Κεντρική Basket League ΑΕΚ «Ανένδοτος» Αγγελόπουλου κατά ΕΟΚ (έστω κι αργά)

«Ανένδοτος» Αγγελόπουλου κατά ΕΟΚ (έστω κι αργά)

Η ήττα από το Περιστέρι ΔΕΝ ήταν η αιτία, αλλά η αφορμή για την έκρηξη του Μάκη Αγγελόπουλου, κατά της ΕΟΚ. Όποιος νομίζει ότι η Βάσω Τσαρούχα και τα σφυρίγματά της, ήταν αρκετά για να διαταραχθούν οι σχέσεις της «Ένωσης» με την Ομοσπονδία, που μέχρι πρότινος ήταν κάτι παραπάνω από αγαστές, βλέπει το δέντρο αλλά χάνει το δάσος. Υπάρχουν πολύ πιο βαθιές αιτίες, για να δημιουργηθεί το ρήγμα. Κι αυτή τη στιγμή ο κ. Αγγελόπουλος έχει βγάλει το… τσεκούρι του πολέμου.

Θυμίζουμε ότι ο «διοικητικός ηγέτης» του «δικεφάλου» παρείχε απόλυτη στήριξη στον Γιώργο Βασιλακόπουλο και (κυρίως) τις επιλογές του. Ήταν αυτός που διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο, προκειμένου να αλλάξει η διοίκηση του ΕΣΑΚΕ, να απομακρυνθεί ο Γιώργος Χαλβατζάκης και να πάρει τη θέση του ο Μιχάλης Μελής (για να περάσει μετά στον Βαγγέλη Γαλατσόπουλο). Είχε συνδετικό κρίκο με την ΕΟΚ τον Σταύρο Δουβή. Αλλά κι όταν τα πράγματα δυσκόλεψαν έμεινε… πιστός.

Έκανε πίσω, ενώ είχε βρεθεί ένα βήμα πριν τη συμμετοχή στο EuroCup, κι όχι μόνο πήγε στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά έδωσε κι έναν σκασμό λεφτά, για να διοργανώσει το φάιναλ φορ. Χρήματα που βγήκαν από το πορτοφόλι του, παρότι υπήρχαν δεσμεύσεις ότι θα μοιράζονταν το βάρος. Ακόμα κι όταν ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το #mexritelous ήταν ο παράγοντας (πλην του Δημήτρη Γιαννακόπουλου), ο οποίος έβγαινε ανοιχτά απέναντι στους «ερυθρόλευκους».

Το γυαλί ράγισε όταν ο Προμηθέας βρέθηκε στο EuroCup. Στην ΑΕΚ λένε ότι όταν εκείνοι θέλησαν να κάνουν την κίνηση απειλήθηκαν ότι δεν θα πάρουν δελτία, σχεδόν «εκβιάστηκαν» να αλλάξουν ρότα. Υποχώρησαν κι όταν βγήκε στη δημοσιότητα η πρόθεση των Πατρινών περίμεναν ανάλογη αντίδραση από την ΕΟΚ. Φευ!… Απλά κατάλαβαν ότι οι απειλές ήταν κούφιες κι ότι τίποτα δεν μπορούσε να κάνει η γερασμένη ηγετική ομάδα της Ομοσπονδίας.

Αυτό που δεν γνωρίζω, γιατί δεν είμαι μέσα στο μυαλό του, είναι αν ο Μάκης Αγγελόπουλος είναι θυμωμένος με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, ή με τον εαυτό του, που υπέκυψε. Ενδεχομένως πρέπει να επανεξετάσει και την κριτική ικανότητα των συνεργατών του, στη διαχείριση κρίσης, αλλά αυτά είναι δικά του θέματα.

Μπορεί το Τσάμπιονς Λιγκ να… βγήκε και στην ΑΕΚ, και στον Μάκη (κατέκτησε και το τρόπαιο, και το διηπειρωτικό), όμως είναι εμφανές ότι δεν έχει αίγλη και μέλλον ως διοργάνωση. Ήδη ο Προμηθέας συναντά καλύτερες ομάδες, καλύτερες συνθήκες, είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Ο Αγγελόπουλος θέλει να μετακινηθεί προς την πλευρά της Ευρωλίγκας. Η επίθεση προς τον Βασιλακόπουλο είναι σε αυτό το πλαίσιο, καθώς πρέπει να αποκατασταθούν κι οι σχέσεις με τον Τζόρντι Μπερτομέου, οι οποίες έπεσαν στο ναδίρ, επειδή ο «ισχυρός άνδρας» της Ευρωλίγκας θεωρεί ότι τον κορόιδεψε ο ιδιοκτήτης της ΑΕΚ.

Η διαιτησία στο ματς με το Περιστέρι ήταν το… κερασάκι στην τούρτα. Οι δηλώσεις κατά του Βασιλακόπουλου είναι σε ημερήσια διάταξη, γεγονός που έχει ενοχλήσει ιδιαίτερα τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας. Είναι βαθύτατα ενοχλημένος και χρεώνει (και αυτός) τον Δουβή, ο οποίος αίφνης βρίσκεται σε διασταυρούμενα πυρά. Έτσι είναι η ζωή…

Πώς λήγει αυτή η κόντρα; Θαρρώ ότι ο Μάκης Αγγελόπουλος έχει βάλει σκοπό να συμβάλλει καθοριστικά στην επικείμενη πτώση του Βασιλακόπουλου, όχι μόνο για ωφελιμιστικούς λόγους, αλλά επειδή θεωρεί ότι δεν ήταν εντάξει απέναντί του. Κάθε σφύριγμα θα κρίνεται ως εχθρικό και θα επισύρει θύελλα διαμαρτυριών.

Αντί επιλόγου: Ο Μάκης Αγγελόπουλος (θέλει να) είναι παίκτης, που παίζει στα… μεγάλα τραπέζια. Όσο ήταν αναγκασμένος να επιλέγει αν θα πάει με τον έναν (Παναθηναϊκό) ή τον άλλον (Ολυμπιακό), ένιωθε άβολα. Τώρα, απόντος του Ολυμπιακού, θέλει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο ολοένα και πιο πυκνό μέτωπο αλλαγής.

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • aggelopoulos

    Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

    Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…
  • Μάκης Αγγελόπουλος

    Έδωσε λύση ο Αγγελόπουλος στην ΑΕΚ

    Ο Μάκης Αγγελόπουλος ήταν ενήμερος για την κατάσταση των τελευταίων ημερών στην ΑΕΚ, με το…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Κάνααν: «Μείναμε ενωμένοι, πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα»

Στο ομαδικό πνεύμα του Ολυμπιακός, αναφέρθηκε ο Αϊζάια Κάνααν. Ο Αμερικανός γκαρντ του Ολυ…