το οποίο σαν κόστος είναι τριπλάσιο από μια αντίστοιχη ομάδα της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης. Μπορεί να φαίνεται ότι πέφτουν λεφτά στον τόπο, αλλά οι παίκτες χρειάζονται σπίτι και φαγητό, θα ζητήσουν περισσότερα χρήματα, ενώ στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη υπάρχουν περισσότεροι παίκτες, κάνουν άλλες δουλειές, μένουν στο σπίτι τους… Η διοίκηση στηρίζει όμως εδώ και χρόνια την ομάδα και οι άνθρωποι είναι πολύ σωστοί».

Για το αν ο ΑΟΚ Χανιά μπορεί να καθιερωθεί σε αυτό το επίπεδο:
 «Αυτό καλούμαστε να απαντήσουμε φέτος, αν μείνουμε θα έχετε πάρει την απάντηση και θα είναι κι ένα πρώτο βήμα για να πιστέψουν και άλλες ομάδες ότι μπορούν να τα καταφέρουν, αλλά και οι άνθρωποι της πόλης να στηρίξουν την ομάδα μας και να πάει ακόμα καλύτερα τα επόμενα χρόνια γιατί θ’ αφήσει και κάτι στη πόλη. Τα παιδιά δεν έχουν εικόνες από μια ομάδα σε υψηλή κατηγορία, από παίκτες επιπέδου, οπότε αυτό πάει πίσω όλο το χανιώτικο μπάσκετ».

Για το πώς κρίνει το χανιώτικο μπάσκετ και τι προβλήματα θεωρεί ότι υπάρχουν:
«Το μοναδικό πρόβλημα είναι η μπασκετική κουλτούρα που είναι δύσκολο να αποκτηθεί. Αυτό γίνεται βήμα-βήμα με κάποιον μπροστάρη, αλλά θέλει χρόνο και επειδή τα παιδιά που παίζουν μπάσκετ μπορεί να είναι μεγάλα σε αριθμό στα Χανιά, δεν είναι μεγάλα σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Τα παιδιά πρέπει να προπονούνται από πιο μικρή ηλικία αλλά πρέπει να το κάνουν καθημερινά με πάθος και διάθεση για να πετύχουν κάτι. Αυτό δεν υπάρχει προς το παρόν γιατί το μπάσκετ είναι κάτι δευτερεύον στη ζωή τους. Προέχουν τα φροντιστήρια, οι φίλοι, τα αγγλικά, το πιάνο και μετά ό,τι χρόνο βρουν θα το βάλουν στο μπάσκετ».

Για το αν είναι ευχαριστημένος από την παρουσία του στον ΑΟΚ Χανιά:
«Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια της διοίκησης. Δεν έχω παράπονο ούτε από τη διοίκηση ούτε από τη πόλη. Περνάω όμορφα και η ομάδα πάει από το καλό στο καλύτερο».

Για τον πρώτο αγώνα με τον Ερμή Σχηματαρίου:
«Είναι μια ομάδα που έχει σαν στόχο το πρωτάθλημα. Από τις περισσότερες ομάδες δεν έχω εικόνα, απλά ξέρω απ’ τις ανακοινώσεις στο Σχηματάρι ότι έχουν πάρει πολλούς παίκτες και έχουν βάλει πολλά λεφτά, έχουν φέρει έμπειρους προπονητές και έχουν σαν αυτοσκοπό το πρωτάθλημα. Είναι κάτι που έχω διαβάσει, δεν έχω δει την ομάδα όμως και δεν ξέρω τι θ’ αντιμετωπίσουμε την Κυριακή».

Για τους παίκτες που έχουν αναδείξει τα Χανιά στο μπάσκετ:
«Απ’ όλες τις πόλεις θα βγουν παίκτες. Το θέμα είναι να βγαίνουν βάσει ενός προγράμματος και όχι κατά τύχη. Το κατά τύχη δεν είναι κακό σαν έκφραση απλά αν υπάρχει η δομή ή δεν υπάρχει, κάποια ταλέντα βγαίνουν από μόνα τους και αυτά τα παιδιά θα παίξουν μπάσκετ είτε έχουν καλούς προπονητές, είτε μέτριους, είτε πολύ καλούς. Αν μια πόλη έχει πρόγραμμα φαίνεται στο σύνολο της. Οχι αν βγουν 3-4 παιδιά σε 10 χρόνια. Το να βγάζουν συνέχεια κάποιους αθλητές που θα παίζουν σε ομάδες Α1, Α2, Β’ Εθνικής, τότε φαίνεται αν μια πόλη ή μια ομάδα έχει πρόγραμμα και απ’ αυτό βγαίνουν παίκτες. Δε θα γίνουν όλοι πρωταθλητές ή θα παίξουν όλοι στην Α1 και αυτό το πράγμα δε γίνεται στην Κρήτη».

Για την επιλογή της έδρας του Κλαδισού:
«Επιλέξαμε τον Κλαδισό σαν έδρα μας, γνωρίζοντας τα προτερήματα και τα μειονεκτήματα. Είναι ένα μεγάλο γήπεδο που δεν πρόκειται βέβαια να γεμίσει, φαίνεται λίγο πιο κρύο, αλλά μπορούν να έρθουν οικογένειες και παιδάκια, είναι ένα πολύ όμορφο γήπεδο. Χαιρόμαστε που μπορούμε να κάνουμε προπόνηση και να παίζουμε τους αγώνες σε αυτό το γήπεδο, γι’ αυτό επιλέξαμε να παίξουμε στον Κλαδισό».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Γ' Εθνική

Δειτε επισης

Πορφύρας: Δεν συνεχίζει ο Μάντζαρης (pic)

Χώρισαν οι δρόμοι Πορφύρα και Μάντζαρη Με νέο προπονητή θα πορευτεί τη νέα σεζόν στο πρωτά…