Κεντρική Basket League Ρέθυμνο Ζιάγκος:”Πρέπει να πηγαίνουμε για την νίκη και εντός και εκτός έδρας”

Ζιάγκος:”Πρέπει να πηγαίνουμε για την νίκη και εντός και εκτός έδρας”

Με την αναμέτρηση του Ηφαίστου Λήμνου κόντρα στο Ρέθυμνο θα ανοίξει αύριο (15.45) η αυλαία της basket league.

Σε αυτό το πλαίσιο μίλησε ο προπονητής του ΡεθύμνουΒαγγέλης Ζιάγκος για την ομάδα του, τονίζοντας πως η διεκδίκηση της νίκης θα πρέπει να τη χαρακτηρίζει στα εντός και τα εκτός έδρας παιχνίδια.

Από την πλευρά του ο αρχηγός της ομάδας, Χριστόφορος Ραζής, τόνισε ότι ο Ήφαιστος στην έδρα του είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος, ωστόσο αν εφαρμοστεί το πλάνο η ομάδα μπορεί να πάρει την νίκη.

Αναλυτικά:

Βαγγέλης Ζιάγκος: «Είναι τέτοια η φύση της δουλειάς αυτής που δε θα νιώθεις ποτέ έτοιμος, πιστεύοντας πάντα ότι μπορείς το κάτι παραπάνω. Η εικόνα που έχουμε αποκτήσει, με βάση και τα πιο πρόσφατα φιλικά παιχνίδια μας, δείχνει ότι είμαστε σε έναν ικανοποιητικό βαθμό ετοιμότητας.

Προφανώς και δεν πάμε στη Λήμνο για να δώσουμε το «παρών». Η διεκδίκηση της νίκης είναι ένα στοιχείο που θέλουμε να χαρακτηρίσει τη συμπεριφορά μας είτε παίζουμε εντός, είτε εκτός έδρας. Η συγκεκριμένη έδρα που το μπάσκετ αποτελεί γιορτή έχει έναν παλμό που σαφώς δεν πρέπει να μας παρασύρει.

Η Λήμνος είναι μία ομάδα που αμύνεται ιδιαίτερα επιθετικά και επιδιώκει τις σκληρές επαφές, στο όριο του φάουλ. Επιθετικά οι low post καταστάσεις και η μακρινή εκτέλεση είναι τα δύο στοιχεία που χαρακτηρίζουν το παιχνίδι της. Εμείς πρέπει να μείνουμε στο παιχνίδι μας, με ασφαλείς και ορθολογικές κατοχές απέναντι στην αμυντική σκληρότητα και επιθετικότητα της Λήμνου και να απομονωθούμε πνευματικά και ψυχικά από τον ρυθμό μιας δυνατής έδρας».

Χριστόφορος Ραζής: «Δουλέψαμε σκληρά στην προετοιμασία και γίναμε ομάδα. Από τα φιλικά ματς τα καινούρια παιδιά, που μπήκαν, πήραν μία πρώτη γεύση για το τι θα συναντήσουν και δείξαμε πως είμαστε έτοιμοι για την πρεμιέρα.

Είναι μία δύσκολη έδρα, με τον Ήφαιστο να έχει δείξει από πέρυσι πως στη Λήμνο είναι πολύ δυνατός. Θα είναι γεμάτο το γήπεδο, αλλά αν είμαστε συνεπείς σε αυτά που θέλουμε να κάνουμε και εφαρμόσουμε το πλάνο των προπονητών θα φύγουμε με το “διπλό”».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ρέθυμνο

Δειτε επισης

Οριστικό! Στο τοπικό το Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο μετά την αποχώρηση του Κωστή Ζομπανάκη αποχώρησε από την Basket League, αλλά κα…